Mamici de martie-aprilie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 12
hiroral spune:
Elibui in legatura cu varicele si vergeturile care e diferenta nu stiu sa-ti explic in termeni medicali,ce pot sa-ti spun, este ca la mine acele varice au culoarea vinetii- rosiatice si uneori sunt iesite in relief, mai bine spus se umfla asa nu gluma,cand stau in picioare sau pe scaun mai mult timp.Si mai produc si dureri pe deasupra pe cand vergeturile nu.
In legatura cu nasterea, voi pe cine ve-ti avea alaturi cand se va produce evenimentul???La mine mama nu poate veni si ramane doar sotul,dar soacra mea vrea sa vina si ea si drept sa va spun nu-mi prea surade ideea,
si nu stiu cum sa-i spun,voi ce parere aveti??
Raluca&bebelusa 33 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
rrox3 spune:
mamici cu burtici!
La multi ani, Betilina!
Anca Micaela stai fara griji, Nayel vine intotdeauna la spital pentru pacientele lui, nu-i nevoie sa fie de garda. Stiu inclusiv un caz in care a venit omul de la mare chemat fiind de o pacienta. Si eu personal l-am adus la maternitate in toiul noptii la prima nastere. L-am sunat prima data pe la 6 seara cand mi s-a rupt apa si m-a tot sfatuit la telefon cand exact sa vin la spital, l-am sunat din spital din nou si a vorbit cu moasa, iar pe la 1 dimineata a venit imediat acolo si pe la 2 si jumatate a inceput cezariana. Dimineata cine crezi ca ma vizita sa vada cum ma simt? Tot el.
Elibui varicele apar pe picioare si se vad ca niste galme vinete pe vasele de sange, pe deasupra sunt si dureroase de obicei. Vergeturile apar pe burta, sani si solduri si daca dai cu mana peste ele o sa simti ca e defapt pielea partial rupta si a ramas o dunga de piele subtire, roasiatica la inceput. Devin sidefii mai tarziu si nu dor.
Lorelai ce-ti mai fac fetitele? Daca ai timp mai scrie-ne!
tuturor si curaj celor care se apropie de marele eveniment!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+
an-k spune:
buna, ce fac burticile, dupa cum vad sunteti bine, si ma bucura faptul, si noi suntem bine doar ca bebelina mea loveste mereu in acelasi loc si am o durere sub coaste in partea stanga de nu ma vad...
mamacita, ursuletii nu au bebic, cu bebic nu am vazut ca asta chiar ar fi fost o idee
adriana nu ma speria, ca noi am comandat si mobila pentru bebelina, cu rosu, si daca e baiat ce fac?
, cu toate ca mi-am dorit la inceput baiat, sper din tot sufletul sa fie fetita asa cum m-am pregatit sufleteste, pentru o fetita, BIANCA
nici eu nu mai mananc seara, si am renuntat la paine si dulciuri, dar mananc cereale dimineata cu lapte degresat si adaos de calciu, despre ceaiurile de slabire(intre noi fie vorba as lua si eu), dar cred ca sunt ca si laxativele- in ultimul trimestru pot provoca contractii, iar in timpul alaptarii pot provoca diaree lui bb- cred eu, mamacita cum e?
fetelor, eu am intrebat kinezista dupa cat timp de la nastere pot face sport, dar am primit un raspuns relativ: sa vedem cum ma refac, trebuie ea sa controleze ea muschii, (de jos), iar apoi daca e ok imi da verde, voi ce stiti, eu as vrea sa ma apuc cat mai repede de sport, am si un trening din acela cu efect de sauna, se poate purta in timpul alaptatului?
si eu deabia astept sa nasc, ca pe langa ca m-am facut cat casa, am luat 22kg, ma dor toate, obosesc imediat, si nu mai stau comod in nici o pozitie, de nastere nu mi-e frica decat de perioada de dupa, cand va trebui sa am grija de copiluta, care mi-o si imaginez asa mica... deja o iubesc mai mult decat orice, si am devenit mult mai familista de la o vrme, tot ce fac e intai pt bebelina, mi-e as drag sentimentul ca voi fi mamica..., nu pot descrie in cuvinte, of, hai ca am devenit melancolica
, cum ziceam..., mama nu a putut sa-si ia de la servici decat 2saptamani, deci doar atat am ajutor, apoi nu stiu cum o sa fac cu scoala
sa va mai zic ca pe 20iulie vin in tara, atunci vom face si botezul, deabia astept, poate vom organiza o intalnire si atunci
, sa ne vedem cu toatele
pupicuti
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
mamacita spune:

hiroral,chiar ma intrebam ce se mai intampla,ca nu te-am mai"auzit"de ceva pagini incoace.Sunteti bine sanatoase?Ce inaltime ai pentru cei 91 cm in burtica?Frumos obicei cu ciocolata,pentru ca noi o adoram si cred ca simbolizeaza f.bine dragostea.
