Mamici de ianuarie-februarie 2005 (87)
Raspunsuri - Pagina 2
alina_gabriela9 spune:
Buna, fetelor!
Cornelia, Vigantolul se da timp de un an si jumatate. In ceea ce priveste Fenobarbitalul la bebelus, mi se pare cam "dur".
Crinuta, si noi avem in continuare aceeasi problema. Saptamina asta repetam antibiograma si dupa aceea vedem ce avem de facut. Neaparat sa-mi povestesti ce-ai facut la oftalmolog.
Adita, felicitari pentru botez. Noi ne-am gindit sa-l facem prin mai, ca sa fie mai cald.
Apropos de vreme, voi iesiti in mod constant cu bebeii afara, ca noi stam tare prost la capitolul asta. Ieri, cind ne-am planificat plimbarea a inceput ploaia, asa ca iarasi am aminat iesirea afara.
Amaya, multa rabdare ca o sa ai mare nevoie si dupa!
Fetelor, voi cu cine va veti lasa copilasii, cind va intoarceti la serviciu?
Hildegard spune:
Mai fetelor, sunt tinerica la sarcina.....vineri trebuiau sa vina rusii.....si sambata mi-am facut tstul.....este pozitiv.
Ultimul ciclu l/am avut pe 17 ianuarie 2005.
Mai mi-e frica, sper sa nu mor....glumesc!
vreau sfaturi de la voi......mai fac testul inca o data.
La cate sapt. sa ma duc la medic?
Va pup
alina_gabriela9 spune:
Leta, ma bucur ca a functionat Revikenul.
Tu ai inceput deja serviciul? Asa repede? Nici nu-mi dau seama
daca-i bine sau rau sa-l incepi devreme. Cum este sa fii departe de bebelusa?
Eu voi incepe sa merg la birou citeva ore pe saptamina, apoi din mai ma intorc definitiv la job.
Oricum, pentru mine meseria de mamica este incomparabil mai grea (e drept, si mai frumoasa) decit un job (indiferent cit de dificil ar fi).
alibeta spune:
Buna fetelor
Eu tot acasa,dar cu dureri care trec,asa ca la Ixxi,numai cu NO-SPA.
Asta este.Am avut o noapte groaznica,in sensul ca nu am putut sa dorm aproape deloc,deci nu sunt nici in parametrii normali.
Vesti de la Ixxi si de la Shobo inca nu avem,dar poate ca vor veni.
Daca ar trece timpul asta de asteptare mai repede........
aurelursu@k.ro spune:
Felicitari noilor mamici!!!
Leta spune mi si mie de cate ori ii dai pe zi calciu carbonic fetitei? I-l pui in lapte?
Cornelia, io i-am dat fenobarbital 2 saptamani cate jumatate de pastilutza pe zi. Stefan a avut un icter foarte puternic si cu fenobarbital i-a trecut foarte repede. Doza e foarte mica si nu afecteaza cu nimic bebelusul. Dar sa ii dai numai daca e nevoie mareee. Sanatate multa!!
pupici
V. Erica spune:
buna fetelor,
incerc sa tin pasul cu voi si sa va citesc tot da` nu prea reusesc ...
Alina Gabriela la ce e bun Revikenul ?
Cornelia eu stiu ca Fenobarbitalul se da pt a preveni convulsiile febrile la copii. Sora mea a avut pb asta si ii dadea FenobarbitaL iar eu de teama sa nu-mi faca Eric convulsii i-am cerut drei sa mi-l dea pe reteta ca sa-l am in casa. Ma gandeam sa i-l dau daca-mi face Doamne Fereste peste 40 temp., dar ea mi-a zis ca n-are cine stie ce efect 1 singura pastila luata in criza, ci tb sa ia 4-5/zi si in concluzie mai bine nu - in schimb mi-a recomandat altceva mai bun cica (in caz de febra peste 40) Desitin (Diazepam) rectal tube - dar cu asta tb precautie mare la doza. Cel mai bine e sa-i ceri drei sa-ti explice mai clar ce.., de ce.. etc
Leta, n-am mai luat ieri Elidel -ul pt ca era 1 mil. Tu l-ai cumparat sau ti l-a dat pe reteta gratuita medicul de fam. ca e cam scumpicel totusi?
Dana, Eric
si Ruxi 
alina_gabriela9 spune:
Gabiu, as putea sa-ti raspund cum mi-a recomandat mie dr. sa ii dau calciu fetitei mele. In fiecare luna, timp de 10 zile, ii dau cite o jumatate de fiola in lapte, altfel nu-l accepta. Recomandarea este valabila atit timp cit alaptezi.
V. Erica spune:
Cornelia tr. sa fiu mai explicita: Eric avea 1.5 ani la mom. discutiei, sora mea in schimb avea 2-3 luni cand a facut primele crize convulsive si lua Fenobarbital... Nu te speria, cine stie la cate o mai fi bun, de aceea mai bine cere-i drei detalii.
Sanatate,
Dana, Eric
si Ruxi