MUSULMANCE DIN... SUFLET, UNITI-VA

MUSULMANCE DIN... SUFLET, UNITI-VA | Autor: Coscos

Link direct la acest mesaj

Ca sa avem decenta de a vorbi cu musulmance cu sufletul neatins de influente nefaste, si ca ca avem decenta de a sta departe de cele care nu ne vor din motive legate strict subiective, haideti fetelor care iubiti Islamul, care sunteti musulmance sau care veti deveni, sau pur si simplu, cele interesate de acest subiect, sa ne adunam aici, unde sigur nimeni nu ne va agasa si nu ne va sacai.
Va astept cu drag.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

draga costina, imi pare rau ca s-a ajuns aici, imi pare rau ca numele de "musulman"a fost in asa hal terfelit si ca orgoliile si rautatea l-au facut sa apara asa.
mie imi pare sincer rau.
dar asa cum tu ai spus, poate ca vom reusi sa reparam putin ceea ce ele au stricat aratand ca si islamul apartine oamenilor civilizati care pot sa spuna doua cuvinte coerente, fara sa ia la trei pazeste pe cei din europa pana la turci si tatari, trecand prin siiti si coranisti. toti am facut doar rele pentru fetele noastre dragi din bransa sunna. hai , ca si eu sunt suparata tare si poate acum chiar o iau pe aratura.
oricum, imi pare bine ca poate acum vom avea un topic doar al nostru, unde noi vom utea sa discutam ceea ce dorim, fara sa spunem ca tu esti.... sau tu esti... noi vom vorbii liber, despre ceea ce noi consideram ca e important pentru noi, si sunt convinsa ca si ele, citind pe furis, vor avea cate ceva de invatat. pt ca sunt sigura ca acest topic va fi atat de interesant incat nu se vor putea abtine sa nu-l viziteze. fii tu sigura de asta.
propune tu un subiect de dezbatut, daca doresti.
in rest numai bine. iti doresc numai bine si ganduri frumoase si mult, mult noroc.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gulshan spune:

SALLAMALEIKUM!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

ALAIKUM SALAM.
Dragele mele, suntem inca putine, dar, sunt convinsa ca in curand ne vom mari randurile cu fete sincere si bune.
Eu nu as fi exclus pe nimeni din vechiul topic, dar imi pare atat de rau ca au fost niste fete atat de dragutze, pana la un punct: acela de a afla ca noi putem avea si pareri bune despre alte ramuri ale musulmanilor, si mai mult, chiar nu suntem sunni. Uneori nu sunt necesare cuvintele ca sa iti dai seama ce gandesc unii oameni sau ce (re)sentimente au; pur si simplu, tacerea, sau faptele lor vorbesc de la sine.
Pur si simplu nu ma asteptam ca unele fete sa fie atat de rele si nici macar sa n-si ceara scuze.In fine, sa nu mai comentam.
Sunt convinsa ca si ele ne citesc acum, cum si eu am intrat pe subiectul lor, in care, in sfarsit ele si-au regasit pacea mult dorita.
Nu credeam ca pe acest forum pot exista doua tabere diferite de fete musulmane, insa, ce putem face, daca ele nu pot renunta la orgolii si jigniri?!
Eu nu am dorit sa intervin in discutii, pentru ca nu am cunostinte suficiente, abia de un an am inceput sa fiu interesata de Islam si abia de cateva luni m-am convertit; spre rusinea mea, nu stiu decat lucruri esentiale, nu cunosc atatea detalii ca voi, insa vreau sa invat totul, si sper ca asta sa nu ma influenteze cum le-a influentat pe unele fete.
Corina, in ceea ce priveste Mut'ah, si eu simt ca nu e corect fata de mine sa fac asta, insa, il inteleg pe el si nu-l blamez ca doreste sa incheie ( doar) astfel de casatorie. In cultura lui, si in educatie lui, e un lucru indicat, ei chiar cred ca li se absolva si unele pacate prin asta. Insa, inca o data, intreb: cum ramane cu mine? El spune ca se face cu martori si urmand aceleasi reguli ca in casatoria normala, doar ca aceasta e pe o perioada limitata. Oricum, i-am spus ca daca nu este pregatit inca, pentru mai mult, eu il astept.
Gulshan, eu iti multumesc pentru impartialitatea ta si pentru ca ne-ai salutat. Aici este binevenit oricine, si nu consideram ca incalca limitele vreunei decente daca intra si numai sa combata vreo parere de-a noastra.

