Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (34)
Raspunsuri - Pagina 10
Grate spune:
La multi ani Victor!
La multi ani Rares!
Sa cresteti mari, frumosi si voinici!
Multumim pentru aprecieri referitor la culcatul in patuc, dar cred ca mai e mult timp pina la adormi singurel si la a nu se trezi din cind in cind noaptea, mai e mult de lucrat. Oricum sunt multumita si cu atat, si sunt sigura ca progresele vor veni gradat, pentru ca asa e mai bine si pentru moralul copilului.
In primul rand ma asigur ca bebe-ul doarme de doua ori pe zi: somnicul de dimineata pe la 11am si siesta de dupa ameaza pe la 2-4pm, cind il duc in dormitor, inchid orice sursa de zgomot, trag draperiile, il pun la san si il las sa tzocaie pina adoarme (insist cu masaj si multa rabdare daca nu merge). Poate vi se pare straniu dar numai asa(dormind peste zi suficient), copilul este mai putin iritabil seara si adoarme mai usor.
Apoi, stabiliesc o rutina pentru momentul culcarii (care nu suporta abateri si despre care ar trebui sa stie si bunica in cazul vostru,pe mine nu ma ameninta pericolul acesta).La 8.00 Patrick ia cina (chiar daca la 6.00 a mai maincat inca o data) de cereale sau altceva tot consistent ca sa-i tina de foame peste noapte, aseara a mers si un iaurtel. Baita o facem pe la 8.30 care il relaxeaza (nu fac niciodata baie in timpul zilei, porii sunt mai dilatati si copilul este mai susceptibil pentru a raci), dupa care urmeaza un masaj cu lotiune de lavanda si romanita, schimbat scutec, imbracare pijama.Toate astea le facem impreuna cu taica-sau, apoi acesta ii zice "noapte buna!", pleaca si baiatul mamei stie ca e timpul de culcare. Il pun la san in dormitor, locul in care stie el ca e de dormit numai, lipsit de orice zgomot si lumina,il las sa tzocaie pina adoarme, apoi il pun in patuc, il acopar cu plapumioara lui si plec incet din camera. In sufragerie ma asigur ca Tv e pe minim si taica-sau nu calca pe ceva "intimplator" sa faca zgomot. Se mai trezeste apoi la 12 si ceva, apoi pe la trei si la sapte dimineata cind e musai sa ma trezesc ca altfel nu ma lasa in pace. Am observat ca la multe dintre voi, desi bebe-ii vi se culca tarziu, dorm pina pe la 9-11, asta insemnand ca isi fac totusi somnicul de noapte. Masajul inainte de culcare este important pentru ca, din cite stiu eu, favorizeaza secretia hormonului inducator de somn numit melatonina. Daca bebe-ului ii este frica de intuneric puneti o lampa pentru bebei.
Incercati sa faceti asa, sau ar mai fi ceva metode care s-au discutat aici pe forum cu multe luni inainte. Parerea mea este, ca bebe-ul trebuie sa fie pregatit moral pentru dormit separat iar cind va fi acest moment aproape, veti simti voi, ca doar sunteti mame si nu va lipseste acea intuitie care face mai mult decit orisice doctor pe lumea asta. Se zice ca educatia ce contravine intuitiei de parinte rareori duce la reusita. Varianta cu lasatul sa plinga, daca va reuseste e ok pentru voi, eu n-am avut taria de caracter, tineti minte insa, ca mai mult de 20 de min nu este voie sa fie lasat sa plinga iar inainte de asta trebuie verificat sa nu aiba otita sau dureri de dinti sau etc.
Revin ca ma maraie bebe.
http://photos.yahoo.com/gratepeter
Grate spune:
Diana, daca puiutul tau nu face ceea ce fac unii dintre bebei la varsta asta, nicidecum nu inseamna ca este in urma. Fiecare copil se dezvolta in mare masura asa cum ii permit genele, si-apoi majoritatea evolueaza intr-o directie si intirzie in alta. Sunt unii care incep sa zimbeasca si sa vorbeasca devreme, dar nu pot sta in picioare pina la virsta de 1 an, altii pot merge la 8 luni, dar fara sa scoata un cuvint pina la prima sa aniversare si nu are nici o legatura cu inteligenta.Si-apoi depinde si de exersare. Nu l-am pus pe Patrick in premergator decit de vreo 6 ori si il are de la Craciun, adevaru' e ca nici nu-i place. Mai mult statea pe covor jos intre perne, acum nici de acelea nu mai are nevoie. Iar atunci cind cadea din fundisor intr-o parte, nu ma grabeam sa-l ridic, daca vedeam ca nu s-a lovit tare, il tot lasam sa se ridice singur, de acolo a devenit expert in caderi, nu zice nici marc. Mai e ceva, iti mai aduci aminte in scoala sunt unii copii care cresc ca din apa pina la virsta de 9-12 ani, dupa care parca inceteaza si sunt altii care abia atunci incep sa creasca vertiginos, de-i ajung pe ceilalti, ba chiar ii intrec la inaltime. Sanatos sa fie, este tot ce-i mai important, are timp sa creasca.
Irinel, ati fost la medic? Cum se simte Danut?
Grate spune:
Anculina, imbratisari sa-ti treaca poliartrita sau ce-o mai fi ea. Daca nu ti-au stabilit diagnosticul exact cum de-si permit sa-ti prescrie atitea pastile?sa te faci bine!
Dana, felicitari pentru primii pasi, cred ca acum esti mai indragostita decit oricind de bebelushul tau. Sa-ti traiasca!
