Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (20)
Raspunsuri - Pagina 2
roserb spune:
quote:
Originally posted by onitza
Stii ce vroiam sa te interb de cateva saptamamni? la ce perioada se schimba suzeta??? si din cate stiu, si tu ii dai lui Mihnea lapte praf, vreau sa t eintreb, de care ii dai si daca inter mese ii dai apa sau ceai...ma gandesc ca totusi dupa laptele praf i se face sete..nu e ca la san...
Onitza, suzeta i-o schimbi si tu cand vezi ca incepe sa arate uzata...Eu oricum am 2 bucati, ca sa fiu pregatita cand le mai arunca Mihnea pe jos.
Mihnea mananca Humana, iar intre mese rar reusesc sa-i mai dau cate o gurita de ceai, nu prea simte nevoia cred. Bea maxim 50 ml/zi , asta cand are chef. Ii dau din cel instant de la Milupa, si vad ca nu face mofturi.
Saptamana viitoare incep si eu sucul de mere, sa vedem cum reactioneaza.
Altfel, ma minunez in fiecare zi de ce copil cuminte am, sper sa nu-l deochi! Mi se pare chiar ca e prea linistit, nu plange aproape deloc, iar acum m-a apucat o alta paranoia: ca nu gangureste prea mult, ci numai daca ii vorbim. Ai vostri sunt mai vorbareti? Eu ma consolez cu gandul ca seamana cu taica-su , care e mai linistit, sper sa nu fie nimic in neregula. Parca tin minte ca Biancai nu-i tacea gurita , dar nu mai tin minte exact daca de la varsta asta. Asta e problema, cand sunt 2 , mereu faci comparatii...
Azi il las pe Catalin cu plozimea dupa-amiaza, si merg sa-mi vizitez finutul cel mic, mai evadez si eu cateva ore de acasa...
Marti trebuie sa merg toata ziua la servici, n-am nici un chef!
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
anne-marry spune:
buna fetele
nu am mai intrat de ceva timp, dar ce sa ii faci? tb sa caut cu cine sa il las pe teodor ca sa vin, si e mai greu.
asa...noi suntem ff cumintei. de la nastere si pana cum am luat 2.3 kg si am crescut pana la 59 cm, si peste o saptamana facem si vaccinul. iar sambata, pe 19 avem botezul. il facem la 10 sapt ca am zis sa fugim de gerul bobotezei, si am dat de cel al...lui februarie ...
eu si sotul suntem ca niste copii mici. descoperim zilnic cate ceva nou alaturi de teodor, si practic el ne invata pe noi din mers. este un scump si un adorabil, si un copil ffff ffff ffff cuminte.
l-am trecut pe biberon dupa primele 2 sapt. de ce? la spital nu venise laptele, el tipa ca din gura de sarpe, nu am reusit 3 nopti si 4 zile sa inchid un ochi, pana nu l-am dat la o fata care era la a 2a nastere si avea lapte din belsug. apoi cand a venit laptele, se umflasera sanii si tot ... nu aveam sfarc. sanii fiind destul de mari, si se facusera ca un fund de sticla, el mititelul cu tot efortul meu si al lui, nu reusea sa apuce sanul sa traga. si apoi, am inceput sa mulg cu pompa de sani, insa pana sa reusesc eu sa iau cat de o masa, se racea, el sa satura de urlat si uite asa, am ajuns sa papam numai formula. ii dau lactovit, pt ca initial nu am avut alte posibilitati, si cand am vrut sa i-l schimb cu milumil, am vazut ca ia bine in greutate, ca este vioi, si uite asa a ramas lactovit. pe care il asimileaza f bine. iar intre mesele de laptic, pe care acum le cere cam la 4 ore, bea si ceai de colici, si mai schimb cand de musetel cand de tei. in fiecare biberon de laptic punem bonisan, si nu stiu daca de asta sau ca asa este dat sa fie, nu mi-a facut colici decat de vreo 3 ori si astia au trecut f repede cu o doza marita de bonisan. am inceput de vreo 2 sapt sa ii dau suc de fructe....portocale, mandarine .. si de legume...morcov, deocamdata. iar in ceai de cateva zile ii pun cate o bucatica f mica de lamaie, ca zice dr ca sa se obisnuiasca cu gustul. i-am mai dat sa suga cate o feliuta de portocala, pe care o ia drept biberon, si cand o trag din buzite ca sa nu o rupa si sa o inghita, tipa pana ii dau iar . fiindca noaptea se trezea la 2 ore sa pape si tot nu se satura, la masa de seara si cea de noapte ii pun 1-2 biscuiti moi, care nu sunt dulci, si doarme bustean dupa masa. iar peste vreo sapt, la 2 luni si jumatate, cu avizul medicului o sa incep treptat sa ii dau si mere coapte, pasate, rase ... banane, etc.
