Cine a trecut prin asa ceva? As vrea sa stiu mai multe detalii, in special avantaje si dezavantaje, please! luni sau marti ma operez.
Avantaje:
-mobilizare precoce a pacientului(la cateva ore), plaga chirurgicala se vindeca mai repede
-durerea postoperatorie este mult redusa (datorita lipsei inciziilor largi si a manevrelor chirurgicale brutale)
-durata redusa a spitalizarii (cam 3 zile)si reintegrarea in munca se face mai repede
-cicatrici mai mici, mai "estetice"(doar cele 4 puncte de insertie a trocarelor)
-risc foarte redus de formare a aderentelor postoperatorii
-risc de formare al eventratiilor este aproape nesemnificativ
-lezarea minima a structurilor (muschi, pachete nervoase, vasculare)astfel incat la distanta de la procedura chirurgicala nu apar dureri reziduale, furnicaturi, tulburari de sensibilitate
-riscul unor infectii , supuratii ale plagii (contaminare intra sau postop.)este mai redus
Metoda are unele contraindicatii la anumite categorii de pacienti , dar daca interventia se va face laparoscopic , inseamna ca la tine se poate
-in cancere de exemplu, nu se face laparo (decat daca este laparoscopie exploratorie si diagnostica , adica pentru explorarea zonei si biopsie) ci se face operatia clasica, care sa permita excizia larga
-nu se face laparo la persoanele gravide in luna mare, la persoanele obeze, la cele cu mai multe interventii in antecedente pe cale clasica etc
delsim, multumesc pt. raspuns. As mai vrea sa stiu, eu nu raman insarcinata de vreo 3 ani, au fost tot felul de variante, ovare polichistice, dereglare hormonala, chist ovarian, credeti ca se poate depista si inlatura cauza prin aceasta interventie?
Da.Asa cum am spus, metoda este utila si pentru explorarea regionala si diagnostic intraoperator.Si in functie de problema se poate si rezolva chirurgical.
De exemplu, in cazul endometriozei,diagnosticul de certitudine se poate pune numai intraoperator.
Eu iti urez multa bafta si sa auzim vesti bune !