piele aspra - cauza/remediul
Buna,
am observat ca de ceva vreme pustiul meu are pielea mai aspra pe anumite portiuni de corp. Aveti idee care poate fi cauza si cum se poate remedia?
Raspunsuri
Andrada spune:
Daca e in zona incheieturilor s-ar putea sa fie o foarte usoara forma de eczema. Nu trebuie decit sa-l ungi cu crema mai des, sau cel putin odata pe zi pe tot corpul cu o crema de bebei. Oricum iarna pielea devine mai uscata, dar daca o protejezi indeajuns vei fi poate in stare sa eviti o eczema.
Bebele meu a avut eczema pe obraji, si acum la 2 ani tot mai face din cind in cind piele uscata la incheieturi, dar daca ii dau cu crema isi revine
roxy spune:
posibil sa fie si din cauza apei.De exemplu aici in Germania ,apa este dura si daca nu ne dam cu crema de corp (noi ,astia marii),sau ulei (copilasii),ramane pielea uscata .Deci faloseste ulei de copii si fai masaj dupa baita.Asta ar putea fi o cauza ,daca nu e una dermatologica
Roxy si Cristi cel vorbaret
huianur
danielac spune:
EU II DAU DIANEI CU O CREMA SANOSAN PENTRU VANT SI VREME PE FATA, SI PE CORP DUPA BAIE, CU NIVEA ANTIIRITATII SAU ALTE CREME DE ACEST FEL, PENTRU BABY.
INCEARCA SI ULEIURI BABY DAR LA UNII BEBICI DAU REACTII.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
MLDiana spune:
IArna se usuca deobicei pielea ,incearca cu crema pentru copii.Si al meu beietel tot iarna are probleme cu uscaciunea si dupa fiecare baie il ung cu crema .Dispare ,iar apare .Pina nu trece iarna ,degeaba.
Lidia ,Tiara si DAvid D.
lala spune:
multumesc mult fetelor pentru raspunsuri si sugestii; maine vom ajunge la medic si am sa va spuns ce are. Sper sa nu fie nimic grav (am avut probleme acum doi ani si anul trecut cu o furunculoza). Pielea este mai aspra la genunchi, pe gat si pe o mica portiune de spate iar pe fundulet i-a aparut o iritatie.
iuliana_2002 spune:
Daca mai accepti un sfat : foloseste ulei de masline fiert cu galbenele si sunatoare la bain-marine , inainte de baita in zonele respective, sau fa-i masaj cu el sa vezi ce hidratata-i va fi piele!
Noi aasa facem.
Iuliana si Claudiu aprox 6 luni.
Luizax spune:
hi hi iuliana...cum adica Claudiu "apox. 6 luni"? Nu esti sigura cat are sau ce? hihihihihihih
Luizax - karkotash shef!
Pirinel spune:
quote:
Initial creeata de lala
Buna,
am observat ca de ceva vreme pustiul meu are pielea mai aspra pe anumite portiuni de corp. Aveti idee care poate fi cauza si cum se poate remedia?
Buna,
Sa-ti povestesc ce am patit eu cu ai mei. Fetita mea (are acum 5 ani si 9 luni) a avut de cind s-a nascut niste zone mai aspre pe piele, care cu timpul se inroseau si deveneau chiar urite (pe picioruse pe la incheietura miinilor si chiar si pe fata). Mentionez ca sunt din Bucuresti. La inceput ne-am cam speriat, dar pe la 3 luni am fost cu ea la consultatie la un dermatolog renumit (dr. Calin Giurcaneanu) care ne-a spus ca fetita are dermatita atopica. Ne-a prescris o crema frantuzeasca (ATODERM)pentru intretinere (pe care am gasit-o doar la o farmacie pe calea Dorobanti, nu stiu exact cum ii spune), iar pentru zonele care sunt mai iritate si mai rosii: Elocom crema (poate fi dat si pe fata). Am obtinut rezultate pozitive 100%. Insa am folosit ATODERM cam 2 ani buni. Acum e bine mersi. Bun ! Am mai facut si un baietel, care s-a confruntat cu aceeasi problema ! Numai ca nu l-am mai dus la nici un dermatolog, ci i-am administrat aceleasi creme, dupa ce am consultat medicul de familie. Si au functionat la fel de eficient.
Acum nu stiu exact daca ti s-ar potrivi si tie, ti-am spus doar povestea mea.
Oricum, mult succes si sanatate, si o pielicica fina pentru pustiul tau !