poate ca unele dintre voi vor zice ca este prea devreme,. insa nu fac nik de capul meu, si am consultat mai multi medici. este constipat copilul de la laptele praf, il suporta mai greu, si astfel il ajut la digestie. in asa fel incat dupa 6 luni sa pot sa ii dau si piure etc.
altceva? adora sa i se faca baita, daca intarzii cu baia incepe sa planga pana il bag in cadita si sta si se joaca in cada ... nu zice nici passsss.
daca il prind de manute, se ridica in picioare direct, si abea avem 2 luni, si incerc sa ma tin la el sa mai stea si intins, insa este destul de greu sa il coving. azi stateam in pat cu taica-su si ne uitam la tv si l-am pus pe teodor peste noi, intr-o parte, ca sa ne vada. si s-a intors f frumos pe burtica, singurel, rostogolindu-se, apoi s-a tarat...ba s-a tras cu manutele, ba s-a impins pana a juns intre noi, ca si cum ne-am fi uitat toti 3 la tv...s-a intors la 180 de gr...mei si cand il vad ma topesc, ca e asa mic, si deja isi tine si capusorul....probabil ca asa fac toti copii, insa eu il vad zilnic ... ca e al meu si .... si ma topesc dupa el....
ce sa mai..sambata avem botezul, si il facem cu surle si trambtie, ca deh..baiatul lui tata, si sper sa reusesc sa scanez cat mai repedele pozele pe care o sa le facem ca sa le punem si noi.
apropo de poze...cine se mai ocupa de listutza, rog sa imi puna si mie in dreptul numelui linkul cu pozele lui teoeodr, de la 3 sapt. sunt in linkul de sub nikul meu care apare ca semnatura cand postez cate ceva.
cam atat si va pupicim duuuuuulce!!!
anne-marry mamica lui teodor alexandru pozele mele
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39227" target="_blank">ziua in care am devenit mamica
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by try
Fulguletz, este "De-l calca o masina", nu "Ca-l calca o masina".
try..cam tot aia e...
saracu motan ..de ce sa-l calce masina mey?
noroc cu cutiutza muzicala ..sa am aflat ce e ala "costrei"...
vine ratza din costrei...
lui David voinicelu', tras ca prin inelu' (1 dec. 04)
pozitze
bits spune:
am ramas muta cand am citit mesajul lui Anne-Marry
cum adica ii dai biscuiti si ii pui felia de portocala in guritza?sa nu uiti ca are abia 2 luni si biscuitii contin gluten care nu este permis bebelusilor.nu m-ar surprinde daca data viitoare o sa ne spui ca i-ai dat sarmale
octy,KEN(1nov 2004)
dolofi
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by bits
nu m-ar surprinde daca data viitoare o sa ne spui ca i-ai dat sarmale
pozitze
fulguletz spune:
nici aici nu se practica "decalotarea"..cum zicea si try, numai in Ro am auzit de decalotare...
