Burtica prea mica?
Cand eram prin luna a 5 a, mai ca nici nu se vedea ca astept un bebe...Saptamanile au trecut si a inceput sa se afiseze timid si burtica, numai ca acum sunt in luna a 7 a si cand spun cuiva cate luni de sarcina am, face ochii cat cepele..."luna a 7 a?"
In rest, eu simt ca m-am ingrasat si nu numai ca simt, dar o zic si cantarul si hainele, bine nu excesiv...
Chestia e ca ma enerveaza si ma mai simt si prost cand vad atata mirare pe tema asta. Cat ar trebui sa fie burtica? Cat China cumva?
Geani
cu Daria(29 saptamani)
Raspunsuri
emaaimee spune:
Si eu patesc la fel,lumea ma intreba unde e burtica?Iar altele:pai eu cand aveam 19 sapt aveam o burta...Si eu m-am ingrasat(haine si cantar
),nu mult totusi(o prietena a mea a luat 22kg pana la 7luni) si mi-e frica cu
.Stai linistita,atata vreme cat doctorul zice ca sunteti bine!Sunt diverse conformatii,bucura-te ca nu ai de dat jos prea mult dupa ce nasti!
si pestiuc de 19 sapt
blackpanterro spune:
Nu te speria la fel sunt si eu.Am 19sapt si burtica nu ii mare deloc, daca port un tricou putin mai larg nici nu se stie ca sunt insarcinata.Mie mi-a spus doctorul ca datorita faptului ca sunt la prima sarcina o sa arat insarcinata abia prin luna a 6 a, asa ca nu imi fac prea multe griji.Plus ca la control am fost asigurata ca totul este ok.Normal am 52kg iar in momentul asta am 59kg.7kg in 19sapt :)
Numai bine in continuare :)
Adriana si bebe din burtica
Kittie spune:
Bravo ! Si multe felicitari pentru burtica, pentru bebe, adica!
Eu vin cu experienta deja ;) caci am nascut dintr-o burtica mica, abia in luna 6-a a "explodat" burtica mea, iar in luna 9 parea ca sunt in luna 7a, cu toate ca ma miscam ca o balena :). am luat 17kg, in sarcina, acum nu mai am nimic, deci noi suntem norocoasele de se fac la loc imediat 
...e adevarat ca si eu am incetat comunicarea varstei sarcinii mele cand vedeam reactiile ..Esential e ca la monitorizarea bebelului sa fie totul in regula, nu cate kilograme am pus sau cat s-a umflatit burtica..
Sanatate si nastere usoara!
mamica de
( 13oct04 )
cipcipcip spune:
Pai bucura-te ca ai o burta mica. Ce n-as da sa nu-mi creasca nici mie burta prea tare. mai comod, nici nu te umpli de vergeturi, nici nu iti strici silueta. Daca ai luat cit trebuie in greutate, inseamna ca asa e conformatia ta, deci esti o norocoasa!
http://community.webshots.com/user/roxanabella
baby-boom spune:
Geani, stai linistita, si nu mai apleca urechea la ceea ce spune "lumea binevoitoare"!!! Oricum, nu conteaza cat de mare e burta pt. a estima greutatea bebelului....unii pitici stau asa, mai in spatele burtii!!! De obicei burtica mai mica se gaseste la persoanele mai inalte.....cand eram eu
, stiam la cursurile prenatale o alta
care arata in luna a 9 cum eram eu intr-a 5
....si cu toate astea a nascut o bebitza de 3 kg, iar eu de 3450...eu inainte de a fi gravi eveam 48 kg, si am pus pe mine 18 kile....majoritatea pe burta!!! Deci e mai bine cu burtica si nu cu burtoaie.....cu toate c-a fost super de tot...abia astept inc-o tura!
Florina, mamica
-ei Elise(7 luni)
mitub spune:
Ce-i aia mama burtica prea mica????
Bebe sa fie bine, ca cel putin la prima sarcina nici ca se vede ceva in primele 5 luni!!! Plus ca dimensiunea burtii n-are nici o legatura cu cea a bebelului, iti spun din experienta.
Aaaa, si inca o chestie: la mamicile fara burtica pana in luna a 6-7-a, o sa creasca in ultimele doua luni de-o sa se minuneze toata lumea, asha ca... stai linishtita, ca pana la termen mai ai timp sa te bucuri de toate "placerile" unei burti mari!
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)
Aditza_79 spune:
Si eu am patit la fel. Se minuna lumea cum de nu am burta si intrasem putin in panica: oare bebe e ok? Am fost la echo si bineinteles ca fetita mea era ok si crestea normal. Abia acum in luna a 5-a se vede burtica, dar daca port haine largi, parca n-as fi graviduta.
Asa ca cel mai bine nu aplecam urechea la ce zice lumea. Am mai auzit ca la fetite burta nu e f. mare. Nu stiu daca e adevarat, dar eu am fetita.
Adriana si
Bea (21 sapt.)
Katink spune:
Gegea stai linistita, exact cum spune si Mitub se intampla - asa a patit sora mea - ca in luna 7 sa explodeze burtica si sa creaaasca mare, mare..
Pe sora mea nu o credea nimeni cand o vedea cu o burta asa mare, zicea ca sigur are gemeni si vrea sa le faca o surpriza.
Altfel, stiu o nemtoaica, care a nascut un baietel si la a doua sarcina a avut fetita... dar nu avea burtica deloc, in luna 9 avea asa o burtica de 5-6 luni... Din ce mi-a spus ea, dr. i-au explicat cum ca fetita si-a facut ea asa un locusor printre organele mamei.. desigur imi zicea ca avea si niste dureri groaznice ca ii apasa pe organe...
Si a nascut o fetita frumoasa foc si sanatoasa, acuma are aproape 2 anisor...
Deci important e ca bebe sa fie sanatos si daca dr. nu isi fac griji de dimensiunile burticii, incearca sa nu te stresezi nici tu de ce spune lumea...
Numai bine si sarcina usoara in continuare,
Katink 
ellinia spune:
Au dreptate fetele, nu trebuie sa-ti faci grija pentru o burtica mica! Si eu sunt la prima sarcina si tot asa, de abia prin luna a sasea a inceput sa se cunoasca ca sunt
, chiar imi era ciuda ptr ca ma ingrasasem destul de mult si lumea ma percepea ca pe o grasa, si nu ca o femeie insarcinata! Am avut burtica mica pana acum cateva saptamani, bine ca si bebele meu e mititel! Chiar si sotul meu imi studiaza burtica si-mi tot spune ca nu arat inca ca o femeie care trebuie sa nasca si eu mai am vreo 2,3 saptamani!
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
gegea spune:
Da, mai fetelor...mersi pt incurajari, dar scrisesem mesajul intr-un moment in care deja imi venea sa-mi iau campii...intalnisem deja 2 persoane care au ramas cu ochii pironiti pe burtica, zicand ca nu-i adevarat...si m-am simtit oribil.
Problema era ca si medicul m-a enervat la un control si a zis ca si lui i se pare mica, desi bebe e bine si se dezvolta normal...lumea asta e tare sucita si ma cam streseaza, zau asa...
Geani
cu Daria(30 saptamani)