Dureri de cap
Am cautat ceva despre dureri de cap pe forum dar nu am gasit nimic, asa ca incerc aici.
De vreo doua saptamani ma doare capul ingrozitor de tare. Am mai avut dureri de cap asa ca tot omul, dar astea sunt chiar insuportabile. Uneori ma strange ca o banda in jurul capului. Alte ori imi trec "sageti" foarte dureroase prin cap si prin urechi,in toate directiile. In cea mai mare parte a timpului simt o apasare foarte grea pe cap. Ametesc foarte des, nu suport zgomotele, sunt nervoasa asa din senin, ma doare foarte tare in zona sternului si aproape ca nu pot sa respir. Mai ma apuca plansul spontan, fara motiv, chiar si noaptea in somn, cu lacrimi de crocodil.
Acum sunt sub terapie cu sindrom posttraumatic( psiholog si terapie Mensendick ). Sunt la al doilea psiholog, dar nu ma ajuta cu nimic. Doctorul de casa imi zambeste gales de fiecare data si imi spune sa ma relaxez. Dar eu chiar ma relaxez, ca sunt in concediu medical din septembrie. Au mai ramas foarte putine locuri care nu m-au durut. Toata ziua ma doare ceva. Ieri stateam la calculator si dintr-o data mi s-a dus mandibula spre dreapta si s-a inclestat asa, ceea ce m-a cam surprins. Am tras-o cu mana inapoi, dar am simtit ca imi ramasese gura putin inclestata. Mi se pare cam devreme, pentru ca am doar 28 de ani. Am sunat la Urgenta dar mi s-a spus sa iau un Paracetamol. La orice intrebare pe care o ai aici ti se raspunde cu: Paracetamol( medicamentul national). Azi mi s-au contractat de cateva ori brusc degetele inelare si am simtit o durere in antebrat de-a lungul nervului. Si lista de ciudatenii de fiecare zi e destul de lunga, dar doctorul meu de casa nu ma ia in serios si spune ca asta ia timp. OK, de acord cu el, dar ce fac eu intre timp cu durerile astea?
Recunoaste cineva aceste simptome? Stiti cumva produse naturale cara sa ma linisteasca, fara a creea dependenta?
Va multumesc foarte mult.
Raspunsuri
Emi si mami spune:
Scumpa, vino in tara si fa un RMN.
Parerea mea de parerist, vorba Freiei, asta nu e stres.
Sigur nu ai vreo sinuzita, ceva ?
assa spune:
Nic, cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca ai nevralgie de trigemen.Sunt sigura de asta din descrierea ta.Trebuie neaparat sa faci un consult la un neurolog, el te poate ajuta mai mult.Cred ca va trebui sa faci si un RMN sau doppler , dar asta doar el decide. Nu mai amana si mergi de urgenta la medic.Din pacate produsele naturale nu prea pot sa te ajute in cazurile astea , ci medicamentele (eventual acupunctura combinata cu ceva remedii homeopate)
Te pup si sanatate multa
Assa
nic23 spune:
Multumesc foarte mult!
Cu cat citesc mai mult pe internet despre simptomele altora cu nevralgie de trigemen, cu atat imi recunosc mai mult propriile simptome.
Maine dimineata imi fac programare la doctorul de casa si daca nu ma ia in serios, ma mut la altul. Ca doar platesc 375 euro pe luna pentru asigurarea medicala. Pai nu?
Multa sanatate tuturor!
lorelei_19 spune:
nic, pe mine durerile de cap m-au nenorocit asta primavara. si trebuia sa muncesc in conditiile astea, munca de birou, dar si cu publicul. a fost oribil si a durat cam 3 luni. crizele erau de cca 4 ori pe saptamana. noi nu mai aveam weekend, nu mai aveam nimic, iar fiica-mea trista spunea: iar o doare capul pe mami. am fost la toti medicii, mi-am facut toate analizele, ba chiar m-au programat pentru o operatie de deviatie de sept. am incercat niste pastile pe care mi le-au dat- care erau cumplit de puternice si care mai rau imi faceau, am eliminat multe din alimentatie, n-am mai baut un gram de alcool (uneori seara, cu sotzul, stateam la un pahar de vin amandoi), ciocolata, mancarea chinezeasca, orice imi provoca dureri de cap. Si durerile erau cam cum spui tu ca le ai. Si stii ce avam??? pilulele anti-baby!!!! am crezut ca innebunesc cand am citit din intamplare in internet un anunt: atentie, pilulele x provoaca migrene si dureri de cap. cum le-am oprit, la o saptamna s-a terminat si cu chinul meu. acum am, vorba ta, ca tot omul la o luna, doua, trei, cate o repriza, si nici nu mai sunt asa de puternice ca atunci.
Nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar poate te gandesti la tine ce-ai schimbat in viatza ta in ultimul timp si asha sa descoperi sursa neplacerilor tale.
Iti urez multa, multa sanatate si ai grija de tine
danat spune:
Analize pt nivelul calciului din sange ti-ai facut? Poate e scazut? Sau poate e fluctuant...
Pot fi mai multe adunate...
Sanatate!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu cel bun si blind si dulce si frumusel
sm spune:
Incearca o sedinta de acupunctura, am trecut si eu prin asemenea crise si dupa o sedinta m-am simntit mult mai bine, pot spune ca aproape ca au disparut.
Ceaiul de cimbru si de sunatoare sunt foarte bune.
Multa sanatate.
ancuta06 spune:
Nic, sfatul meu e sa te duci la medicul de familie si sa nu pleci de-acolo pana nu iti da trimitere unde trebuie. Explica-i ca te-ai saturat sa stai sa astepti sa treaca de la sine, si gata.
Eu am facut atatea crize pe-aici, incat acum nu trebuie decat sa deschid gura si sa cer ce vreau. iar doctorul se conformeaza imediat. Bine, nu exagerez cu asta. Iar daca se mai intampla sa nu ma ia vreunul in serios, fac iar scandaluri.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
elena30 spune:
Buna,am citit despre problema ta pt.ca si eu m-am chinuit luni de zile cu dureri de cap ,ameteli si stari pe care zici si tu ca le ai.Am fost la zeci de medici,am incercat de la trat.homeopat pana la trat.anti-anxios si nimic.Mi am facut toate analizele care snt.ok dar eu nu.O parte din medici mi-au spus ca toate aceste neplaceri pot veni de la spondiloza cervicala.De asa ceva te-ai cautat?Daca gasesti un trat. bun pana la urma sau ti se pune un diagnostic ti-as ramane recunosc. daca mi ai spune si mie .Inca ma chinui cu aceste neplaceri si eu...Cu speranta ca vom tine leg. va multumesc pt.rabdarea de a citi aceste randuri