laparoscopie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Fetele, l-am intrebat pe dr. tutunaru despre aderentze si TPC. Iata raspunsul

Intrebare: D-nul doctor, am fost operata laparoscopic de curand si mi-au fost desfundate trompele.
Pot preveni cumva reaparitia aderentzelor?
Si o alta intrebare e: ati intalnit in cariera dvs. sarcini naturale obtinute cu TPC negativ?

Multumesc frumos ca ne ajutati!
Raspuns: dvs nu. dr trebuia sa va lase in cavitatea peritoneala 50-100 ml dextran. in general totul tine de organismul in cauza, exista persoane operate dechis care nu fac aderente. e important de stiut cauza aderentelor: postoperatie, chlamydie, endometrioza, etc. TPC este un test si atata tot. cu calitatile si neajunsurile lui. daca il aveti negativ asta nu inseamna ca reprezinta un status peren. stiu nenumarate cazuri de sarcini naturale cu TPC negativ.

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Ancule, nu te speria pui. Dupa laparoscopie mai mereu se intampla sa vina CM asa abundent si cu cheaguri. Asta este bine pentru ca se curata. Ar fi bine daca ai putea sa iei Clorocalcin, o linguritza de 3 ori/zi in perioada CM cu cheaguri. Este foarte bun. Cheagurile la mine au tzinut 2 CM.

Hai ca o sa fie bine si in curand te vad io gravidutza fericita!!!

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea, asta nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Anca - pentru raspuns!
Eu TPC nu am negativ, dar in schimb, aderentele si-au facut de cap.
Eu de unde sa stiu cat dextran mi-au lasat in mine?!
Apoi, am facut si operatie de apendicita si laparo 1 si e clar, ca la mine apar postoperatie, ca restul mi-au iesit Ok. Deci, cum o da Dumnezeu, ca altceva nu pot spune...ca eu a 3a laparo nu o mai fac.
Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Fetelor cit costa o laparo si o histeroscopie daca le faci deodata?

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Cata, nu se fac amandoua odata( cel putin din cate stiu eu), ori faci laparoscopie ori HSG.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

Ba da , se fac.
Eu am facut in acelasi timp si laparo si histeroscopie si HSG

Mergi la inceput

Dana p...este laparo si histeroscopie nu HSG...Alinuche cit te-a costat, fara HSG?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Histeroscopie e altceva decit HSG.
HSG-ul e cea in urma careia avem niste filme negre la care ne uitam in fiecare seara/dimineata, dupa caz!
Histeroscopia e o vizualizare sub microscop a aparatului genital.Nu stiu ce se rezolva cu asta, cred ca polipi uterini, fibroame f mici pozitionate intr-un anume fel...Se face cu o anestezie usoara(cel putin asa a fost la mine).Dupa ce m-a chinuit a zis ca fibromul meu nu a putut fi scos.:-(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

am vazut scris cu histero ..in fata si m-a luat valul la dat raspunsuri aiurea.Nu mi-se intampla des ,credeti-ma.

Dana

Mergi la inceput

Danap...ia un pupic ca trece...pe mine m-a intrebat odata o fata despre TPC si i-am zis de HSG...asta este...nici eu nu stiu multe, iar de histeroscopie am aflat abia de curind...totusi nu imi poate nimeni sa-mi spuna "scorurile"???

Mergi la inceput