Musulmancele mele dragi
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
madelaine spune:
Si ancuta uite le atrag eu atentia fetelor sa nu mai de-a citate in limba engleza ca sa nu te mai deranjeze faptul ca noi nu am fost atentionate si sa nu mai fie suspiciunea ca am fi mai protejate decit alti membrii de pe forum. Imi pare rau ca tie ti-a fost stearsa poezia. Deci fetelor nu mai dati citate in engleza sau oricare limba fara traducerea in romana, ca este impotriva regulamentului iar unii membrii se pot simti defavorizati( spun asta pentru ca ne-ai luat exemplu pe noi).
Astea fiind spuse sper sa nu mai fie discutii aprinse, sa putem regasi linistea si bucuria unei discutii pasnice. Va pupic pe toate fetele si poftiti la sfat
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ancuta06 spune:
Eu atata am avut de spus, avand in vedere ca nu sunteti interesate sa continuam discutia. Stiu ca, probabil asa este cel mai bine, pentru ca altfel s-ar ajunge, inevitatbil, la alte jigniri si certuri. Ati procedat urat, oricum, si nu aveti scuza. Mai ales pentru ca voi va vedeti ca pe niste persoane pasnice. Nu o sa ma apuc acum sa caut sa va dau citate, cu fiecare ce a zis exact, ca nu are nici un rost. Am observat doar, ca, Corina nu v-a jignit, nu v-a adresat cuvinte urate, ci a expus credinta ei, LA INDEMNUL VOSTRU DE A O FACE.
Acestea fiind zise, va doresc pace la subiectul vostru.
madelaine, citatele in engleza nu m-au deranjat. Mi se par firesti. As vrea, insa, doar ca regulamentul sa fie penru toata lumea, sau ca acel pasaj referitor la limba de comunicare sa fie modificat, acceptandu-se limba engleza, care este limba de circulatie internationala.
Insa, ceea ce ma deranjeaza, sunt cuvintele in araba pe care le folositi, si pe care eu nu le inteleg. Cand le folositi in acest subiect, nu aveti decat, probabil ca va este mai usor asa, referitor la rugaciunile si traditiile pe care le tineti. Insa, myriam a adresat un fel de urare, ceva, nu stiu exact, uneia dintre fete, pe alt subiect, neinsotita de traducere, si asta m-a deranjat. Ori ii ura ce vroia ea in romana, ca sa inteleaga toti cei care citesc pe-acolo, ori ii ura pe PM in ce limba vrea ea. Nu cred ca este absurd ceea ce zic.
Acum va las sa va vedeti mai departe de discutiile voastre, si nu ma mai bag pe aici. Sper sa reusiti sa va pastrati subiectul frumos.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Mi-a venit din senin pofta de ceva dulce.M-am urnit cu greu spre bucatarie(lenea'i ....)si dupa ce m-am avintat serios cu mixerul in bolul cu compozitia prajiturii ,am incercat sa recapitulez tot ce s-a zis ,tot ce-am indrugat pe aici si unii si altii.
Am ajuns la concluzia ca nu am facut@nici un favor Islamului in special si nimanui in particular.Eu tot la convingerile mele am ramas,Corina si Coscos tot la ale lor ,vor ramane.Dar ceea ce vom avea in comun, va fi regretul ca am ajuns asa departe(cel putin din partea mea).
Nu imi cer scuze pt. parerile mele si pt. faptul ca mi le-am exprimat,chiar se cerea explicat ,ci imi cer scuze pentru "tonul" folosit.Imi cer scuze eu in numele tuturor (daca imi este permis)tuturor,combatantilor si necombatantilor la aceste discutii aprinse.
Stiti ca "tonul face muzica".Consider ca discutiile trebuiau purtate,parerile trebuiau spuse ,dar toate acestea intr-o alta maniera.
Celor carora de-a lungul timpului i-am jignit(asa ni s-a adus la cunostinta)a corora am improscat cu noroi(sincer nu stiu cind ,cum si unde)a celor care s-au simtit marginalizati ,tratati fara respect,intr-un cuvint tuturor celor care de-a lungul timpului ne-au citit ,le cer public scuze.
Va rog sa acceptati scuzele mele(sper ca pot spune ale noastre).Nu am intentionat sa jignim ,sa aruncam cu noroi ,sa judecam gresit pe nimeni.Daca totusi am facut-o ,inca o data scuze.
Sper ca Allah sa ne ierte daca din prea mult atasament si dragoste pt. religia noastra am ranit alte apartenente si mai ales ca ne-am ranit intre noi.
Si mai sper ca Bunul Allah sa fie blind ,bun si milostiv cu noi toti,sa ne arate drumul drept, fie ca suntem crestini,evrei sau musulmani.
Sa tina deoparte ispita si pe Saitan cel izgonit.
