Prietenii omului (5)
Raspunsuri - Pagina 7
motanik spune:
Fetelor, am o intrebare. Pufi a mea face 6 ani in iunie si nu am dat-o niciodata la
. Este vreo problema? Adika, trebuie data sau nu?
Multumesc.
--------------------
Andra
Noi
Pufi
Danna spune:
Acesti papagali ara sunt pasari prietenoase avand un caracter
afectuos, au o inteligenta sclipitoare, se pot dresa foarte usor si au capacitatea de a reproduce multe cuvinte.
Am facut cunostinta cu o asemenea pasare la un prieten care il achizitionase de la vaporeni. E crescut singur, fara pereche si este foarte atasat de stapanul sau. E vorbaret si daca il lasa singur mai mult timp, incepe sa tipe dupa el.
Este mare amator de jucarii si foarte prietenos cu oamenii si cu animale de companie.
www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara
annie_xtreme spune:
Salut fetelor
,
Conchita, sa iti spun predica:
1) Crescatorii vand doua tipuri de pui: pui de concurs si pui de...companie. Puii de concurs sunt mai scumpisori. Toti puii luati de la registered breeders - indiferent ca e de concurs sau nu. Acuma; puii de show trebuie dusi la concurs (de 2 ori sa ia titlu) si primesc drept de monta. Puii pet pot fi si ei dusi la concurs dar cel mai probabil nu vor primi drept de monta. Fara drept de monta nu vei avea caini cu pedigree - deci vei avea pui mai greu de vandut. Ei recomanda castrarea puilor care nu sunt "de concurs" pentru a evita aparitia diverselor "accidente" si a mentine puritatea rasei. Castrarea se foloseste uneori pentru a "imblanzi" cainii extrem de dominanti. Dak il castrezi nu mai risti sa fuga dupa femele si eventual sa se imperecheze cu ele (uh..).
Asta a fost predica
.
Parerea mea este ca: dak Kengi nu marcheaza prin casa si nu e agresiv e bine. Dak il plimbi cu lesa si nu il lasi sa monteze femele cum are el chef si ai un gard destul de inalt si nu poate sa iasa - si esti sigura ca nu vei avea vreun accident vreodata - nu il castra.
Dezvantajul (singurul sigur, nu miturile alea cu "se ingraaaasha...") este ca - e o operatie si ca orice interventie chirurgicala e riscanta. Asta ii tot.
Dak Kengi nu primeste drept de monta orice monta ai face cu el se cheama "back yard breeding" si este destul de rau vazuta in America. Eu te sfatuiesc, chiar dak nu il castrezi, sa nu il lasi sa se imperecheze. Cainii nu patesc absolut nimic dak nu se duc "la fete". Sau macar sa ii gasesti o "don'shoara" ai carei stapani stiu exact cui vor da puii (si nu ii abandoneaza dup-aia sau mai stiu io ce).
Eu iti zic sincer ca nu il voi castra pe Jazz (decat dak va fi nevoie, fiindca io nu is convinsa ca are oute
) dar Jazz va merge NUMAI in lesa si NU va monta vreodata vreo catzea, fie ea maidaneza sau de rasa (decat dak vreun proprietar de caniche o sa se milogeasca de mine - desi nu prea cred).
Motanik, medicii veterinari spun ca dupa 5 ani fara pui si cu tratament hormonal creste considerabil riscul de piometru si cancer mamar.
Ramonik, legat de Stycek - in afara ca e scump, ma intereseaza dak e de treaba - zambeste, iti explica ce ii face cainelui/matzei?
Va pup fetele
ana
Don't get mad, get even!
Jazz mic
anamariame spune:
Buna, fetelor!Pisicul meu a fost extrem de cuminte ieri si azi(nu a mai plans la usa cu noaptea-n cap) si sunt tare fericita. Cred ca la sfarsitul lunii sau la inceputul lui martie facem programare la dr pentru castrare...Ramonik, nu pot sa cred ca doctorul a incurcat sexul pisicului tau. Macar la mine a facut-o o asistenta
. Stiti cumva daca se poate castra in timp ce e in calduri? Eu tare as vrea sa fie facuta operatia inainte de perioada "calduroasa", dar nici prea devreme nu ma indur. Are abia sase luni.Orchid, superba pasare. Si ai invatat-o si sa vorbeasca!!! Sa ne spui ce mai zice. Stiu si eu pe cineva care avea un papagal vorbitor, insa spunea mai mult cuvinte necrestinesti, si injura pe toti musafirii care intrau in casa
. A avut profesori buni
.Ana-Maria
Victoria spune:
Offf, problema cu motanul meu ( e poza lui la mine la profil) e ca urla TOATA NOAPTEA, a capiat-o pe maica-mea ( unde l-am cazat) din decembrie..saraca femeie e palida si stresata ca nu mai doarme..aseara i-am dat matzului o pastila de Pilkan si ii mai dau 3 zile, sa vad daca il ajuta cumva...daca auziti/stiti de fetitza birmaneza care vrea sa faca pui frumosi ( in Bucuresti) dati-mi un PM, pliizzz
Iar matzele mici vor trebui castrate in curand, ca iar au intrat in calduri, e un balamuc in casa...
Cainele defect s-a pus pe picioare si acum cum prinde poarta deschisa, fuge dupa fete..ce-o fi, nene, in mintea lor, ca eu pe frigul asta nu as avea chef de...ma-ntelegeti![]()
V.
veni, vidi, Victorie!
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by annie_xtreme
Ramonik, legat de Stycek - in afara ca e scump, ma intereseaza dak e de treaba - zambeste, iti explica ce ii face cainelui/matzei?
Annie - am auzit ca e si foarte bun. si intr-adevar e bun si de...

