Ma tampesc de tot ?!?!?

Ma tampesc de tot ?!?!? | Autor: adimercedes

Link direct la acest mesaj

Va salut .

Nu stiu unde sa pun acest subiect si il pun aici deoarece aici sunt mai activa, fiind si eu o aspiranta optimista si, in primul rand, deoarece consider ca s-ar putea sa aiba legatura cu dezechilibrul hormonal .

Despre ce e vorba??? La "Incep tratamentul Liviei" am descris starea actuala a sanatatii mele: e vorba de PCOS, situatie pe care am descoperit-o dupa ce am renuntat la anticonceptionale si organismul "si-a revenit" la starea "normala". Se pare ca PCOS e normalitatea .

Asadar, unde e problema? Problema mea e ca simt ca ma tampesc . Efectiv. Stiu ca va vine sa radeti, si mie imi vine cateodata, insa, efectiv, imi vine sa ma urc pe pereti . De cand organismul meu si-a "revenit", ma lasa memoria!!! Si ma lasa bine. Adica nu tin minte ce citesc, uit ce fac, ma apuca cateodata un somn dimineata, de zici ca nu am dormit 3 zile si 3 nopti . In plus, am dat in afazie. Literalmente nu imi vin cuvintele in minte. Parca nu as stii sa vorbesc. Nu pot sa comunic omeneste si termin prin a ma balbai si avea o exprimarea unui copil de clasa a III-a (si am terminat Litere , sefa de promotie etc etc) - starea se accentueaza la oboseala si stres. Si chiar ca am nevoie sa imi functioneze capul, ca am inceput un program de doctorat, care va fi pe 3 ani sau 3 ani jumate - intre timp vrem si , daca e sa vina. Anul care a trecut am facut un an de masterat, dar numai eu stiu cum am rezistat si cum am invatat: cum 4-5 cafele pe zi, e drept ca le faceam cu lapte, ca numai asa pot bea cafeaua. Munceam ore in sir, am avut stres maxim, insa eforturile mele au dat rezultate si comisia de evaluare mi-a propus sa trasnform masterul in doctorat. Si acuma am nevoie sa imi mearga capul cum trebuie. Si simt ca e ceva ce tine de dezechilibrul hormonal ce se datoreaza PCOS.

Ati trecut cumva prin asa ceva? Daca da, va rog sa imi ziceti si mie ce ati facut. Spuneti-mi ca exista speranta si ca nu devin o baba la 27 de ani !!! Credeti ca o sa se amelioreze situatia daca fac tratament pentru PCOS? Sau trebuie sa ma duc la un neurolog si endocrinolog? Va rog sa nu ma trimiteti la psiholog, ca am povestit cu unu si mi-a zis ca e chestie fiziologica, nu de mansarda.

Adi

"Where there's a will, there's a way!!!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Adi, si eu sunt o nu foarte fericita posesoare de PCOS. Uite un link la un subiect mai vechi pe care l-am postat eu despre PCOS, poate gasesti ceva folositor. Mie raspunsurile lui aquariuspro mai ales mi s-au parut extraordinare, din pacate inca nu am pus in practica multe din sfaturile ei, dar banuiesc ca un regim de viata ca cel recomandat de ea ar trebui sa ajute si cu "tampeala."

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25180&whichpage=1

si spor la bebei si la doctorat!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Adimercedes, eu nu cred ca are vreo legatura cu PCOS. Este posibil sa fie doar o oboseala nervoasa, care poate fi tratata cu ceva odihna si un complex de vitamine.Si sotul meu a sustinut un doctorat anul trecut, acum are tot 27 de ani ca si tine si crede-ma, doctoratul presupune un consum nervos deosebit, asa ca nu neglija aceste simptome. Bafta cu studiile !
Aysha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

he he... si eu sint fericita posesoare a PCOS: sincer, desi mai am si eu diverse deraieri ale unitatii centrale, cred ca tin de stress, nu de PCOS.

Tratament n-am facut (pentru simplul motiv ca eram stupid de sigura ca n-am probleme pina n-am vrut un bb) - iar cind m-am prins eram deja operata, cu decorticare, drilling bilaterial, etc (doar la op. au iesit in evidenta nenorocitele de ovare cu disfunctia lor cu tot).

Nu pot spune daca eram mai inteligenta inainte sau dupa op ...hi hi... cert e ca dupa op. am fost mult mai stressata, vorbeam mult, dar vorbeam timpenii.

