Mamici de ianuarie - februarie (85)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Alina poti sa-l feliciti pe sotul tau pentru pagina. E foarte frumoasa . Sper ca nu mai esti asa severa cu el si il lasi si pe el sa aiba grija de Mandy. Nu se intimpla nimica daca bebelusi pling mai mult, poate au colici, poate le este fomica sau poate doresc sa fie mai mult purtati. Ma bucur ca ai reusit sa slabesti asa repede, eu nu am reusit la Doris sa ajung la greutatea mea de dinainte de nastere.
Oana iti multumesc ca te gindesti la mine, tu de fapt de gindesti la toate fetele de pe forum. Am devenit deja o micuta familie aiceea si ma bucur ca v-am cunoscut.
Crinuta dar unde este sotul tau de nu poate sa-l vada pe Rayan. Cred ca il vei putea face fotomodel ,mai ales cu frizura lui asa de simpatica.
Amaya din pacate mie nu mi-a spus despre IR, doar ca bebele este bine si s-ar putea sa mai dureze o perioada pina ce vine pe lume. Oricum tensiunea, urina si celelalte erau ok.
Galaxy ce mai este nou la tine cu Robert?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabriela9 spune:

Crinuta, Galaxy,enticol cred ca asa e moda la freza, pentru ca si Printesa mea are parul zburlit...
Crinuta, s-a vindecat ochisorul lui Rayan? Noi sintem disperati, am incercat cu Tobrex, cu Genticol, acum cu Oxacilina si tot ce-am reusit a fost sa-i iritam ochisorul si pleoapele. Daca a mai avut cineva aceasta problema (stafilococ auriu la ochisor) spuneti-mi, va rog sa-mi spuneti ce remediu ati folosit?
Amaya, si eu am avut niste IR-uri crescute inainte de nastere, insa pina la urma totul a fost OK. Nu mai e cazul sa-ti faci acum probleme!
Fetelor, Printesa mea detesta patutul. Da, da, patutul ala cu lumina muzica si vibratie. Cum o punem in el (chiar cind este bine adormita de la masa) deschide ochii mari si are o mutra de parca ar spune "Ce caut eu aici? Cine m-a pus in chestia asta?" Apoi chiraiala aferenta momentului... Daca n-o baga nimeni in seama, chiraiala se transforma in plinset sfisietor, il stiti voi, ala asociat cu fata rosie spre grena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Draga Alina Gabriela incearca sa-i pui fetitei tale in patut o pernita la spate si in fata la picioruse. Am citit ca unii bebelusi la inceput au nevoie de asa numita"granita" adica au stat 9 luni in burtica la noi si au simtit peretii uterului. Fiind in patut unde au mai mult loc nu se simt bine si pling. Fetelor am citit in forum ca nu se va mai da lapte praf gratuit in tara si mi se pare o prostie. Oare ce fac mamicutele care nu isi permit sa cumpere Milumil sau alt lapte. Din cite am inteles o cutie din acest lapte costa destul de mult.Mie o prietena imi spunea ca costa pe la un milion de lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Amaya stai linistita cu valorile IR. Mie toata sarcina asta mi s-a monitorizat cel mai mult! Una din valori este 0,4 (deci pe acea arterea se hraneste mult), iar prin cea care are valoare mai mare mai greu. Bebele tau este bine dezvoltat, caci daca nu se hranea bine nu avea cum sa aiba 3,500 kg. Eu si pentru a apstra valori mici ale IR am facut tratament.
Sa stii ca multi dr. ecografi, desi vad valorile crescute ale IR (mai ales in trimI si chiar II)nu comenteaza acest aspect; de asemenea sunt si putini dr. ginecologi care stiu sa interpreteze cu bine asemenea valori (vezi cazul Simonei care a schinbat dr. pe ultima sute de metri!).
Dar tu nu ai de ce sa-ti faci griji, asa ca stai linistita si bucura-te de burtica ta.

Lali, frumos baiat, n-am ce zice! Bucatica rupta din Taica-su.
E mortal in poza aceea in halat de baie. Ne pregatim de cursurile de innot, si ne trebuia doar echipament, nu? :))

Ubi (Cristina), imi place foarte mult poza in care stai si-ti privesti bebita. Ai un nu stiu ce frumos pe chip, o fericire care te inunda!