acuma, lasand glumea deoparte, intr-adevar, e interesat de animale. eu l-am dus pe pisoi vineri seara si el are program samabata pana la 1. a zis sa il sun sambata si sa ii spun cum se mai simte. ceea ce inseamna ca e preocupat, nu? si sta si explica ce ii face pisoiului.
consultatia de 150 mii. daca ai bani si vrei ceva bun pentru sufletelul tau (foarte dragutz btw, l-am vazut in poze), du-te la el.
Ramonika
si pisicile

O MINUNE
orchid spune:
quote:
Originally posted by anamariame
Buna, fetelor!
Pisicul meu a fost extrem de cuminte ieri si azi(nu a mai plans la usa cu noaptea-n cap) si sunt tare fericita. Cred ca la sfarsitul lunii sau la inceputul lui martie facem programare la dr pentru castrare...
Ramonik, nu pot sa cred ca doctorul a incurcat sexul pisicului tau. Macar la mine a facut-o o asistenta.
Stiti cumva daca se poate castra in timp ce e in calduri? Eu tare as vrea sa fie facuta operatia inainte de perioada "calduroasa", dar nici prea devreme nu ma indur. Are abia sase luni.
Orchid, superba pasare. Si ai invatat-o si sa vorbeasca!!! Sa ne spui ce mai zice. Stiu si eu pe cineva care avea un papagal vorbitor, insa spunea mai mult cuvinte necrestinesti, si injura pe toti musafirii care intrau in casa. A avut profesori buni
.
Ana-Maria
Multumesc pentru primire in cercul necuvantatoarelor si al "cuvantatoarelor"
Rocco, este foarte shy, nu vorbeste cand se uita cineva la el, dar cum dispari din raza lui incepe sa turuie.
Si mai turuie seara dupa ce-i pun cearceaful in cap
Tocmai am observat putin mai devreme care are probleme cu litera a cu caciula din cuvantul baiatul ( see Hello baiatul mamei)
Asa ca de maine incepem ore de logopedie
Va voi tine la curent cu progresele facute.
Bye
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by anamariame
Buna, fetelor!
Pisicul meu a fost extrem de cuminte ieri si azi(nu a mai plans la usa cu noaptea-n cap) si sunt tare fericita. Cred ca la sfarsitul lunii sau la inceputul lui martie facem programare la dr pentru castrare...
Ramonik, nu pot sa cred ca doctorul a incurcat sexul pisicului tau. Macar la mine a facut-o o asistenta.
Stiti cumva daca se poate castra in timp ce e in calduri? Eu tare as vrea sa fie facuta operatia inainte de perioada "calduroasa", dar nici prea devreme nu ma indur. Are abia sase luni.
Orchid, superba pasare. Si ai invatat-o si sa vorbeasca!!! Sa ne spui ce mai zice. Stiu si eu pe cineva care avea un papagal vorbitor, insa spunea mai mult cuvinte necrestinesti, si injura pe toti musafirii care intrau in casa. A avut profesori buni
.
Ana-Maria
faza a fost urmatoarea: pisicul meu era proaspat cules de afara...
si ii dadea inainte ca cica sa o las sa faca o serie de pui, apoi s-o castrez...
si pana la urma i-a bagat termometrul si park s-a schimbat oleak la fatza, dar io n-am dat atentie. cred ca atunci s-a prins ca era motan, dar i-a mai fost jena sa zica. 
Ramonika
si pisicile

O MINUNE
anamariame spune:
Si eu l-am cules pe al meu de afara. Avea doar cateva saptamani, vreo 2 cred, si era asa de slab si murdar! Asa ca l-am luat acasa...si a fost foarte cuminte si lipicios, plangea cand nu era tinut in brate...Acuma a mai crescut si nu prea mai sta la mangaiat. Mai vine asa, pe la 6 a.m., si incepe sa toarca si sa ma roage sa-l mangai, iar eu mai mult prin somn imi plimb mana prin blanita lui
.In rest, face numai ce vrea el...cred ca e si cam alintat si de aia plange pe la usa, ca e obisnuit sa faca ce vrea el.Asa-mi trebuie
.Ana-Maria
viorela hoff spune:
"Hai mey, Annie, sa nu-l lasi tu pe Jazz la fetite? Nu te gandesti ca si ei se indragostesc, mai ales masculii? Tie ti-ar conveni daca mama ta nu te-ar lasa sa ai un prieten?"
Cam in stilul asta mi-a pus mie problema o colega de servici, cand eu faceam "spume" cu catelusa mea cand era in calduri. Aveam probleme cu bagabontii de pe strada si de fiecare data se gasea cate unul care suferea dupa ea si o astepta la scara!
Dar totusi, chiar asa de severa vrei sa fi cu Jazzulica?
Vio
"Binecuvantati copii si animalele"
http://community.webshots.com/user/famhoff