Mamici de martie-aprilie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ana si mie mi-e sete tot timpul, beau cam 3 litrii de apa pe zi de mi-am speriat sotul Il trimit mereu sa mai cumpere. Mi-am facut si eu analiza de listeria acum o luna (pana atunci nu stiam de ea) si am fost bucuroasa sa vad ca am 1/160 doar.

Ellinia listerioza e cam ca toxoplasmoza. E foarte periculoasa pentru fat, dar daca bebele tau e bine pana acum, probabil ca nu o ai. Se poate lua din lactate proaspete facute din lapte nepasteurizat.

An-k eu am citit de abdomene intr-o carte de-a americanilor despre sarcina si nastere scrisa de o somitate in materie si anume Sheila Kitzinger. A scris o gramada de carti pe tema asta, este medic si are la randul ei 5 copii. Cartea mi se pare foarte serioasa, dar probabil ca opiniile difera si in mediul medical.

Astept inca sa mai ma luminati cu leucocitele mele multe!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Of, ceva nu e in regula... cred eu!Bebele meu este foarte agitat, nu sta locului o clipa, si ma apasa asa de tare pe osul pubian si pe vezica pentru ca ma duc la baie din cinci in cinci minute aproape, cateodata degeaba! Si simt ca si cum uterul meu vrea sa "se desprinda" de mine. Nu stiu daca m-am exprimat corect ca sa ma intelegeti... L-am sunat si pe sotul meu ptr ca m-am speriat si mi-a zis sa stau linistita ca burtica mea "coboara".... Bebele meu e deja cu capul in jos, ce sa mai coboare... Nu stiu ce sa cred !

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Roxana,imi pare rau ca nu am putut sa-ti raspund de aseara,de cand am citit mesajul tau,dar legatura de net pe care o prinsesem cu greu se misca la viteza melcului,dealtfel nici acum nu merge stralucit.Oricum a fost mai bine,pentru ca azi,cand m-am dus la serviciu,am facut "sondaj de opinie"printre ginecologii mai "rasariti" in legatura cu leucocitoza cu neutrofilie care i-a aparut prietenei mele rrox3.Sincer,eu stiam ca in sarcina e normal sa ai pana in 14.000 leucocite fara infectie,dar toti mi-au zis ca pana in 20.000 este considerat normal si fara infectie ori necesitatea de a face antibioterapie,daca proteina C este reactiva.In legatura cu ingrijorarea"imunologica"pe care o aveai,chiar daca s-au dezvoltat anticorpi in cursul primei sarcini(apropos,ai Rh negativ?),probabil ei apartin vreunui subgrup de grupa sanghina,ceea ce inseamna ca nu pot da reactii periculoase,cel mult tot icter la copil,cum a fost si la Mariuca;acesti anticorpi nu se detecteaza prin metode uzuale,ci de obicei la laboratoare care au si programe si finantari de cercetare si necesita baterii intregi de teste.Din toate astea,morala ar fi ca nu pare a fi ceva grav.Inca ceva:ampicilina este,intr-adevar,permisa in sarcina,dar facuta profilactic la acest moment al sarcinii nu are nici o valoare.Daca totusi vor sa-ti faca o profilaxie cu antibiotic,eu de obicei practic fie 2 g ampicilina i.v.imediat dupa clamparea cordonului ombilical(deci dupa ce se scoate copilul,pentru ca altfel antibioticul,ajuns prin placenta rapid la el,poate produce icter prelungit la bb dupa nastere),fie o cefalosporina generatia a doua,tot iv si tot la acelasi moment,eventual cu repetarea dozelor daca membranele nu au fost intacte sau presupun ca exista alti factori de risc pentru infectie.Sper ca nu am vorbit prea profesional,dealtfel tu ai cunostintele sa ma intelegi,stii ca te-am admirat pentru asta,asa ca imi face mare placere sa-ti explic si,poate,sa te linistesc.
Apropos de abdomene,si eu am citit despre programele de gimnastica pre si postnatala din State,la care nu sunt indicate ridicarea trunchiului ori picioarelor(ambelor;numai cate unul este permis)pentru executarea abdomenelor in sarcina si nici oprirea respiratiei in cursul exercitiului,precum nici pozitia de decubit dorsal(culcat pe spate)dupa luna a patra,ci numai lateral sau pe spate dar pe plan inclinat la 30 grade.E adevarat ca aceste exercitii au ca scop conditionarea fizica,nu cursuri de nastere.Asa ca an-k daca o intrebi pe kinetoterapeuta ce-i cu diferentele astea de opinii internationale in programele de gimnastica perinatala,spune-ne si noua cum vede ea problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

ellinia, in Belgia nu se face aceasta analiza, probabil ca dr a avut motive sa nu faca aceasta analiza si ca nu ai listeria
roxana, pai eu nu mai inteleg doctorii, pur si simplu, atatea pareri... zau daca nu mi-ai dat de gandit, si voi avea o discutie cu ea pe tema asta, si pana data viitoare nu mai fac, (abdomene), despre leucocite din pacate nu stiu sa spun nimic

