Copilasi de Aug-Sept 2003 (48)
Raspunsuri - Pagina 14
danat spune:
Ce mai fetelor, gata, s-au jmekerit copchii nostri
Pai sa vedeti faza si cu Raduc de acum doua zile: il pusese mama sa doarma somnicul de dupa-amiaza si tot auzea "discutii" de la el din camera. L-a lasat un pic in sperantza ca va termina discursul cu ursuletul si se va culca. De unde?! S-a dus peste el, Raduc era in picioare prin pat, facea ture inainte si-napoi, cand a vazut-o pe mama, repede s-a lungit in pat, cu manutzele pe linga el, stind drept asa, ca si cum, nu el e ala care face scandal, ca el "doarme" Bey fetelor, si i-a facut asa de vreo 3-4 ori, pina s-a hotarit mama ca nu-i nici o sansa sa doarma, si l-a luat si au continuat joaca. Drept pentru care pe la 8 seara cine nu-si mai putea tine pleoapele deschise? Ii dadeam cateva lingurite de taitei cu lapte si zau daca mai era in stare sa deschida guritza de somn...a fost varza, varza!
Cine s-ar fi gandit ca-i trec prin cap asemenea jmekereli?!
A! Si sa va mai zic una dragutza: imi povestea o colega care are un baietel de 4 anisori (destept foc, a invatat majoritatea literelor din alfabet si e pasionat sa descifreze cuvintele) ca erau la restaurant si se uitau pe meniu, iar cel mic a zis ca el vrea Coca minus Cola .
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu cel bun si blind si dulce si frumusel
dana_ene spune:
Zilele acestea am avut atat de mult de lucru ca nu am reusit sa deschid netul.
Iar aseara copila mea ne-a facut un program ..
S-a culcat la 9:30. Mare bucurie pe capul meu, fiindca vroiam si eu sa vad partea a doua din Dr. Jivago .
Peste o jumatate de ora o auzim ca plange. Mi-am imaginat ca ii este sete, asa ca m-am dus cu un bibe cu ceai.
Am gasit-o in picioare, plangand .
Nu a vrut bibele si pe moment nu intelegeam ce are.
Apoi mi-a mirosit... pfuiiii ! Facuse kk ! De-aia se trezise !
Am schimbat-o, dupa care am incercat sa o pun la loc in patut. No way !
Asa ca am continuat joaca...
...
Pana pe la ora 12:30 noaptea... cand eu nu am mai rezistat si am dus-o in dormitor... cu scandal...
Cred ca a adormit pe la 1 noaptea... oricum... eu am adormit inaintea ei... ca nu mai puteam ...
---------------------
Danat, excelenta faza cu Coca minus Cola .
De floricica-soarelui ma intrebam si eu acum cateva zile.
---------------------
Rodica, am votat .
---------------------
Anca si Liliana, aveti niste domnisoare vorbarete si istete foc, .
Si Oana se descurca bine cu jocul Lego si cu piesele de la cub.
Tare mandra sunt si eu!
---------------------
Raluca, si nu ne spui si noua care e adresa magazinului on-line ?
---------------------
Cristina, cum te-ai descurcat cu mama ta ?
---------------------
Si Oana e pasionata de muzica, va mai povesteam eu si pana acum.
"La-la" trebuie sa cante mereu, stie sa dea mai tare, tocmai de aceea am si cocotat combina mai sus, ca sa nu poata ajunge la ea.
Cu dulciurile nu se impaca.
Prefera gusturile acru si sarat.
Si ea mananca cu mare placere lamaia, se stramba si apoi tot mai vrea !
---------------------
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
cristinamh spune:
dana,... cred ca iar s-au vorbit copiii....
si andrei s-a culcat devreme... da' la 12 era drepti in pat, ca prezentau la stiri cartea "sexul pentru cei mici". cum sa rateze el taman asa subiect fierbinete?! aia aratau cartea, si al meu tot zicea "pepe"[=bebe].... apoi muzica, joaca... is mai aducea aminte si de "bepu" =[becu], ca nu voiam sa i-l aprind...
la 1,30 ne uitam la pozele cu el de cand era mic... am lesinat de ras cand s-a intins peste birou sa-l pupe pe "pepe"... da' pozele cu noi si el il interesau mai tare, ca pe noi ne recunostea... si la fiecare poza noua era un chiot...
la 2 am adormit... asta dupa ce am cautat prin casa cele 4 "tete"[=suzy]... cu una nu putea copilul sa adoarma, a trebuit sa le gasim pe toate!