Dama, si noi l-am tuns pe David...si a stat asa de cumnitel..nemiscat..ca la fotograf...
apropos..noi i-am facut saptamana trecuta pozele de pasaport...mey..asa de dulce statea ..si nemiscat pe deasupra ! si se uita la mine cum mamaimutzaream de zor...
pozitze
miria_cristina spune:
Buna!
Si eu am citit mesajul de la Anne-Marri, dar m-am abtinut sa raspund, ca sa nu fiu luata in ras. Asa ca idee! Pai, cum sa-i dai biscuiti, portocala, care e acida pe stomacel, la un bebe mai mic si decat al meu. Unii medici recomanda inceperea diversificarii de la 6 luni. Acuma nu inseamna ca nu poti incepe mai devreme, dar nici atat de devreme. Ii fortezi stomacelul. Si nu vad rostul. Al bebelui este laptele. lui nu-i trebuie nimic altceva. Noi incepem sa-i acomodam cu mancarea, dar asta incet, in timp si fara exagerari. In fine, fiecare isi creste copilul cum stie! Dar nu cred ca este vorba despre un copil cu probleme, ca sa-l fortezi sa ia in greutate sau mai stiu eu ce.
In plus, a vorbit despre statul in picioruse si uitatul la televozor. este prea mic sa-l pui in picioare, chiar daca poate sa se tina in ele. Coloana lui este prea frageda si i-o fortezi. Iar despre uitatul la telezivor si la calculator, atentie! Nu inseamna ca se uita, dar faptul ca sta cu ochii inspre ecran este de ajuns. Voi nu stiti ca exista o iradiere a aparatelor astora? Pai, nu numai ca-l afecteaza, dar am citit articole in care scria ca o parte din cei cu strabism sau miopie au facut-o asa. Nu de la inceput, in timp, ei fiind deja marisori. Nu-i pacat? Daca stati cu el la calculator sau televizor puneti-l cu spatele sau puneti-i un paravan.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
monica-elizabet spune:
fetelor, in jumate de ora abia am reusit sa ma mulg 30 ml de lapte si asta numai din sanul drept, din stangul nu pot sa scot nimic desi el pica saracutzul numai cand stau aplecata si ma mulg la dreptul.
ma gandisem sa ma duc sa-mi cumpar o pompa de muls dar mi-e ca dau banii degeaba pe ea, poate vi se pare ciudat ce va rog(pe fetele din bucuresti) aveti cumva o pompa sa mi-o dati cu imprumut pentru cateva ore, vine sotzul si o ia si o aduce inapoi...toata lumea incearca sa ma convinga sa renuntz, dar parca totusi nu vreau...daca se razgandeste ruxy si atunci eu nu mai am lapte....dar nici sa ma apuc acum sa dau 1 milion pe pompa si sa vad ca tot nu iese nimic la fel ca atunci cand ma mulg cu mana...spre ex la alex am avut pompa(dar una simpla ca o para si mai bine reuseam sa ma mulg cu mana)
sper sa nu va suparati pe mine pentru ce am scris.
va pup
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
miria_cristina spune:
Eu stiam ca bebicii se tund dupa luarea motului, respectiv ruperea turtei!
Bine, si eu i-am taiat niste varfuri din perisorul de la spate, ca se incurcasera si era asa amarata si caraghioasa cu ele. Ziceai ca are scaieti.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
monica-elizabet spune:
fetelor, nici in romania nu te obliga nimeni sa-l decalotezi...numai pe cei care fac infectie sau sunt predispusi la fimoza.
pe alex l-am decalotat la 1 an si ceva dar fiindca i se inrosise putulica(avea pilea chiar lipita acolo si nu puteam sa-l spal deloc bine) aaa...si mai facea si febra uneori si tot ne intrebam de la ce...ei dupa decalotare...a plans el vreo 2 zile cand facea phiphi dar apoi nu a mai facut nici febra, nu i s-a mai inrosit nici putza...totul e ok....imi pare rau ca am facut asa dar a fost o necesitate.
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos