Mamici de ianuarie - februarie (85)
Raspunsuri - Pagina 13
coraly spune:
Fetelor care mai stiti discutia cu pompa, va recomand din toata inima pompa ISIS, de la Avent, e scumpa, dar isi merita banii...nu te doare deloc, nu obosesti si, mai ales, scoate laptele nu ca altele. Cu cealalta scoteam jumate cantitatea in acelasi timp.
Legat de supt, ai vostri bebei cat stau la san, ca al meu ajunge cateodata si la o ora jumate? Azi a supt 35 min la ultima masa, dar e o mare exceptie...si inca ceva: stie cineva cum poti invata copilul sa prinda bine sanul?/ AL MEU NU DESCHIDE SUFICIENT GURA, nu mai stiu ce sa-i fac.
Coraly
alibeta spune:
Buna fetelor
IXXI se pare ca avem data probabila a nasterii la fel.Sa ajute Domnul sa trecem cu bine peste.Arsuri sa stii ca si eu am si de cateva zile nici nu mai am chef sa mananc.
Galerie si de la noi pentru viitoarele mamici,care probabil sunt la munca in momentele astea.Sa treaca cu bine peste si sa ne dea vesti.
oana cretu spune:
Bestutza, Kita si Ixxi, galerie, fetelor!
Cornelia, e scumpa printesa ta bucalata!
Tare as vrea sa fie si Seb al meu bucalat, am avut dreptate fetelor ca a slabit, am vazut bine si eu si George, e piele si os, cum a zis pediatrul.:( A zis ca, ori din cauza ca ii dau rar (eu il las si 7 ore sa doarma si el ar trebui sa manance de doua ori, cel putin in aceste ora), ori ca laptele nu e foarte caloric. In fine, mi-a zis sa opresc laptele matern, daca am asa mult, ca e cel mai bun, si sa-i dau complement. Dar nu o masa de biberon si una de san, amandoua odata, pentru ca, a zis ca trebuie sa recupereze, ca e foarte slab, are mai putin cu 100 g ca la nastere, si ar fi trebuit intr-o luna sa ia cel putin 800 g.:(( In fine, i-am luat lapte si sper sa-si revina. In afara de asta mi-a dat sa refac analiza la urina, ca, a zis ca s-ar putea sa aiba o cistita de nu ia in greutate chiar deloc. Sper sa nu fie asa, m-am saturat de probleme, pe timpul sarcinii eu, acum el. Dar nu mai suport psihic sa-l vad plangand si suferind, prefer sa fiu eu in locul lui. M-am saturat sa plang. Offf!
Va pup!
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore
alibeta spune:
Oana,fii tare si fa exact cum ti-a spus doctorul cu laptele.Am mai auzit ca mamici alterneaza laptele de san cu cel din biberon si cu rezultate bune.Din experienta mea cu celalat copil al meu:eu il tineam pe burta mea cand il vedem ca plange foarte mult si se potolea(caldura probabil il calma,mi-a spus mie pediatrul atunci).
Viktoria spune:
Fetelor va facem galerie sa nasteti cit mai repede. Cornelia am vazut puiutul tau, e o fetita mare si frumoasa. Coca ce mai face? Sa ii spui ca ne este dor de ea.
Coraly aiceea spune sa te tii de sfirc si sa il bagi in gurita. Punei inainte citeva picaturi de lapte pe buze si atunci deschide gurita.
Lali spune:
Oana, fii tare asa cum ai fost si pana acum... va trece si asta, vei vedea. Incearca cu completare dar nu renunta la san... lapticul de la tine are multe care nu se gasesc in laptele formula, stii si tu. Mie imi pare tare rau ca nu mai alaptez, dar si Dragos scazuse in greutate mult. El s-a nascut cu 3200g si dupa 10 zile avea 2650 in conditiile in care il puneam la san si din ora in ora, daca cerea. Atunci am hotarat sa ii dam completare si acum s-a facut rotunjor, la 6 saptamani are 4800g. Se pare ca era lenes si nici laptele nu tasnea asa cum ar fi vrut el, obosea repede fiind slab si doar molfaia sanul astfel incat nu manca cat ar fi trebuit. Dar cu completare a luat rapid in greutate, asa ca sper sa ne dai si tu vesti bune cat de curand !