In ce priveste somnul.... toata viata am fost o mare somnoroasa, in special dimineata. Cosmarul vietii mele e trezitul inainte de ora 10.
Stiu clar ca mansarda mea nu functioneaza la capacitate decit dupa ora 10, si pina atunci mimez inteligenta - dar dupa 10 e ok. Adica pot sa ma concentrez, imi revine memoria , n-am nici o alta pb.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Si aveti mai multa energie seara decat dimineata ? Cel putin asa mi se intampla mie ... Cica de vina ar fi cortizolul care in mod normal e crescut dimineata si scazut seara iar in general la persoanele cu PCOS e scazut dimineata si crescut seara . Se pare ca e legat de rezistenta organismului la insulina . La mine a avut efect regimul sarac in carbohidrati ,mi-au ajuns hormonii aproapre de normal . Teoria este ca dupa fiecare masa nivelul de insulina creste si ca carbohidratii si elementele cu index glicemic mare determina cel mai mare salt . Asta nu face decat sa inrautateasca simptomele pcos . Mie mi s-au tot reglat hormonii , dar ingrozitor de incet , ideea e ca in fiecare luna rezultatele sint mai bune , eu aveam LH-ul prea mare ,prgesteronul prea mic , eu sper ca in 2-3 luni sa ajunga la normal .
Am citit despre tratamentul cu metformin(scade rezistenta la insulina) care ar fi avut rezultate bune in PCOS (in afara , in tara nu stiu), dar are si o groaza de efecte secundare . Inca mai sper sa ma tratez cu plante , chiar daca dureaza mai mult , cel putin rezultatele au fost constante pana acum si n-am avut nici efecte secundare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Adimercedes nici eu nu cred ca ar fi legat de PCOS, mai degraba cred ca e de la stres si oboseala.
Daca tot ai intrerupt cu antic. axeaza-te pe mancare organica si lasa organismul sa elimine toxinele acumulate in timp, elimina cafelutele treptat si din ce in ce mai slabe, probabil o ca o sa te doara capul asa am patit si eu, si la inceput dormeam de dim pana seara in picioare, acum nu mai sunt asa si au trecut aproape 3 ani de atunci.
Ia niste vitamine bune, odihneste-te cand ti-e somn si esti acasa, asculata muzica care iti place, mai citeste o rugaciune, aprinde o candela in zilele de sarbatori si o sa vezi ce bine iti face, pe mine ma deconecteaza grozav si ma face sa-mi retraiesc copilaria.

Noi nu suntem roboti, in fiecare zi totul in fuga, ca nu avem timp nici macar sa ne amintim ca mai exista si lucruri frumoase.

Stii era o zicala,omul in tinerete isi pierde sanatatea sa castige bani iar la batranete da banii sa-si cumpere sanatatea pierduta.

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

Ce e PCOS?? ca sa inteleg si eu despre ce vorbiti

Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce

Tanya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

PCOS (cunoscut si sub denumirea de sindrom al ovarelor polichistice, diferit de diagnosticul de ovare micropolichistice)

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Adimercedes draga de tine ,

ce ti-am scris pe messenger merge si cu bebe. Sa-mi spui ce iei acum .

Tanya, PCOS sau sindromul Stein Leventhal ( parca .. deh .. memoria ) este o tulburare endocrina mai maruta. Face parte din asa numita grupa a bolilor zaharului manifestate cu rezistenta la insulina, "gurile rele" spunand ca a aparut odata cu consumul de zahar. Sunt diverse teorii, unii sustin ca ar fi ereditara altii ca nu. Practic se da peste cap intregul sistem endocrin si belelele curg garla. Evolueaza pe tacute si manifestarile nu sunt definitorii in fazele incipiente.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

Multumesc dragutelor, m-am lamurit
Problema e ca azi am primit doua cutii mari cu bobmoane de ciocolata si tocmai ma pregateam sa le mananc dar m-ati pus pe ganduri

Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce

Tanya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Tanya,

Simptomele sunt una, diagnosticarea e altceva. In Ro diagnosticarea e complicata nu din cauza analizelor ci din cauza medicilor ( ma refer strict la experienta mea ).

POate ai un echilibru hormonal bun si atunci .. da-i bataie cu bomboanele si bucura-te de ele! Daca pofta de dulce apare in fiecare zi, daca ... multi daca ... atunci mergi la endocrinologie.

Sa stiti ca cea mai buna abordare pentru PCOS ramane homeopatia cuplata cu reflexo si o dieta tip Monti . Evident , la modul ideal remediile homeopate ar trebui sa fie luate dupa o cura de dezintoxicare .. gen Oshawa sau altceva de acelasi gen . Brrr.. groaznic regimul Oshawa La reflexo te dor toate punctele legate de endocrin , de la suprarenala la punctele alea afurisite de pe degetul mare ( epifiza, hipofiza etc), de la punctele corespunzatoare ovarelor la cele pentru sani. Urate rau primele 6-8 sedinte .

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput