despre unirea in fata Domnului
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Elise spune:
quote:
Originally posted by LUCIA MIRELA
Sotul s-a uitat din intamplare peste postul tau si a fost tentat sa zica doar "bullsh*t"
no offense
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)
era o simpla curiozitate.... pentru ca eu, daca m-as desparti (Doamne fereste) de primul si actualul
![](icon_smile_big.gif)
Elise
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
marilena_ral spune:
Eu nici nu mi-am data seama ce se intampla. Dupa o relatie de 10 ani care a fost un fiasco, l-am intalnit pe sotul meu. Dupa 8 luni eram casatoriti. Nici nu mi-am dat seama cand s-a intamplat. Este o mare greseala faptul ca se gandeste ca actele care leaga doi oameni sunt pentru totdeauna. Daca e sa fie, e. Si cu acte si fara. Unirea in fata lui Dumnezeu, cred ca la noi, este mai mult o traditie pe care noua ne place sa o respectam. Dar nu cred ca este atat de mare pacatul daca nu se intampla. Practic peste tot ti se cere certificatul de casatorie, cel eliberat de Primarie, nu certificatul de cununie religioasa, eliberat de biserica.
lai spune:
Eu imi doresc sa am parte de o ceremonie religioasa, nu neaparat intr-o biserica ortodoxa (desi mi-ar placea), dar macar cumva intr-un cadru spiritual.
Nu stiu daca o sa se intample, poate intr-un cadru spiritual, mai putin probabil intr-o biserica ortodoxa, prietenul meu nu e botezat si nici nu il vad botezandu-se din proprie initiativa, si parca nici sa se boteze doar de gura mea nu mi se pare o solutie. Acum aproape un an am avut niste meciuri pe tema asta de mama-mama, ma rog nu doar pe tema cununie religioasa, dar a fost si asta subiect de discutie, mai aveam putin si ne desparteam (din initiativa mea..). Pe urma am stat si-am judecat la rece si m-am mai calmat si eu, s-a mai calmat si el, el a ajuns la concluzia ca a respecta unele traditii care au conotatii religioase nu e cel mai ingrozitor lucru de pe pamant, eu am ajuns la concluzia ca a nu respecta anumite (altele) traditii religioase iarasi nu este cel mai ingrozitor lucru de pe pamant; cu cununia a ramas in pom, dar cum nu ne cununam maine mai avem timp sa dezbatem problema oricum nici unul nu mai suntem asa de inversunati si pana la urma, zic eu, Dumnezeu ne vede daca suntem oameni buni, devotati unul altuia, cu dragoste si intelegere unul de altul, si daca e asa ne va ocroti oricum. Iar daca ajungem si pe la biserica, cu atat mai bine.
Tora, sa va bucurati unul de altul si de mandrele voastre, si de bebe din burtik, sunteti o familie tare frumoasa! Dumnezeu sa va lumineze calea! Si sa aveti parte de o cununie frumoasa, de fapt nici nu cred ca are cum sa nu fie asa
Lai
ps Tora, ce mai face Thea? Cum e in clasa I? Nu ne-ai mai povestit de mult de ea
light spune:
Elise eu cred ca tine de ceea ce iti spune tine sufletul si cugetul si credinta in Dumezeu. Dar daca ajungi la ruptura si e numai vina sotului, atunci de ce sa nu incerci o noua unire in fatza lui Dumnezeu?! Bine ca ai dreptate, asta nu poate sa se repete prea mult, la fel cum mie mi se pare mai ciudat si purtatul rochiei de mireasa la a doua, a treia, sau a patra casatorie, nu stiu parca la a doua mai e cum mai e , dar sa te imbraci mireasa la a treia nunta, parca nu prea mai merge.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)
![](images/user_man.png)
sasuke spune:
Aici, la noi, in Maramu', traditzia e extrem de importanta...Facut cununia religioasa in aceeashi zi cu cea civila shi cu masa festiva ! ...Shi da !...e ceva care, alaturi de dragoste, respect shi...infinita incredere, ne leaga cu fire magice ! Shi ne e tare bine !
SaSuKe
ioana_io spune:
kittie, shi io...am ramas doar cu visul...shi ce frumoasa mi-o inkipuiam...eeee...ata ete...am preferat sa incetez lupta cu ideile contrare .
Kittie spune:
acilea si poate-mi trece nostalgia dupa rochitza...Da las' ca ma vaz io mireasa cand mi-o fi ficioru mare sa dea el inelele , ca-n filme
mamica de
( 13oct04 )
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tora97/tora97.jpg)
tora97 spune:
quote:
Originally posted by Elise
am si eu o nelamurire: mi se pare mie sau unirea in fata Domnului, odata facuta, NU se poate desface (asa cum se desface o casatorie dpdv legal)?
Elise
exista unele situatii in care biserica accepta o noua cununie religioasa... daca te intereseaza in mod special, cind ajung acasa ma documetez, dar stiu 2 cazuri: preacurvia, adulterul si daca infertilitatea
ca sa repeti o asemenea cununeala, preotul trebuie sa faca o slujba, nu stiu cum se numeste, de dezlegare de cununia anterioara... desi in Biblie scrie ca ce a unuit Dumnezeu numai el poate desface!!??
multumim Lai pentru cuvintele frumoasa...
Thea, hm... este in continuare o minune de copil, din ce in e mai baietoasa (ca Ovidiu spune ca nu i musai sa avem acum un baietel, ca Thea face cit 2)
Invata numai asa cum vrea ea, in ritmul ei si se bate cu toti baietii din clasa!
pupicei grasunei
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Din ce stiu eu, cununia religioasa nu se poate "desface" nici macar la biserica. Cel mult, se accepta parasirea sotului infidel in caz de adulter si o a doua cununie, dar oricum nu exista slujba de desfacere a cununiei. Iar chestia cu infertilitatea in nici un caz nu exista in ortodoxie! Ar fi absurd! Asta insemna ca atatea cupluri din Biblie care au "primit" copii la varste imposibile, in mod miraculos, sa se fi despartit din motive de infertilitate!!!!
Si da, cununia religioasa nu se poate "desface" daca amandoi cred cu adevarat si nu o fac doar de gura lumii sau "pentru ca asa se face". Tocmai asta e ceea ce "primesc" cei doi in momentul cununiei religioase: intelepciune si rabdare ca sa treaca peste diferite probleme inerente in viata de cuplu. Eu sunt inca in stadiul in care cred ca, daca 2 oameni s-au cununat cu sufletele curate in fata Domnului, cu greu se vor desparti. Poate ca sunt naiva, dar asta e visul meu frumos si sper sa nu renunt la el. Dincolo de asta, legamantul in fata lui Dumnezeu nu se poate compara cu cel in fata oamenilor, indiferent cat de multa iubire exista la mijloc. In momentul in care stiu ca am jurat in fata lui Dumnezeu sa-i fiu fidela sotului meu, apai de fiecare data cand o sa ma "plictisesc" de toanele lui, de fiecare data cand mi se va parea ca altul ar fi mai potrivit pentru mine, imi voi aminti de legamantul facut si voi incerca sa rezolv problemele in familie si nu in afara ei.
Optimistul e mai aproape de Adevar.