Mamici de ianuarie - februarie (85)
Raspunsuri - Pagina 10
Alina Maria spune:
Patricia bine ai revenit printre noi , ma bucur ca povestea ta nu e una de speriat si ma bucur ca te simti bine .
Din pacate nu pot vedea pozele nu stiu de ce .
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 3 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
adita spune:
In legatura cu ochisorul care curge, am avut asemenea problema la baiatul cel mare. am incercat multe tratamente recomandate de pediatra, fara nici un efect, pana cand am facut analiza la secretie si antibiograma. a rezultat ca e stafilococ auriu si ne-a zis si exact la ce e sensibil, asa ca dupa asta s-a rezolvat rapid. si Ioan are aceeasi problema, dar am zis ca pana nu ajung sa-i fac si lui antibiograma nu-l chinuiesc cu fel si fel de tratamente, care sa-i faca mai mult rau decat bine (de exemplu canamicina poate da surditate, banuiesc ca doar in doze mari). asa ca deocamdata il sterg cu ser fiziologic. bineinteles ca n-are cum sa-i treaca de la asta, dar nici vreun rau nu i-a facut, e la fel ca atunci cand a inceput
Bestutza, medicul copilului l-am ales eu, i-am dat telefon cand am venit acasa si a doua zi a venit sa ne vada.
Crinuta, nu-i bai daca nu face vaccinul fix la doua luni. si noi am decalat multe vaccinuri, cand au fost bebeii bolnaviori, ca nu se fac daca sunt raciti. pediatra ne-a zis ca e important sa tinem minte data cand l-am facut pe ultimul, ca mai putin de o luna dupa vaccin n-are voie altul, dar mai mult nu-i o problema
Shinutza, suplimentul se da dupa ce suge de la tine, ca altfel se satura cu biberonul si nu o sa mai vrea sa se oboseasca cu sanul
Patricia, nu merge link-ul, cred ca l-ai pus pe cel pe care intri tu sa modifici, nu pe cel pt acces public
In legatura cu pozele, a fost astazi o prietena pe la noi si ne-a facut o gramada de poze. abia astept sa mi le trimita sa ma laud si eu cu falcosul meu
lbelciug spune:
Felicitari Patricia pt bebelush dar si pt curajul de a rezista cele 12 ore!
Noi, gravidele in asteptare, suntem nerabdatoare sa aflam mai multe detalii despre cum a decurs nasterea. Ti s-a facut clisma? Ai avut epidurala? Ti-a facut epiziotomie? Care a fost partea cea mai neplacuta si in ce a constat "ajutorul" medical de la pe perioada travaliului?
Iti doresc sanatate si mult laptic pt bebe!
Liviana - Kinder de 39+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu
PatriciaArdeleanu spune:
Va rog acum sa imi spuneti daca merge, am selectat "public" pentru link.
Patricia
mamica de Rebecca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/album?.dir=167e
kita spune:
Patricia eu am putut sa vad pozele, insa nu pe slide show normal, caci nu aveau timp sa se incarce ci una cate una.
Atata pot sa exclam: vad si eu in final o fetita frumoasa care seamana cu mama ei (frunte lata, ochisorii vii ca margica!)
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 40 de saptamani (care nu da nici un semn ca vrea sa se nasca :))
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
PatriciaArdeleanu spune:
Alina-Maria, Liviana, multumesc.
Kita, multumesc frumos!!
Dupa cum am scris, mi-a cazut dopul inca de miercuri dimineata.
Oricum, de ceva vreme simteam ca se apropie momentul, aveam dureri aproape in fiecare zi si nu ma simteam in apele mele. Miercuri noapte si joi noapte aproape ca nu am dormit deloc, din cauza contractiilor si al mersului la baie. Joi noapte eram asa de obosita dupa noaptea de miercuri, incit atunci cind m-au apucat dureri destul de puternice de mijloc si de burta, ma rugam sa nu inceapa atunci, ca sint prea obosita si vreau sa mai dorm pina dimineata. Dar nu am mai putut dormi. Vineri nu mai aveam nici un semn, asa ca m-am apucat sa fac curat in casa, sa sterg praful, am facut mincare, etc, insa simteam o presiune foarte dureroasa jos.
Pe la ora 16 au inceput primele contractii, prima fiind la interval de 40 minute, a doua la 30, iar incepind cu ora 18, au devenit la 4 minute. timp de o ora, intre 18-19, am stat si mi-am notat contractiile pe carnetel, si nu imi puteam imagina ca pot fi chiar asa de regulate, chiar dupa ceas. Inca nu indrazneam sa spun nimic sotului, stiind ca el ar intra in panica si sa ma duca cit mai repede la spital. Asa ca l-am lasat in pace sa bintuie pe internet, in timp ce eu mi-am facut baie, m-am pregatit, mi-am mai revizuit geanta, iar el s-a uitat mirat la mine si m-a intrebat in gluma: "mergem la spital"??
La care eu i-am aratat listuta de contractii. Era deja 7.30. Bieninteles ca m-a pus sa-l sun imediat pe dr, care mi-a spus sa mai stau acasa cel mult o ora, daca e la fel, sa plec spre spital.
Asa ca, am pleact spre spital. era pustiu si intuneric acolo, la un mom-dat a iesit o asistenta si m-a intrebat pentru ce astept, s-a uitat la burta mea si m-a intrebat "dar sinteti la termen"?!
Am nimerit la camera de garda peste un dr foarte amabil, care m-a preluat si mi-a facut internarea, m-a consultat, etc, dupa care m-a trimis la sala de travaliu. Ma gindeam ca merg acolo, stau cu moasele pina vine dr meu si gata (am tinut mereu legatura si a fost informat ce
dilatatie am, ca sa stie cind sa ajunga). Dr de garda a venit apoi sus la camera de garda si a stat cu mine pina a venit si dr meu. Moasele de servici (3 la numar) au fost la fel de amabile. La un moment dat ma consulta din nou si zice "vaaai, nu esti rasa"!! si ii zic ca sint,cum sa nu. Adevarul e ca nu eram complet, partea de sus crezind ca nu trebuie sa fie complet rasa. Asa ca m-a luat de mina si m-a dus jos la internari sa ma rada. Numai eu stiu cum am mers si cum m-am intors de acolo...
S-a constatat ca ma dilat f. greu, avind un col spastic (dur, cred), si mi s-a administrat o injectie cu scobutil si diazepam. Pe la ora 10 mi s-a rup apa (care a fost cam cit o ceasca de cafea :-), dupa care au inceput niste contractii din ce in ce mai dureroase. Eram atit de obosita, incit ma gindeam ca dupa ce am sa nasc, am sa adorm pe masa in timp ce o sa ma coase.Mergeam la toaleta si treceam pe linga un salon de reanimare cezariene, unde dormeau fetele, si le invidiam de moarte ca dorm. Partea neplacuta a fost ca era cam frig in camera de travaliu, cind stateam in pat ma luau valuri de caldura de la durere, simteam nevoia sa ma plimb prin camera si ma lua cu frig. La un mom dat mi-era atit de somn, incit atipeam citeva secunde intre 2 contractii, dupa care ma trezeam aproape plingind de durere. Pe la ora 1 au inceput contractiile in care deja o simteam angajata de tot si ma durea f.f.f. tare fundul/rinichii cind erau contractii si incepuse si senzatia de scremut. Moasele veneau la mine si ma intrebau: sint contractii?? -da. Dar sint dureroase??? daaaa....Pai afara nu se aude nimic...le-am spus ca prefer sa musc din pereti decit sa ma auda de afara.
Cind a venit si dr meu, contractiile erau atit de dureroase incit nu mai puteam sa ma concentrez, si nici la capitolul respiratie nu am stat prea bine. TRebuie sa respirati cum trebuie, nu sa inhibati cum faceam eu. Erau dureroase dar nu mai erau atit de lungi incit sa ajunga la un scremut, si riscam sa ma apuce ora 7 dimineata, asa ca mi-au bagat repede o perfuzie cu oxitocina. In scurt timp, am fost pe masa, contractii de simteam ca ma desfac in bucati, la capitolul scremut iar nu stateam f. bine, eu aveam tendinta sa ma screm din git....ca chiar am si reusit, dar, spre mirarea mea, dupa citeva scremuturi din astea am auzit dintr-o data "oaaa"" si nu imi venea sa cred ca s-a terminat. In clipa aia mi-a pierit si somn, si durere, tot. M-am simtit asa de usurata, incit in momentul in care mi-au aratat fetitza nu am simtit nici o emotie. Ma luase din nou frigul. Am mai stat pe masa cel putin jumate de ora, pentru cusatura de col si epiziotomie.
dupa ce m-am dat jos de pe masa (era ora 5.45) mi-am sunat sotul -care ma astepta acasa cu sufletul la gura, nedormind nici o secunda _ (nu a fost lasat sa stea cu mine, si sincer, nici nu mi-as fi dorit pe nimeni in momentele alea linga mine, eu suport mai usor singura durerea).