Crinuta, pe unde ziceai ca a ineput sa-i cada parul lui Rayan? In poze nu se vede asa ceva. Au fost facute cu ceva timp innainte?
A, si mai vreau sa te intreb, tu cum ai procedat cu sticla de ser? Ai desfacut-o pe toata si ai rasturnat-o in alta sticla? Eu am incercat sa-mi scot cativa ml. din ea sa-mi pun si eu in nas (cred ca e permis nu?), si abia am reusit cu o seringa cu acul infipt in ea.

Kita(Alina) si Samburasul vioi de 39 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Alina Gabriela, nu stiu inca daca a trecut sau nu ochisorul, daca este glanda lacrimara obturata sau nu. Deocamdata doar cand plange ( si nu intotdeauna) mai apare o secretie incolora, dar ce a fost la inceput, asa verzui nu a mai avut.
Eu zic ca rau ai facut sa incerci atatea antibiotice. Nu mai pune nimic, indiferent ce spune medicul.
Parerea mea este sa mergi la oftalmolog. Eu asa am de gand in caz ca mai apare ceva. De fapt nici acum nu sunt convinsa ca totul e ok, desi 99% din timp ochisorul e curat.
De aceea i s-a iritat ochisorul pt ca i-ai pus prea multe si la intervale scurte de timp( cred).
Mie Amary mi-a spus ca Genticol nu se foloseste mult, si eu am oprit imediat, deoarece depasisem nr permis de zile si tot nu vedeam mare lucru.

In legatura cu patutul, ai tinut-o prea mult in brate la inceput?
Mai nou si Rayan vrea cat mai mult in brate, desi la inceput il laudam ca atunci cand il pun in patut doarme.
Astazi de ex nu a dormit mai deloc, acum a adormit in bratele mele, culmea, chiar cand ii pregatea mama biberonul.

Kita, nu am luat inca ser. Am rugat pe cineva sa imi ia, insa acea persoana nu a ajuns la mine inca. Pana atunci nu folosesc ser deloc.
Eu nu am spus ca ii cade parul. Eu am gasit doar cateva fire pe perna, atat. Nici nu imi dau seama cum sa cheleasca, mai ales ca a re atat de mult par.
Si in spital era renumit pentru par si culmea, eu nu am prea avut arsuri, deci nu are nici o legatura cu parul.

Galaxy, pai eu de la inceput am vazut asemanarea intre printisorii nostri, mai ales la par.
Rayan are parul saten inchis, eu il am deschis iar sotul il are negru, desi cand a fost copil il avea saten deschis.
Sper sa mosteneasca carliontii sotului, ca in rest e 99% el. De la mine are doar fruntea. Cu ochii nu sunt lamurita, culoarea se schimba mereu, dar parca forma e a sotului( yes!!!!!!!!).

Amaya, eu nu mi-am mai verificat ir-urile din saptaman 30 cand am fost la Iosup. Atunci erau ok toate si am stat linistita.
Intreaba-l pe Hamid de ce sunt mai mari acum, mai ales cea de 0, 80.
Poate asa e normal inainte de nastere. Oricum, nu mai prezinta nici o problema acum.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Amaya, si eu cred ca la virsta asta de sarcina IR-urile nu mai au asa importanta, oricum bebe a crescut suficient de bine... si oricum e mare doar cel de 0.8. celalalt e bun.
dar stai linistita, zic si eu!...

Alina Maria, felicitari sotului pt site! e reusit! iti spune asta un om din lumea IT-ului :))

andrutza , merci de sfatul cu camasile lor. poate asa o sa si fac pina la urma!...

fetele cu poze ale bebeilor, i-am vizionat pe toti si nu ma pot opri sa-i admir si sa nu ma gindesc si eu la al meu ... cind o aparea, cum arata, cu cine seamana si multe altele... deja l-am visat acum citeva seri si eram muta de admiratie in vis, caci era sotul meu in miniatura!... nu avea nimik de la mine :)) semana LEIT cu el, si in vis chiar l-am chemat pe stoul meu sa-l vada ca avea pina si freza lui :)), brunetel si cu ochii negrii!... era o frumusete de baiat; acum sint curioasa daca asa o fi si in realitate!... vom vedea.

pupici

fetele, voi stit cumva, este vreo regula cu coboritul burtii inainte de nastere? e un anumit nr de zile cu care coboara inainte de nastere? sau nu e nici o regula, cum banuiesc eu? mie doar putin de tot mi-am coborit si e cam tot sus. asta insemna ca e departe momentul nasterii?