Sa ne ajute sa facem cinste religiei noastre si nu rusine.Sa ne ajute sa cugetam alta data de doua ori inainte sa ne avintam in viltoare si sa ne ajute sa intelegem primejdia in care cadem atunci cind ne infieram unii impotriva celorlalti.Si cit se mai bucura Saitan!
Cu pareri la fel sau diferite,noi toti suntem robii lui,fie ca alegem sa ne supunem sau nu,fie ca avem sau nu,loc unul de celalalt(desi pamintul e intins,la fel si DC-ul)sper sa continuam sa existam in pace.
Declar deschis ca prin acest mesaj intind prima mina pentru pace.
Cu toata lumea deopotriva.
Si cu scuzele de rigoare fata de cei ce savurau cearta noastra.In ceea ce ma priveste razboiul a luat sfirsit.
Allah sa ne lumineze mintile si inimile.
Wa Salam Aleikum Wa Rahmatu Allahu a Barakaatu!
P.S.Asta este exact ceea ce simt acum!Printesele mamii
Catan spune:
Si eu ma alatur tie Hannen si intind o mina .Sper ca ceilalti membri ai forumului sa nu fie suparati sau lezati de ceea ce s-a petrecut aici cu voia sau fara voia noastra.Ptr mine aceasta lupta de idei a luat sfirsit ,consumarea asta de nervi nu duce la nimic .
As vrea sa continuam pe un ton pasnic (asa cum era inainte de aparitia Corinei)daca vom putea fireste .
Madelaine f frumos si adevarat ce ai spus.
Va pup si sper sa reusim sa ne intilnim in acest locsor al inimii noastre de romani in primul rind .Aici ne simtim ca acasa si cred ca multi simt ca si mine.
gulshan spune:
salamaleikum,
ce mai faceti? si eu ma alatur voua cu toata dorinta de ''pace''.
si totusi,nimeni nu ma lamureste care parte din vestimentatie este chadoorul??????aysha,hai fii buna...
VREAU SA FIE CA INAINTE PE AICI...
Allah Hafiz
madelaine spune:
Ghulsan, chadorul este purtat in Liban doar de musulmancele siite. Este acel vesmint negru cu care se acopera si capul , vine dintr-o bucata. Sub shador poti sa te imbraci cum vrei.Mie mi-ar fi placut shadorul sa fie alb ar fi fost mai placut privirii. Negrul ma duce cu gindul la doliu.
anucta,nu vreau sa te simti nedreptatita, imi cer scuze daca am parut acida, am incercat doar sa avertizez ca iar se pot isca probleme, iar noi special ne-am intilnit pe noul topic tocmai ca sintem satule de provocari.
Hanenn pentru cuvintele tale frumoase. Si eu sper sa fie in continuare o atmosfera de pace si liniste sufleteasca.
unde ati disparut fetelor?
Si Pacea fie cu voi si Iertarea si binecuvintarea lui Allah ( asta a spus Hannen in araba)
amoodia spune:
Hannen, da-mi si mie prajitura nu te ingrasa numai tu
.
cat despre vizita altor persoane pe subiectul nostru eu as prefera sa nu se intre daca sunt cat de cat intentii de cearta. noi am deschis subiectul asta sa avem coltisorul nostru unde sa vorbim de ale noastre. daca doriti sa combateti idei sau contraziceti ceva din religia noastra deschideti alt subiect. eu pana acum nu m-am dus la subiectul evreilor(daca o fi existand pe forum) sa le zic PAI TORA VOASTRA NU E CORECTA DELOC, sau alte chestii de genul asta.acelasi lucru e valabil si pentru subiectul crestinelor. cand au fost intrebari puse cu bun simt eu cred ca li s-a raspuns foarte frumos, dar cand stai ca matza blanda la panda pai atunci s-ar putea sa fii zgariata prea rau.
Cu respect, Teo
amoodia spune:
na ca am dat TRIMITE si nu terminasem. oricum mi-am pierdut sirul ideilor ca incepusem mesajul cu vreo 3 ore inainte si ba omar plangea, ba sotului meu ii trebuia nu stiu ce prin casa si uite asa s-a dus timpul.
oricum acum va trimit flori tuturor si si va invit la masa ca am facut niste pulpe prajite cu piure de cartofi
Cu respect, Teo
madelaine spune:
Teo, nu am reusit sa raspund la mesajul tau. Lasa ca-ti raspund eu. Cred ca ti-au iesit bune pulpitele.Ce mai face Omar? i-a dat vreun dintisor? Vezi sa-i faci snenieh cind ii dau dintisorii E gustoasa immmm.
Maryam pe unde ai disparut? mai spune-ne si tu ceva. Catanel ce mai fac aia mici? Mari, hanen si toate celelalte fete va pupic.