Pupici,
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
adita spune:
Nastere usoara fetelor!

Am mai pus si eu cateva poze noi http://community.webshots.com/user/adrianacalin
am si un filmulet, dar e pus la o adresa pe care n-o pot scrie aici, ca e considerata reclama, asa ca va invit doar la poze
shinutza spune:
Oana, sa nu renunti de tot la lapticul tau, insa intr-adevar sa treci si la supliment. Cu siguranta ca nu se satura, el ar trebui ca dupa ce papa sa fie satul, sa nu planga. Mai poti incerca ceva: in cazul in care ai laptic suficient si mai ales bun, poti incerca sa te mulgi si sa il pui in biberon. Eu asa fac. Si dulcei mele ii e mult mai bine. Pentru san, stimularea este la fel, nu e problema ca nu mai ai laptic. Si pentru bebel e mai usor sa pape. Pana la urma, ei sunt cei mai importanti si binele lor e mai presus de orice.
Apropo de biberon, voi ce biberon credeti ca e cel mai bun? Eu pana acum am folosit unul de la Nuk insa cred ca are gaura cam mica. Pentru ca Iulia adoarme sugand, ceea ce mi se pare cam aiurea. Am cumparat un Chicco neonato si e mult mai bun. Doar ca mai curge pe langa ceva mai mult, insa imi mananca in 10-15 minute maxim, fata de 40-50.
Witchie, te-am "auzit" spunand ca la tine se termina "fiesta" in 15 minutele. Voi papati biberon sau san? Daca biberon, ce biberon aveti?
[red] Viktoria [red] ti-am vazut subiectul despre varsta potrivita pentru pian. Uite, nasica Iuliei este pianista (renumita pe la noi si nu numai) si profesoara la Conservator. Si cand i-a vazut degetelele lungi ale Iuliei, ne-a spus ca ne asteapta la lectii. De la 3 anisori. Ca a avut elevi de varsta asta si e foarte distractiv pentru ei. Si incet incet prind ceva ceva. Asa ca ... oricand se poate.
dulcea mea, amara mea ...
http://photos.yahoo.com/elena_bajenaru
shinutza spune:
[red] coraly[red], nu se poate sa nu deschida gurita suficient. Doar ca nici bb nu stie, nici tu nu stii sa ii arati cum. Incearca sa il tii cu burtica lipita de burta ta, umerii burta si picioarele pe aceeasi linie. La inceput ai nevoie de ceva ajutor, sotul tau sau cine e pe langa tine in momentul in care alaptezi. Si sa ai mare grija [red] sa ii apropii capul de san, niciodata sa nu te duci cu sanul dupa capul ei[red]. In momentul in care vezi ca are gurita maricica, hop cu capul in sanul tau
. Daca nu a apucat bine si tot te doare, ii scoti sanul din gura (poti incerca sa ii bagi un deget in coltul gurii) si apoi o iei de la capat. La un moment dat va invata. Si eu aveam niste dureri de credeam ca o sa lesin, atunci cand nu sugea bine Iulia. Insa dupa incercari indelungate, a reusit sa invete, si din cand in cand cand ii mai dau san, e o adevarata placere.
Chiar cred ca alaptatul se afla printre marile placeri ale femeilor. Mi se pare chiar pervers de placut. Asa ca ... mult succes.
shinutza spune:
Aaa, si inca ceva. Pediatra Iuliei mi-a spus ca sub nici o culoare sa nu renuntam la lapticul nostru. Chiar daca e in cantitate cat de mica.
Bebelul isi ia anticorpii chiar si din 10 ml.
Tot secrectul e, din cate am observat pe pielea mea, sa fii calm, sa nu te stresezi cu alte probleme, si sa fii odihnit. Cam greu, dupa parerea mea...