Cu soacra este cam spinoasa problema oriunde in lume.Nu stiu ce sfat sa-ti dau,mai ales ca la japonezi mentalitatea si traditiile sunt total diferite si cunosc prea putine despre ele,doar ce am mai citit,dar nu am ajuns acolo niciodata.Plus ca sunt barierele de limba,care intotdeauna pot duce la interpretari malitioase.Poate se gaseste pe forum cineva cu mai multa experienta ca mine in chestii de-astea sa-ti dea un sfat valoros.Eu,de exemplu,nu-l vreau nici pe sot langa mine decat dupa ce nasc si arat mai "uman".Nu ma poate ajuta cu nimic in timpul nasterii si mai vede si scene care sigur nu-l vor incanta.Sunt suficient de puternica si curajoasa si pentru mine si pentru bb ca sa pot trece singura prin 40-60 min.de operatie.Dupa aceea...sa vina toata lumea sa ma ajute,nu ma supar si nu refuz!![]()
AdrianaFedorca,inca mai exista cazuri la care multipli ecografisti s-au inselat asupra sexului copilului,dar foarte rar totusi.N-oi fi chiar tu exceptia!
elibui,sigur anestezicul de care ti-a spus incepea cu M?Daca da,este vorba de Marcaina(Bupivacaina).Eu insa de trei ani folosesc unul putin mai nou si cu calitati superioare se pare in ce priveste efectele asupra cordului fetal,si anume Naropin(Ropivacaina).Si Marcaina este buna,nu am avut probleme cu ea.Ti-am dat in paranteze denumirea comuna internationala,sa le poti gasi mai usor.Celelalte sunt denumiri comerciale.
De ce nu poti sa intri mai des pe net?
La multi ani,betilina!
Eu ti-am dat sfaturi avizate,dar ramane la latitudinea ta sa hotarasti ce este mai bine pentru tine si copilul tau.Nu uita ca acum decizi pentru doi.Nu am avut nici o intentie sa te sperii si-mi pare rau daca am facut-o,ci am vrut sa stii exact la ce va expuneti.Pana la urma de frica n-a murit nimeni,dar de probleme anestezice da.Iti tin pumnii sa iasa cum iti doresti tu mai bine.
mamacita spune:
an-k,nu sunt genul de om care sa dau sfaturi acolo unde nu ma pricep si probabil de aceea imi merge bine in profesie,pentru ca atunci cand nu stiu ceva sigur ma duc fuguta si ma informez,nu actionez dupa ureche.Nu stiu cum e cu laxativele in alaptare,e posibil sa fie asa cum banuiesti,dupa cum nu stiu daca sunt permise treningurile cu efect tip sauna-"sufocantele",cum le spun eu-dar ma voi interesa.Cat despre reluarea activitatii fizice,intr-adevar kinezista are dreptate,e individualizata functie de modul cum nasti si te refaci.Dar nu fiti ingrozite,fetelor;veti scapa de kilograme mai repede decat credeti;nu uitati de exemplu cat cantareste bb,cat cantareste lichidul amniotic,placenta etc.Oricum,cand va veti vedea cu minunile in brate,o sa uitati si cum aratati.
mamacita spune:
A,am uitat sa va intreb si vroiam asta de mult:stiu ca planuiati o intalnire,cum a fost?Poate ne intalnim mai la vara,cum spune an-k,sper sa putem.Eu de obicei vara veneam aproape in fiecare weekend in Bucuresti,dar acum voi avea alte obiceiuri si nu stiu care.
an-k spune:
mamacita, multumesc
, astept cu interes, daca aflii ceva, dar cred ca si partea a doua e adevarata cand m-oi vedea eu cu bebita in brate...
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
claudia_2803 spune:
mamici si burtici! Ce active sunteti ... spre rusinea mea
. Va citesc in fiecare zi dar de scris ... n-am scris de o vesnicie.
Fetelor, si mie mi-a zis ca e fetita, si parea foarte sigura doctrita pe ea, dar n-am avut curajul sa cumpar hainute roz
, am cumparat strictul necesar pentru spital in culori alb, galnben, cu imprimeuri ... sa se potriveasca si la fetite si la baietei ca nu se stie ce surpriza voi avea. O sa cumpere tati dupa aceea tot ce e nevoie.
Bagajelul e pregatit. De cumparat am cumparat un patut de lemn care dupa ce creste bebelusa se poate transforma in pat ce se poate folosi pana la 5-6 ani.
In greutate am luat cam 16kg iar burtica are 105cm. Abia astept sa nasc, simt deja ca nu ma mai pot misca, nu mai pot sta nici intr-o pozitie, parca sunt asa dintotdeauna. La control dr. a zis ca e totul in regula,
e deja cu capusorul in jos. Ma apuca emotiile cand stiu ce ma asteapta dar abia astept sa o tin in brate.
Vreau sa va cer si eu o parere in ceea ce priveste numele pentru ca nu ma pot decide: Melissa Ioana sau Bianca Ioana (toata lumea vorbeste deja de Melissa)? 
Gabriela
(DPN 9 martie) & Laura Andreea (9 aprilie '01) 

an-k spune:
claudia, mie imi place f mult numele Bianca dar si Melissa e un nume f frumos, decizia iti apartine
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
rrox3 spune:
An-k nu cred ca e in regula cu ceaiuri de slabit, laxative, sauna sau costum gen sauna. Toate astea scot apa din tine si pe de alta parte tot apa iti trebuie sa-i fabrici laptic lui bebe si trebuie sa-ti mai ramana destula ca sa asigure buna functionare a rinichilor. Cred ca va trebui sa te limitezi la sport, imediat ce-l vei putea face. Si oricum o sa pierzi rapid destule kilograme, cum iti spunea si mamacita. In plus daca ai retinut apa vor disparea si mai multe kilograme. Si pe urma o sa te solicite bebe destul ca sa si slabesti. Si alaptatul te ajuta la slabit cu conditia sa nu abuzezi cu mancarea "proasta" gen fainoase si dulciuri.
Claudia_2803 imi plac si Melissa si Bianca, iar de Ioana ce sa-ti mai zic, asa o s-o cheme si pe fetita mea ![]()
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+