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Auuu,am uitat sa va intreb ceva:in afara de unguente,care niciodata nu mi-au adus vreun beneficiu(am hemoroidul de dinainte de sarcina,dar era mic),stiti vreun remediu rapid si eficient pentru hemoroizi?Pentru ca al meu de trei zile e mare,
tare
si doare.
Va plac versurile?Sunt de un lirism si o sensibilitate aparte,avand in vedere subiectul lor.

Mergi la inceput

An-k,stai linistita,nici doctorii nu se inteleg nici intre ei,nici unii pe altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Roxana multumesc pt.raspuns si sper sa fie totul in regula cu tine!Stiu dupa mine ca este groaznic sa te ingrijoreze ceva in perioada sarcinii!Pe mine ma ingrijora daca bb nu misca 1 ora sau ca misca apoi toata ziua;abia astept sa ii avem in brate si sa nu ne mai punem atatea intrebari;desi dupa cate ma cunosc nu voi mai sta linistita mult timp de aici inainte!

Teodora si bb29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

fetelor, joi la 18.00h am kinoterapie, am sa o intreb atunci, pana atunci roxana daca mai stii si numele cartii, te rog, ca sa ma duc pregatita, oricum mi se pare o diferenta f. mare intre a face si a nu face, joi vin cu raspunsul promit

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Cristina (Ellinia) mie dr. mi-a zis ca e posibil sa nasc in 7-10 zile pentru ca inca de acum 2 saptamani aveam colul intredeschis, moale si sters. Ieri mi-a spus, ca daca o sa stau linistita probabil ca voi naste in 7-10 zile. Oricum majoritatea femeilor nasc inainte de DPN (si incepand cu saptamana 38 bebelusul se considera a fi la termen). Analiza de secretie si cultura de col se fac pentru a evita contaminarea eventuala a copilului in timpul unei nasteri naturale (daca ai vreo micoza sau bacterie in vagin). Si mie mi-a facut analiza in timpul primei sarcini (si testul Papanicolau) si sincera sa fiu nu prea mi-a placut deloc cand mi-a introdus valvele alea (era si cam frig in cabinet si alea erau foarte reci). Acum in schimb mi-a zis sa-mi pun preventiv Tergynan ovule (care contine si componente antimicotice si antibacteriene) pentru ca nu prea ar vrea sa deranjeze colul si oricum pana-mi face analiza sa nu nasc. Stai linistita si fetita mea este uneori foarte agitata si imi apasa ingrozitor pe vezica (simt ca explodez daca nu ajung la baie). In schimb daca incepi sa ai contractii dureroase, regulate sau daca ti se rup membranele suna dr.

Ana (saptamana 37, DPN 8 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Salutari, fetelor!
Vad ca sunteti tare in verva...eu ajung asa de obosita seara ca abia imi mai tin ochii deschisi sa citesc ce scrieti voi peste zi.Eu nu prea pot accesa site-ul de la servici, acum este o exceptie:este foarte liniste!!!

Elinia, sa stii ca si eu mai fur dimineata cate o gura de cafea! desi nu am avut greturi si pofte, mirosul de cafea ma scoate din minti!Asadar, fur cate un pic!Insa am observat ceva:atunci cand beau cafea(chiar si putina), bebelusa mea este foarte agitata fata de zilele in care nu beau!Poate mi se pare, insa am experimentat mai multe zile la rand!

Fetelor, eu trebuie sa imi fac analiza secretiei in cateva zile.Imi este un pic teama sa nu se intample ceva...nu stiu, o deschidere prematura a colului sau altceva...Voi ce stiti? si-asa aseara am tras o spaima!!!M-am impiedicat ca o proasta si m-am lungit cat s-a putut.Am un genunchi vanat!!!!Am tras o spaima!Ma si vedeam nascand!!!

In legatura cu kilogramele, eu abia am ajuns la 8 kgs in plus(saptamana 29)...sper ca bebelusa mea sa creasca atat cat trebuie!!!

Nicoleta si bebelusa

Mergi la inceput