Va pup fetelor, si sper ca Allah sa ne lumineze pe toate.
Poate, in curand vom gasi si alte subiecte de discutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

ostina, draga mea,
si mie imi pare rau ca am ajuns in astfel de situatii, dar nu-mi pare rau pentru mine, nu, imi pare rau pentru tine pentru ca tu te simteai in largul tau cu ele, le considerai pline de bunatate, intelepciune si dreptate. probabil erau pentru tine un sprijin si un model in viata.
sincer imi pare rau ca au reusit sa te dezamageasca in asa masura dar ai dreptate cand spui ca sunt impartiale si subiective, asa sunt ele.
nu-mi face cnste sa ma numesc musulman iar numele meu sa le fie asociat prin credinta, de numele lor.
mi-e pur si simplu rusine cum au putut sa blameze europa, cu asta au inceput. au uitat ce radacini au, au uitat de unde au pornit. e o rusine vorbesti urat despre ceea ce te defineste, pt ca , le place sau nu, s-au nascut in romania care e parte integranta a europei. cum poti tu sa spui asa lucruri despre europeni, cand tu insati esti european? cum poate fii mintea cuiva atat de spalata si data la calcat incat sa faca astfel de afirmatii? a uitat cine e, a uitat de unde a pornit, pur si simplu reneaga toto ceea ce o defineste? logica mea nu-mi poate explica acest fenomen. refuz sa cred ca cineva poate fii atat de indoctrinat incat sa uite si aiba expresii de ura despre ceea ce i-a definit primii pasi in viata.
dar, nu doar asta face ca lucrurile sa fie urate, ci comparatia insasi cu turcii si tatarii de alta data. deci sunt jugniti si musulmanii turci si tatari , nu doar europenii, este o ingemenare de insulte pe care nu stiu cum a reusit sa le zamisleasca.
ura si iar ura.
eu nu ma regasesc in aceste mesaje, eu stiu ca Allah a trimis Coranul pentru totdeauna pentru acum un veac si jumatate dar si pentru acum. Coranul a fost scris si pentru oamenii barbari de la inceputul islamului dar si pentru oamenii moderni de azi.
eu sunt dintre cei din urma.
eu consider ca versetele Coranului care releva faptul ca "crestinii, cei care s-au iudaizat, sabaeeni si musulmanii" trebuie sa se poarte frumos unii cu altii, ei toti sunt dintre cei care apartin de Allah. noi toti suntem egali, atata timp cat credem intr-un singur D-zeu, in Ziua de Apoi( ziua judecatii) si facem lucruri bune.
aceste e isamul modern, acesti musulmani care stiu sa se respecte reciproc si sa-i respecte si pe cei de langa ei, indiferent de latura lor spirituala, sunt musulmanii viitorului. ei vor fii cei care prin civilizatie, prin corectitudine, prin intelegere si acceptare vor duce cinstea islamului mai departe. suntem o civilizatie, suntem frumosi, suntem destepti dar daca suntem imbibati de ura si plini doar de "adevarurile noastre" niciodata nu vom reusi sa ne depasim conditia de "teroristi"cu care suntem identificati. mi-e rusine, mi-e rusine pentru mintea ingusta. mi-e rusine pentru faptul ca intre noi se pot spune vorbe atat de grele doar pentru ca suntem din alta baransa a islamului. mi-e rusine pt fetete acestea care s-au linitat in gandire , care au ajuns sa se simta bine doar cand i-si urasc originile si pe cei diferiti de ele.
de ce-ti spun asta, costina? pt ca de doua ori am fost intrebata cum pot sa pun pe crestini , evrei si musulmani pe acelasi loc. atunci am aratat versetele dinCoran unde sunt trecute exact aceste vorbe si-atunci cum pot eu sa ma indoiesc? cum pot? cand parintii nostri sunt crestini, ai mei, ai tai costina dar si a celorlalte fete cum poti tu sa-i arunci departe si sa-i consideri ca ei nu vor ajunge niciodata in rai, doar pt ca sunt diferiti? eu nu pot intelege, minta mea refuza sa gandeasca ce inseamna asta. mi-e frica si mi-e rusine sa ma gandesc la asta.
crestinii, evrei, sabaenii sunt de rang inferior musulmanilor, dupa preceptele lor, nu dupa ale mele, europa e doar o noua forta de cotropire, tot dupa considerentele lor, siiti sunt invidiosi si rai, coranistii sunt sectanti si extremisti. ce poate fi mai injurios decat asta? este o ofensa adusa islamului si musulmanilor cu suflet si minte din intreaga lume.