Apoi am inceput cu mesaje, telefoane, etc.
Pe la 7 a venit infirmiera sa imi faca toaleta si sa ma duca la salon. Eu deja facusem o plimabre singura la baie :-) si nu mai aveam nimic.
Mi-a spus ca nici nu s-a simtit ca a nascut cineva acolo...cu 2 nopti fusese una care a nacut si tot spitalul a stiut :-) Ma gidneam ce norocoasa am fost ca am prins eu insami asa liniste, si nu am avut parte de asemenea companie :-). REstul, salon, viatza de spital, am avut noroc ca am nimerit o rezerva si am stat mai omeneste. Cit am stat in spital nu stiu daca am dormit 10 ore cap la cap.
Partea cea mai placut a fost cum s-au comportat doctorii cu mine.
Partea cea mai neplacuta a fost in ziua externarii, birocratia, actele, cred ca am urcat si coborit la etajul 2-parter de cel putin 10 ori, dar, totul s-a terminat si am plecat si acum sintem acasa, bine, sanatoase, cuminti si se pare ca si lapticul e pe drum...
Eu va rog pe cele care urmati sa nu va speriati, durerea se uita imediat, nici eu nu am crezut asa ceva. Daca in momentele alea imi spuneam ca "cine m-a pus sa fac copii si nu mi-ar mai trebui si al 2-lea", acum nu mai gindesc deloc asa.
Patricia
mamica de Rebecca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/album?.dir=167e
Leta spune:
Fetelor, eu am reinceput serviciul... E o brambureala la birou ca nu am timp nici sa deschid forumul.
Evident, stau doar citeva ore si fug inapoi acasa la puiet, care sta cuminte cu bunica...
Am insa (inca) o problema cu ea: vomita. Nu mi se pare ca ar fi simple regurgitari, ci chiar vomita laptic. Sa fie din cauza ca bea lapticul cam lacoma la inceputul suptului? Sau trebuie sa sun dr.? Am inteles ca nu e bine sa vomite...
Multumesc celor ce mi-au raspuns in legatura cu glicerina. Nu-mi trecea prin cap s-o pun pe suzeta...Ce simplu e!
De asemenea, Alina Gabriela, te pindesc de mult sa iti multumesc ca mi-ai indicat Reviken-ul pentru fundulet. A facut minuni. A durat vreo 2-3 zile, ca era rau de tot, dar s-a vindecat complet.
Patricia, sa-ti traiasca superba printesa. Inteleg ca nu ai avut epidurala...Pai atunci esti o eroina!
Shobo, halatul a costat cca 400 mii si camasile cca 300 mii bucata. Sint foarte bune, au un material usor si placut la atingere. Si au si nasturi pentru alaptat. Daca te mai intereseaza, le gasesti in Bucur - intri pe partea cu McDonalds - al doilea stand pe dreapta.
Leta si un bebe
Want my life back...
http://community.webshots.com/user/letadeea
oana cretu spune:
Patricia, ma bucur din suflet ca ai ramas cu o amintire placuta de la nastere!
Fetelor care ati nascut normal, voi nu ati simtit cum a iesit copilul sau nu a iesit ca la mine tot odata (dintr-o bucata)? Eu cu epidurala am simtit, nu dureros, dar l-am simtit cum a iesit.
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore
ixxi spune:
Patricia sa/ti traiasca puiuta si sa te bucuri de ea. Am citit povestea ta si...mi-a dat curaj. Eu mai am 3 zile pana la termen si dr. a spus ca poate veni in orice clipa caci am colul scurtat. Se pare ca nu este chiar asa de rau......brrr, iar incep sa/mi fac griji 

.
Fetelor de cateva zile ma doare spatele si ligamentele de la picioare, parca toata carnea din zona mijloc-burtica mi se rupe. Este normal? Nu mai pot sta nici pe scaun nici in pat si de 2 zile am niste arsuri......
Trebuie sa va spun, caci simt ca explodez!!! Am mai luat un examen, cel mai greu, cu o nota onorabila! Nu/mi vine sa cred! Sunt asa de multumita.
ixxi si
piersicuta 39+
dr Ludmila Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi
anky spune:
Oana,as vrea sa iti pun si eu o intrebare.Cum e cu epidurala,ti-au administrat-o de la inceput sau deabia cind te-ai dilatat?Povesteste-mi, te rog mult...
Merci mult si o zi buna
Anca DPN 08.05.05
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100