Eu si bibisor sapt. 39
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory35 spune:

Oana am fost in spital cu mititica de joi pina duminica seara din cauza singelui in kk.. Doctorul pediatru mi-a zis sa nu o mai laptez.. si am trecut pe o formula pentru copii alergici si Slava Domnului ca ma incetat sa facem kk rau si ne simtim mai bine..
Pe joi avem programare la doctor si o sa vedem ce sfaturi ne va mai da..
Oricum nu doresc nici dusmanilor mei sa treaca prin ce am trecut eu..
Sanatate multa mamicilor si bebelusilor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Cory, m-am mai linistit! M-am gandit la voi de atunci si mi-era frica sa nu se fi agravat. Sper sa se rezolve fara nici o problema in viitor. Va suntem alaturi cu sufletul! Va pupam dulce!

Ubi, abia acum am vazut si eu pozele tale, e dulce tare bebitza, e lipicioasa tare de voi:) Sa va bucurati de ea!

Viktoria, ma gandesc si eu cat pot la toate fetele, pentru ca si eu am zis la fel, aici ma simt ca in familie, parca mi-ati fi toate surori.

Shobo, mie burtica imi coborase cu doua luni innainte. Asa ca...eu zic ca nu-i o regula.

Va pup!

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ixxi spune:

Buna fetelor, sa va traiasca bb-ii, tare frumosi mai sunt.

Noi am fost azi la doctor si (desi eram sigura ca o sa ma trimita la spital) m-a trimis acasa. Eu am termen vineri, asa ca o mai asteapta pe ea sa iasa, daca nu se intampla nimic pana luni, mergem atunci la control si...cine stie poate imi face provocare. Acum mi-a spus ca a cobotat de tot si ca am colul scurtat.
In ultima saptamana ma doare asa tare burtica, am destul de des contractii, iar ea se misca asa de mult....si cand o apuca cate o "criza de personalitate" ma loveste de-mi dau lacrimile.
Sambata seara am fost la o petrecere si la 1 noaptea nu a mai avut chef de stat, asa ca m-a trimis urgent acasa in pat (noroc ca era la noi in bloc). Tati a incercat sa o impace, sa o mangaie, sa o danseze, dar ea nimic!. Cred ca o deranja muzica prea tare, caci de obicei ma culc la 1-2 noaptea si nu o deranjeaza.

Dr a spus ca se poate intampla in orice moment de acom incolo, nu stiu daca am sa apuc sa va scriu, dar tati ne/a promis ca o sa va dea el de veste.

ixxi si piersicuta 39+
dr Ludmila Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabriela9 spune:

Viktoria, domnita mea nu suporta nici un fel de constringere fizica. I-am pus o paturica moale in patut, sa-i sprijine spatele, si nu s-a aratat prea doritoare sa stea in locsorul ei. Dupa care am primit un suport de spate si burtica supermeserias de la Chicco. Aiurea, scopul ei era doar cum sa scape de-acolo!
Crinuta, am facut pauza intre tratamente, desigur, insa cind o vedeam cu urma aceea galbuie la ochisor, iar de vreo doua ori de-abia deschidea ochisorul afectat, mi-a fost imposibil sa o las asa. Ideea este ca nu i s-a ameliorat deloc, iar eu nu mai stiu ce sa fac!!! Parca tu spuneai ceva de un medic oftalmolog... Voi incerca sa postez acest subiect si la Parintii intreaba, parintii raspund, sa vedem ce vor raspunde si celelalte mamici.
In legatura cu statul in patut, da, am tinut-o in brate, insa nu la inceput, ci pe parcurs (din ce in ce mai mult). Aversiunea pentru patut e numai ziua, indiferent ce metode am incercat. Cred ca o sa-mi iau un marsupiu, ca sa ai pot face si altceva.
Shobo, din proprie experinta nu pot vorbi de coboritul burtii, insa am avut o colega cu sarcina foarte "sus" care a nascut la termen (40s fix), iar burtica nu i s-a lasat decit atunci cind a pierdut apa, asa ca nu exista o regula anume.
Cory, Doamne ce cosmar! Dar din ce cauza avea singe in cacutza? Sper sa nu mai treci prin asa ceva niciodata!

Mergi la inceput