DianaR spune:
Carmen, 3 pastilute nu e mult la cele 11 kg ale lui Iustin. Nu se intampla nimic daca ii dai 2-3 zile. Acum inainte de ai da astazi din nou sau chiar de ai creste doza, incearca cate ceva din ce-ti spun eu. Nasucul trebuie sa fie bine curatat de mucisori. Eu foloseam ser fiziologic simplu si aspiram cu pompita. Dupa baita e mai usor de curatat ca se moaie mucii de la aburii din baie. Nu mai folosi ser efedrinat dupa 6 seara ca agita bebelusii. Pune un vas fierbinte cu ceai de musetel langa patutul lui sau pe calorifer.
Irinusha mi-a adus aminte ce vroiam sa-ti spun despre carnita, poate daca nu i-ai da atata iaurt si mai putine mere ti-ar manca si piure. E pacat sa-i dai fier pe gura cand il poate lua din carnita. Daca nu-i place oulsau ficatul ii poti da carne zilnic.
pupici lui Iustin.
Grate, multumesc esti o draguta ca intotdeauna. Sunt constienta ca nu exista nici o legatura intre dezvoltarea lor de acum si inteligenta. Am vrut doar sa spun ca nu este "campion" la nimic decat poate la cel mai slab bebelus. Se dezvolta absolut normal si sunt constienta de asta.
Irinusha, nu mi-a luat mai mult de 2 minute sa pun un 2 la florile baieteilor, mai mult imi ia sa schhimb numerele de ordine pe lista cand se inscrie cineva nou.
pupici, ne vedem maine seara. avem musafiri si mancam rata la cuptor si maine mergem la TM.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
Bebe Beca spune:
Diana, dozarea bilirubinei in lichidul amniotic cum se face? Daca te obosesc cu intrebarile sa imi spui, te rog..
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
mephala30 spune:
Diana, multumesc inca o data (a cata oara o fi?) de sfaturi si indrumari. Esti tare draguta! Pofta mare la rata si drum bun maine! I-am dat azi carnita, ii dau si maine, dar tare greu mananca. Si i-am pasat-o cu legume, ulei de masline, iaurt, putina sare si lamaie. Ei, incetul cu incetul, i-o prinde de gust.
Irinusha, multumim pt. urarile de sanatate. Distractie faina la intalnirea cu mamici si bibiloi. Trebuie sa fie super!
Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin
DianaR spune:
Il adorm pe Vladut in scaunul de masina langa calculator si am aruncat un ochi pe aici, Ioana se face prin amniocenteza adica se scoate lichid cu un ac introdus transabdominal sau transvaginal nu sunt 100% sigura.
Oricum nu vreau sa te sperii, foarte bine se poate ca sa nu fie cazul sau ca medicul sa considere suficienta ecografia pentru urmarirea bebelusului.
Si nu, nu ma innebunesti cu intrebarile.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
vanessa ionescu spune:
Acum am intrat si eu si e 12 si un minut noaptea. LA MULTI ANI RARES (pt ieri ca am intarziat cu 1 minut). Sa cresti mare, frumos si sanatos.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
ALBUM
BAL@CRACIUN@REVELION@ALTE POZE
danaA spune:
Diana, sa stii ca nici Andrei nu a fost campion la nimic si e frate cu Stefan. A umblat abia dupa un an, nu s-a strofocat cu mersul in patru labe, nici cu vorbitul nu a fost grabit--abia dupa 2 ani a inceput sa faca propozitii si sa spuna mai mult de 10 cuvinte.Dar Stefan e altfel--eu ii zic ca e un luptator, dat fiind faptul ca vine dintr-o sarcina tripla si a luptat sa vina pe lume sa o cunoasca pe mami.Dar probabil ca pur si simplu imi seamana--si eu sunt mai energica. Bine ca sunt sanatosi. Pupici multi lui Vladut.
Grate, cam asa facem si noi programul, doar ca Stefa doarme mai putin ziua , adica cate jumate de ora de 2 ori si seara se culca pe la 9 jumate fara probleme. Dar se trezeste peste o ora si iarasi il adorm si pe urma nu se mai stie cum decurge noaptea. E SURPRIZA!!!dar faza cu masajul nu am incercat-o, dar multumesc de sugestie. Suna fain.
Carmen, ce sa zic. Si eu de 2 nopti o tin intr-o veselie. Stefa se trezeste la fiecare 15-30 de minute. Pe cuvant ca nu mai stiu ce sa zic.
Azi noapte pe la 2 a facut kk. Si eu fericita si plina de sperante(de somn) l-am pus in pat gandindu-ma ca l-o fi suparat burtica de aia era agitat. DAR s-a trezit peste 20 de minute. Si a tinut-o tot asa pana dimineata.
Irinusha, faina intalnirea voastra. E bine sa mai iesim din monotonia de zi cu zi.
Iuliana, tare dulce baietel ai. Sa va traiasca!!
La multi ani Victor si Rares!!
Ma duc sa pegatesc mancarea ca am musafiri la cina.
clau07 spune:
Irinusha noi avem tot asa un scaun de bebelus, care se pune cu fata spre spatele masinii si il pun in spate ca am inteles ca nu e recomandat sa-l pui pe scaunul din fata daca ai air-bag. De asta am avut probleme. Ea era obisnuita sa vada pe cineva langa ea.
Diana , mai cam speriat un pic. Crezi ca nu e bine ca i-am facut vaccinul acesta. Ce poate sa se intample? Fata mea nu a fost bolnava grav, a avut doar un virus prin decembrie. Acum e prea tarziu oricum, pentru ca am facut vaccinul. Doctorul mi-a spus ca este pentru un virus care poate provoca PNEUMONIA si impotriva otitei. Cel putin eu asa am inteles.
Dana iti doresc sa ai o seara placuta
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)