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
liliac1 spune:
mihaela ai rasucit cutitul in rana cand ai scris despre meniul Silviei! Andra nu mai vrea decat paine goala, eventual cu muraturi . Si lapte...
In rest nimic...
Dar cred ca o sa o las flamanda ca nu se mai poate! M-am saturat sa fac 2-3 feluri de mancare separat pt. copil ca poate, poate...si apoi sa o pape tati! (ca cica ii gatesc mai bine lu' fii-mea decat lui )
Ii dau doar miez de paine si gata!
Haideti sa va spun ceva ce voiam sa tin doar pt. mine dar am sa povestesc ca sa nu treceti si voi prin asta...
A descoperit fii-mea un nou cuvant: "s-a stricat". Asa ca daca jucariile nu mai au baterii sau televizorul este inchis sau dat pe mut, sau pe cine stie ce stare care nu are imagine si suntet, pentru fii-mea "s-au stricat"! Numai ca ei nu ii iese ca noua, ei ii iese "s-a kkt"!!! Exact asa cum se spune!!! Ei, la inceput ne-am amuzat, dar de-acum a devenit cuvant leit motiv la ea pentru fiecare chestie care i se pare ei ca nu functioneaza...Nu mai este deloc amuzant...
Asa ca am inceput ancheta: "Cine a invatzat-o???" I-am luat pe toti la puricat...N-am descoperit inca, dar am hotarat sa inlocuim "s-a stricat" cu "nu mai merge" dar acest "merge" este pentru mers pe picioare...
Da-ti-mi si mie niste sugestii, va rog!! Sinonime simple dar explicite...
Si daca observati ca spun cine stie ce grozavie dar care nu este chiar "permisa" nu-i incurajati ca lor le place cum suna si nu-i mai opriti!
Aaaa, mai avem un cuvant "fular..." Numai ca f devine p, ca litera f este destul de greu de pronuntzat, iar r-ul nu intra in calcul deocamdata, l-ul il spune raaaar in interiorul cuvantului, dar il mai spune...dar la acest cuvant nu ne-am amuzat si se pare ca nu a devenit o obsesie...ca cel "s-a stricat"
Va
Liliana& Andra-Maria
poze Andra Ghiberdica
dana_ene spune:
Liliana, sa stii ca eu una m-am distrat din cauza vorbelor Andrei, nu m-am putut abtine.
Si noi folosim aceeasi expresie "s-a stricat", dar din fericire Oana inca nu o reda.
Incercati cu "NU E BUN" sau "NU MAI E BUN" .
----------------------
In privinta mancarii Oana mea sta bine. Papa mult, de toate, fara mofturi.
Insa nu pune carnitza deloc pe ea.
In poze, Andra mi s-a parut ca arata mult mai durdulie decat fata mea .
----------------------
Cristina, roaga-l, te rog, pe Andrei sa nu mai puna la cale planuri de-astea nocturne si sa i le transmita Oanei prin telefon ...
Apropo, ce parere aveti despre cartea asta de care pomenea si Cristina, "Sexul pentru cei mici"?
----------------------
Mihaela, Oana are cam acest program:
Dimineata
200 ml lapte cu gris / orez / cereale
11:30-12:00
- un iaurt cu fructe
- ficatel de pui cu painica si legume
- ousor cu painica si putin lapte
14:00
- ciorbitza cu carne
- perisoare
- ardei umpluti
- sarmalutze
- ghiveci cu carne + painica
17:30
- fructe cu cereale (diverse combinatii)
- iaurt cu fructe
- piure de fructe
21:00
- iaurturi cu cereale
- ghiveci cu legume
- spaghete cu sos de rosii
- pilaf
- piure
- budinci
- macaroane cu branza...
In plus, intre mese rontaie painica, covrigi, sticksuri, biscuiti sarati...
dana_ene spune:
Merit ...
Luminita La multi ani !!!
Chiar daca este cu intarziere, urarea este din suflet !
Rodica P spune:
Liliana te inteleg!
Si eu am o problema asemanatoare cu Stefan. Desi nu l-a invatat nimeni asa zice caca atunci cind se murdareste. La inceput nu l-am bagat in seama invatase cuvintul si stia ca face asta la olita. Dar a dat cu lingurita de mincare pe mine si a zis caca a pus banana pe el la fel. Nu stiu de ce zice asa deoarece nimeni nu a folosit exprimarea asta!
Voua vi s-a intimplat!
Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!
liliac1 spune:
Rodica Si ea zice kk daca gaseste si o firimitura pe jos...de fapt o culege cu 2 degetzele (parca-n scarba...) si vine si imi pune mie in palma...Noi o instruise sa spuna "cah" la asta si kk la ce face in olitza...Numai ca lasand-o cu ai mei parinti, i-au spus ca mizeria este tot kk!!
Problema este ca spune urat (nici nu vreau sa mai zic inca o data!!!) parc-ar fi bulevardista de "dupa blocurile gri!!!" ...
Dana_ene "Bun" si "nu-i bun" este pentru tot ce ii bag ii guritza .
Am intrat in colaps
Liliana& Andra-Maria
poze Andra Ghiberdica
cristinamh spune:
fetelor, zau de nu incep sa ma bucur ca andrei nu vorbeste!!!
da' si cand o incepe... cine stie ce-o iesi!
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
iuliana spune:
Ei, uite, asta e avantajul nostru aici, ca poa' sa vorbeasca fi-mea cite-n luna si stele ca tot nu intelege nimenea. Noi nu vorbim prostii, de ex, si am prieteni care chiar mai scot cite o perla din gura, dar copiii nu compileaza ca nu inteleg ce e aia.
Liliana, eu zic sa lasi copilul sa vorbeasca cum poate, atit timp cit nu stie ca intelesul e altceva. Cine vezi ca face fata naspa, spune-i ca asa spune ea la "s-a stricat si fular". Ehehehee, stai sa vezi cind o sa incepa sa repete prostiile auzite pe afara, atunci sa iti faci probleme.
Eu sint tare suparata ca m-am trezit cu buzele umflate si dureri groaznice de picioare de abia puteam sa merg...sper sa ma ocoleasca pre-eclampsia de data asta:((. M-a apucat boceala de dimineata si o fricaaaaaaa:(.
Mamicile ale caror copii nu maninca...eu nu stiu cum rezistati, dar cum fi-mea nu maninca de vreo 3 zile din cauza burticii eu am ajuns sa fac ieri o criza de nervi de suparare. Cred ca daca ar fi ceva regulat m-as inscrie cu siguranta pe lista bolnavilor la Spitalul de Nebuni. Daca ati fi vazut cum arata ieri bucataria mea...cimp de batalie, si bineinteles ca Emma a cistigat. Probabil (adica mai mult ca sigur) ca am exagerat prea mult, dar sint asa stresata cind vad ca nu maninca si eu maninc cit 2:(. Daca slabeste fata mea????...si ajunge un tzir de copil????
Da da, si la noi caca e in top...mai zice si cih asa cum vroiam eu d efapt sa intelega ca e ceva rau, dar acum mai des ii trage cu caca...caca daca e ceva murdar, daca vede pe cineva urit:)), caca la caca si pipi etc. Macar bine ca intelege ca nu e ceva bun:).
Pai vorbiti de somn? Lasa sa va zic ce a facut Emma alaltaieri. Nu a vrut sa doarma dupa-amiaza (ceea ce se intimpla ffffff. rar) si la 8 era in pat rupta, de abia la 9 si ceva a adormit dar...in pat la noi:). Ieri si aseara a dormit la ea in patut, dar cine facea concerte la ora 1.30 azi noapte. Am lasat-o si noi sa plinga (milogul asta de ta-su mai-mai sa o aduca in pat cu noi, dar cind e la noi eu dorm de 30 cm cu tot cu burta...asa ca va dati seama ce chin pe capul meu, ca tati doarme bine merci pe jumatea lui de pat).
poze 1,poze 2,poze 3