cerclaj

cerclaj | Autor: denisa73

Link direct la acest mesaj

Pana la ce varsta a fatului se poate face cerclaj?
Se poate tine sarcina fara cerclaj(fiindca in Germania nu se face)cu un col inchis care are dimensiunea de 2.62cm in sapt. 22?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Denisa,
imi pare rau dar nu te pot ajuta cu un raspuns, dar m-am gandit sa adresezi intrebarea ta si fetelor din Germania, care au nascut aici, poate va stii vreuna sa iti dea un raspuns.

Numai bine si sarcina usoara,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Initial creeata de denisa73

Se poate tine sarcina fara cerclaj(fiindca in Germania nu se face)cu un col inchis care are dimensiunea de 2.62cm in sapt. 22?

Se face cerclaj si in Germania,chiar stiu niste mamici care au avut.Stiu ca nu se mai face cerclajul acela clasic ca in Ro ci cu inel de silicon,asta am citit prin brosurile cu informatii pe care le gaseam pe la cabinetul doctoritei.
Eu cred ca nu e cazul sa te impacientezi,poate ca nu ai nevoie de cerclaj,stie doctorul tau mai bine.

Sarcina usoara iti doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu am o colega care a dus a 2-a sarcina pana in saptamana 38 cu un col care a variat intre 24 si 25 mm toata sarcina. Si a venit la serviciu (fara cerclaj si cu copil de 5 ani acasa) pana cu 5 zile inainte de nastere si a nascut atunci ca venea w/e-ul si pleca doctorita ei. Ca atare s-a dus sa ii faca un fel de declansare, ca deja era dilatata la 4 cm de vreo saptamana si nimic. Si evident ca a nascut intr-o ora (un maaaaaaare baiat de 4.3 Kg). Asa ca stai linistita, ca probabil ca nu e nevoie de cerclaj. Oricum, ultimele studii facute in domeniu arata ca, de fapt, cerclajul nu ajuta mare lucru si este mai mult psihologic.

Eu zic sa stai linistita ca vei duce sarcina f bine pana la capat.

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc mult fetelor! Carolinah m-ai incurajat cat de cat.Mie mi-a zis ca nu se face in Germania cerclaj,au zis ca daca tin sarcina bine daca nu nu.Ei se ocupa sa salveze copilul daca doamne fereste il avortez de la 24 de sapt. sau daca fatul cantareste 500g.Maine ma duc la doctor din nou sa vedem ce se mai intampla cu colul,daca scade si mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Punem pariu ca ajungi cel putin la 33 de saptamani fara probleme? Daca stai linistita (daca poti si vrei chiar in pat) si nu ai contractii dureroase, sigur nu se intampla nimic. Si daca ai contractii, te interneaza in spital si ti le opresc medicamentos. Asa ca nu te mai agita, ca mai rau faci!

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

quote:
Initial creeata de denisa73

Draga Denisa,

Se face serclaj in Germania, insa dupa metoda Pessar. Este vorba de un inel de silicon, care se schimba din doua in doua saptamini. Eu am avut serclaj din saptamina 30, cu colul de 2,5 cm si mi s-a scos inelul inainte de a naste. Montarea nu este dureroasa de aceea nu necesita anestezie.

Sarcina usoara in continuare !

"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi

Mergi la inceput