as putea sa spun multe, oful meu e mare si mi-e teama ca acesti oameni care urasc europa, nu se pot nici integra in ea. eu ma intreb de ce nu pleaca in tarile sotilor lor? nu au case? nu au afaceri? pot sa-si vanda casele de aici si sa cumpere acolo, preturile sunt aproximativ egale. afaceri se pot deschide oriunde. ar fi mult mai usor sa accepte lumea asa cum o vad ele, fara sa-si mai faca probleme majore pentru europeni, crestini si evrei, care oricum sunt o cantitate demna de neglijat.

acesti nu sunt musulmanii cu care eu ma identific.

eu nu cred in valul care sa-ti acopere capul, niciunde in Coran nu e trecut clar ca trebuie acoperit capul. eu nu cred ca femeia trebuie sa stea inchisa in casa si sa-si astepte sotul, doar. eu cred in emanciparea femeii si-n drepturile ei. femeia nu e o sclava a sotului, femeia merita sa fie considerata egala sotului in toate drepturile constitutinale: sa aiba drept de vot, sa poate conduce masina( in arabia saudita femeia nu poate avea permis de conducere, prin lege), sa se poata pensa fara sa fie terorizata de gandul ca a facut un pacat, in Coran nu este mentionat nimic de acest gen. sa poata sa se imbrace cum doreste, colorat, nu doar in culorile acelea inchise. acelasi lucru, in Coran nu e mentionat ca trebuie sa fie femeia acoperita in cearceaf negru din cap pana-n picioare, samd.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

quote:
Originally posted by gulshan

SALLAMALEIKUM!!!

gulshan



sallam aleicum, gulshan.
esti bine venita pe topic, asa cum si coscos spunea. orice musulmanca, de orice cult ar fi ea, e bine venita aici. coscos ne-a invitat pe toate doar sa fim musulmance cu sufletul.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

coscos, draga mea,
iti faci probleme cu ce va fi cu tine, cum sa iei lucrurile.
eu cred ca e foarte firesc sa-ti pui intrebari, atata timp cat tu nu stii raspunsuri. eu pot doar sa te indrum, sa-mi dau cu parerea dar decizia capitala va trebui tot tu sa o iei.
tu stii care e parerea mea despre casatoria fie si cu a doua sotie, acea aia din Coran care spune ca poti sa-ti iei a doua , a treia si a patra sotie a fost relevata Profetului Mohamed dupa un mare razboi in care o multime de barbati si-au pierdut viata. atunci a fost relevata aceasta aia permisiva, dar era in special pentru acea perioada, cand erau multe orfeline si vaduve. pt ca situatia sa nu fie asa de grea pt femei, Allah a trimis aceasta aia permisiva. mai apoi Allah a trimis aia prin care este explicat cum ca sotul trebuie sa fie corect in egala masura cu toate sotiile sale( si sulfeteste nu doar material) , dar cum omul e om, Allah a spun ca niciodata un sot nu va putea sa-si trateze toate sotiile la fel.
despre mutaa. este tot o aia permisiva, data de Allah, desi nu toate hadisele(despre care stii tu ce parere am) o accepta sau o contesta.
tu poti s alaegi, sa faci acest tip de casatorie sau nu. nu e halal, asta e sigur nici inainte de o casatorie obisnuita(aici am dat exemplul prieteniilor din ziua de azi) si nici dupa un divort (acestea in cazul femeilor care pot fi casatorite doar cu un barbat, o data, in acelasi timp)
o femeie dintr-o casatorie mutaa, are aceleasi drepturi ca si o sotie dintr-o casatorie obisnuita (doar ca poate nu e la fel de respectata de sot ca si celelalte sotii). ai dreptul la zestre din partea sotului, oricat stabiliti voi de comun acord. acestea inainte de casatoria propriu zisa. ai dreptul sa ai copii si legea romana iti da dreptul sa iti pastrezi copii. de aceea e bine sa ai casa ta, slujba ta, ca in caz de proces pentru custodia copiilor sa poti dovedi ca ai unde sa locuiesti si cum sa-ti intretii copii. dar asta depinde si de caracterul viitorului sot, eu nu-l cunosc ca sa-ti pot da referiri, dar judeca foarte bine. el mai e casatorit? cum se poata cu copii, daca-i are? pune-ti toate aceste intrebari inainte, foarte bine, pt ca in viata poti sa ai toto felul de surprize. tu imi pari o fata cu suflet bun, ar fi tare pacat sa suferi mai mult decat ai facut-o deja.
cand vine timpul la care casatoria s-a implimit, nu mai e nevoi de divort, despartirea se face automat.
stiu ca e decizie tare grea, dar sper ca Allah sa-ti indrume pasii spre ceea ce pentru tine e cel mai bine.


"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

la multi ani!
sa fie un an nou frumos si plin de bucurii, pentru voi i pentru familiile voastre.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by corina iulia

ostina, draga mea,
si mie imi pare rau ca am ajuns in astfel de situatii, dar nu-mi pare rau pentru mine, nu, imi pare rau pentru tine pentru ca tu te simteai in largul tau cu ele, le considerai pline de bunatate, intelepciune si dreptate. probabil erau pentru tine un sprijin si un model in viata.
sincer imi pare rau ca au reusit sa te dezamageasca in asa masura dar ai dreptate cand spui ca sunt impartiale si subiective, asa sunt ele.
nu-mi face cnste sa ma numesc musulman iar numele meu sa le fie asociat prin credinta, de numele lor.
mi-e pur si simplu rusine cum au putut sa blameze europa, cu asta au inceput. au uitat ce radacini au, au uitat de unde au pornit. e o rusine vorbesti urat despre ceea ce te defineste, pt ca , le place sau nu, s-au nascut in romania care e parte integranta a europei. cum poti tu sa spui asa lucruri despre europeni, cand tu insati esti european? cum poate fii mintea cuiva atat de spalata si data la calcat incat sa faca astfel de afirmatii? a uitat cine e, a uitat de unde a pornit, pur si simplu reneaga toto ceea ce o defineste? logica mea nu-mi poate explica acest fenomen. refuz sa cred ca cineva poate fii atat de indoctrinat incat sa uite si aiba expresii de ura despre ceea ce i-a definit primii pasi in viata.
dar, nu doar asta face ca lucrurile sa fie urate, ci comparatia insasi cu turcii si tatarii de alta data. deci sunt jugniti si musulmanii turci si tatari , nu doar europenii, este o ingemenare de insulte pe care nu stiu cum a reusit sa le zamisleasca.
ura si iar ura.
eu nu ma regasesc in aceste mesaje, eu stiu ca Allah a trimis Coranul pentru totdeauna pentru acum un veac si jumatate dar si pentru acum. Coranul a fost scris si pentru oamenii barbari de la inceputul islamului dar si pentru oamenii moderni de azi.
eu sunt dintre cei din urma.
eu consider ca versetele Coranului care releva faptul ca "crestinii, cei care s-au iudaizat, sabaeeni si musulmanii" trebuie sa se poarte frumos unii cu altii, ei toti sunt dintre cei care apartin de Allah. noi toti suntem egali, atata timp cat credem intr-un singur D-zeu, in Ziua de Apoi( ziua judecatii) si facem lucruri bune.
aceste e isamul modern, acesti musulmani care stiu sa se respecte reciproc si sa-i respecte si pe cei de langa ei, indiferent de latura lor spirituala, sunt musulmanii viitorului. ei vor fii cei care prin civilizatie, prin corectitudine, prin intelegere si acceptare vor duce cinstea islamului mai departe. suntem o civilizatie, suntem frumosi, suntem destepti dar daca suntem imbibati de ura si plini doar de "adevarurile noastre" niciodata nu vom reusi sa ne depasim conditia de "teroristi"cu care suntem identificati. mi-e rusine, mi-e rusine pentru mintea ingusta. mi-e rusine pentru faptul ca intre noi se pot spune vorbe atat de grele doar pentru ca suntem din alta baransa a islamului. mi-e rusine pt fetete acestea care s-au linitat in gandire , care au ajuns sa se simta bine doar cand i-si urasc originile si pe cei diferiti de ele.
de ce-ti spun asta, costina? pt ca de doua ori am fost intrebata cum pot sa pun pe crestini , evrei si musulmani pe acelasi loc. atunci am aratat versetele dinCoran unde sunt trecute exact aceste vorbe si-atunci cum pot eu sa ma indoiesc? cum pot? cand parintii nostri sunt crestini, ai mei, ai tai costina dar si a celorlalte fete cum poti tu sa-i arunci departe si sa-i consideri ca ei nu vor ajunge niciodata in rai, doar pt ca sunt diferiti? eu nu pot intelege, minta mea refuza sa gandeasca ce inseamna asta. mi-e frica si mi-e rusine sa ma gandesc la asta.
crestinii, evrei, sabaenii sunt de rang inferior musulmanilor, dupa preceptele lor, nu dupa ale mele, europa e doar o noua forta de cotropire, tot dupa considerentele lor, siiti sunt invidiosi si rai, coranistii sunt sectanti si extremisti. ce poate fi mai injurios decat asta? este o ofensa adusa islamului si musulmanilor cu suflet si minte din intreaga lume.

as putea sa spun multe, oful meu e mare si mi-e teama ca acesti oameni care urasc europa, nu se pot nici integra in ea. eu ma intreb de ce nu pleaca in tarile sotilor lor? nu au case? nu au afaceri? pot sa-si vanda casele de aici si sa cumpere acolo, preturile sunt aproximativ egale. afaceri se pot deschide oriunde. ar fi mult mai usor sa accepte lumea asa cum o vad ele, fara sa-si mai faca probleme majore pentru europeni, crestini si evrei, care oricum sunt o cantitate demna de neglijat.

acesti nu sunt musulmanii cu care eu ma identific.

eu nu cred in valul care sa-ti acopere capul, niciunde in Coran nu e trecut clar ca trebuie acoperit capul. eu nu cred ca femeia trebuie sa stea inchisa in casa si sa-si astepte sotul, doar. eu cred in emanciparea femeii si-n drepturile ei. femeia nu e o sclava a sotului, femeia merita sa fie considerata egala sotului in toate drepturile constitutinale: sa aiba drept de vot, sa poate conduce masina( in arabia saudita femeia nu poate avea permis de conducere, prin lege), sa se poata pensa fara sa fie terorizata de gandul ca a facut un pacat, in Coran nu este mentionat nimic de acest gen. sa poata sa se imbrace cum doreste, colorat, nu doar in culorile acelea inchise. acelasi lucru, in Coran nu e mentionat ca trebuie sa fie femeia acoperita in cearceaf negru din cap pana-n picioare, samd.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina



Mai...am ajuns sa o fac si pe asta, din fericire
Pacat ca nu toti musulmanii gandesc asa. Ai tot respectul meu.

Saphir si Amos Daniel
http://community.webshots.com/user/climamos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

corina iulia, impresionant! mi-a placut enorm mesajul salutat si de saphir, asa ar trebui sa arate lumea de maine, unde toata lumea este binevenita . ar trebui sa luam toti exemplu de la felul tolerant in care gandesti tu, felicitari.

-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Fetele, nu sunt musulmana...dar va iubesc!!!!!!


pentru toate!

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput