Unde sunt musulmancele mele?(8)
Raspunsuri - Pagina 10
madelaine spune:
Sallamu aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu
Eu am avut internetul oprit de aproape 4 zile pt.ca a plouat si a fulgerat rau pe aici . acum cind citeam, nu-mi credeam ochilor. Imi pare rau fetelor ca -sau spus atitea...
Nu are rost sa mai adaug si eu ceva.
Va salut pe toate fetele , imi era dor de voi, dar nu am avut cum sa intru in astea 4 zile.
Imi doresc doar sa pastram aceiasi legatura strinsa , sa ne mai descretim fruntile putin.
Sper ca miine sa deschid si sa gasesc pace si liniste pe topicul nostru.
Va pup pe toate, ca e tirziu la mine...
gulshan spune:
sallamaleikum,
mai fetelor,avui neplacuta surpriza sa vad 2 fronturi,asta insemnand ca va trebui sa parcurg mereu 2pagini,caci....sincer imi pare rau ca s-au adunat prea multe pagini ori zau ca as fi vrut sa recitesc tot ce s-a scris pana acum si sa fac un bilant exact.oricum din ce imi amintesc,stiu sigur ca s-au spus lucruri prea grele si urate la adresa altor culte*am simtit-o atunci* si nu stiu daca m-ar ajuta in vreun fel sa simt iar senzatiile acelea neplacute si contradictii peste contradictii.
mereu am spus asta,ptr mine personal nu are imp. deloc cine-i siia sau sunni,etc, adica nu ma influenteaza in nici un fel,si cu atat mai mult cu cat probabil nu vom avea niciodata contact direct nu cred ca ne putem face vreun rau...
deci in concluzie,ma simt intre luntre si puncte si exact din ambele parti s-au scris lucruri contradictorii....dar eu vreau sa uit tot ce-a fost(ori dispar eu complet de pe la voi-recunosc ca simt asta uneori-...)si fie ca place ori nu ,voi continua sa fiu prietena cu toate dintre voi.serios ,nu pot face diferente intre voi doar ptr ca majoritatea=sunni,corina e coranista si coscos urmeaza sa se casatoreasca cu un siia.aspectele astea strict personale de viata ,nu ma privesc si nu ma pot opri sau schimba sa fiu ca inainte...ptr mine ati ramas si veti ramane la fel TOATE.
asa ca singurul regret este ca si asa nu aveam prea mult timp sa stau pe net si acum cu noua imparteala...dar voi fi acolo in aceeasi masura!
cam asta-i decizia mea,daca trebuie sa demisionez din vreo parte, va rog sa ma anunta-ti si promit sa onorez cerinta!!!
numai bine,
ALLAH HAFIZ
Catan spune:
Madelaine ne gasesti la musulmancele mele dragi tot aici la prieteni dar adevarati nu din aia falsi si ipocriti
Rog un moderator sa inchida acest topic unde sint musulmancele mele si motivele sint destul de evidente .va multumim ptr intelegere
dodo spune:
quote:
Originally posted by Coscos
..Dodo crede ca pleaca de aici din cauza Corinei si mai nou, a mea ( iaca, o facui si pe asta, n-o sa mai dorm la noapte de atata constiinta incarcata), dar de fapt, nu vede padurea din cauza copacilor.
Iti multumesc, Costina, pt. cuvintele pline de sensibilitate...Aceasta palma ma face sa fiu mai circumspecta pe viitor, atunci cind dau sfaturi(ti-aduci aminte??) unor oameni ce nu merita credibilitatea cu care au fost creditati...Pacat... Inshallah fiecare sa primeasca ceea ce ii este destinat si sa fie judecat dupa faptele sale!
Coscos spune:
Dodo, imi pare rau ca te-am facut sa regreti faptul ca mi-ai dat un sfat la nevoie. Dar vezi ca risti sa amesteci lucrurile intre ele.
Daca cer prea mult cand spun ca unii pe aici ar trebui sa se abtina de la unele afirmatii la modul general, scuza-ma ca te-am jignit asa tare incat te-am facut sa iti doresti sa pleci. Asta nu da dovada decat de faptul ca nu poti fi impartiala, si ca, decat sa iti dai cu parearea ( cine stie, poate riscai sa jignesti si a doua parte implicata), preferi sa pleci. Atitudinea ta nu mi-a placut, si mai ales faptul ca ai lasat sa se inteleaga din cauza cui pleci, cand nici macar nu erai la curent cu tot ce s-a discutat inainte.
Inca o data spun: nu accept sa fiu invinovatita de ceea ce altii fac.
Ipocrizia pleaca de la Maryam si mai ales de la Aysha, nu de la mine si de la Corina.
Daca celelalte nu pot discerne asta din tot ce-a fost pana acum, atunci chiar aveti mari probleme, fetelor.
Mie imi pare rau ca am incercat sa caut ajutor in randurile voastre, un ajutor care clar mi-ar fi fost refuzat de la un anumit moment dat ( pe care nu vreau sa il reamintesc).
Eu nu sunt gata sa fac nici un compromis ca sa mentin o falsa prietenie. Pentru un astfel de act, ipocrizie e putin spus.
Sa se inchida subiectul asta, ca nu mai are rost.
Cu parere de rau pentru toata lumea, dar mai ales pentru fete ca Gulshan ( care se pare ca e singura cu puterea de a ramane impartiala si care are toate laudele mele)
Costina
hannen spune:
Dupa ce m-am gindit daca merita sa mai psotez aici,cu scuzele de rigoare fetelor care au insistat sa nu mai dam apa la moara discutiilor inutile,dar totusi cred ca trebuie sa lamurim cit de cit citeva aspecte.
Coscos draga,din toate discutiile care s-au purtat pina acum nu ai gasit nimci de zis decit sa ne ataci si sa ne acuzi ca nu suntem musulmance pina in rarunchi si ca umblam cu jumatati de masura din cauza ca,au zis unele dintre noi ca ar divorta daca sotul ar vrea sa se casatoreasca a doua oara.Cind ti-am citit acuza,am crezut ca tu ai trecut deja peste aceste western prejudecati si ca ai ajuns la un asa grad de credinta incit iti permiti sa ne scoti noua ochii.
Dar am crezut degeaba caci tot tu mi-ai raspuns fara sa vrei.
ai zis ca in religia viitorului tau sot,Mutta este permisa ,chiar recomandataDar tot tu sustii ca nu esti de acord cu ea,cu aceasta Mutta.Pot sa te intreb de ce,din moment ce esti atit de buna supusa si din moment ce este una din cerintele religiei in care esti gata sa te converesti,sau in care te-ai convertit deja de citeva luni,cum sustii in alt mesaj.
Deci ,mai pe scurt,ti-ai permis sa ne acuzi ca umblam cu jumatati de masura,in timp ce tu esti contra invataturilor religiei in care esti gata sau in care deja ai intrat(sincer nu am inteles din cauza contradictiilor din mesajele tale)
Credeam ca poti atrage atentia cuiva cind tu personal indeplinesti toate conditiile.
zici ca citesti si te ingrozesti de unele practici ale SHIIA.Asta era ceea ce am criticat noi toate,nicidecum pe iubitul tau personal.Daca tu insuti esti scandalizata,atunci de ce te-ai suparat pe noi pt. ca am fost si noi la fel ca si tine, doar scandalizate.
Nu ti se pare ca tu te-ai aprins degeaba?Nimeni nu a ridicat aratatorul spre iubitul tau ,shiia,tu te-ai suparat pt ca se discuta despre shiia si despre practicile lor care nu fac cinste islamului.
apoi ai zis ca el nu participa la Ashura.Am doua intrebari.Una,de unde stii tu ca nu participa?A doua,de ce nu participa??
Daca asta este practica corecta a religiei lui,de ce nu participa?E ca si cum as zice ca eu sunt musulman ,dar nu ma rog ,sau nu tin post.Se subintelege ca nu sunt bun musulman.Asa si in cazul lui.Dar cum eu nu am dreptul sa judec si nici nu vreau ,o sa-i acordam credibilitatea ca el este bun musulman care nu participa la o manifestare gresita,care nu-i face cinste lui ca musulman si religiei lui.Deci concluzia este ca aceasta practica este gresita.Asta este ,inca o data o spun ,ceea ce noi am condamnat.
Zici ca,Corina are cele mai bune intentii.Care sunt?Ca eu nu le vad.Decit ca isi spune niste pareri mai mult decit aberante la adresa islamului.
Eu sunt sigura ca tu nu ai citit Coranul si te sfatuiesc prieteneste sa faci rost de unul.Dupa ce il citesti,te rog intreaba-l pe viitorul tau sot ,unde scrie ca este permisa casatoria de placere.
Poate ai sa intelegi de ce vrem sa aparam imaginea islamului.Imagine pe care unii ,din cauza unor interpretari gresite ,o cam murdaresc.Pacat!
Printesele mamii
Catalin spune:
Partea a 8-a a acestui subiect a inceput intr-o atmosfera tensionata si se termina in aceeasi nota.
Acum, ca s-au separat cele doua tabere si s-a solicitat inchiderea subiectului prezent, sper sa puteti discuta in liniste, fiecare la topicul dorit.
Numai bine!
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
Coscos spune:
Draga Hannen.
Pai puteai tu sa te abtii de la abjectii de genul asta??!!
Hai sa analizam ( logic) faptele:
1. draga mea, in nestiinta ta esti nevinovata, si te inteleg. Pai eu am dreptul sa refuz Mut'ah, dar in plus, nu fac nici un PACAT daca refuz, este atat un drept social, daca vrei, dar si divin ( iarasi, daca vrei). Nu poti compara divortul cu refuzul de a te casatori. Asta mai lipsea.
2. voi va bateti cu pumnul in piept ce muslmance sunteti voi, dar tot ce puneti pe afis sunt doar citate din Coran sau alte surse; daca invat ca papagalul niste rugaciuni sau pilde, dar habar n-am sa respect si sa urmez o cale, atunci mai bine stau in banca mea.
3. prejudecati western aveti voi, cum v-am si demonstrat; mai mult, chiar un sunnit de-al vostru face apel pe www.allaahuakbar.net sa mai lasati deoparte influentele occidentului, ca pacatuiti. Dar voi decretati sus si tare ca divortati. Pai unde sunt copii pe care ii lasati fara tata, in acest caz? Unde este morala voastra de musulmance adevarate? Repet, hotarati-va: sunteti sau nu gata sa fiti musulmance in adevaratul sens al cuvantului? Se pare ca nu, pentru ca sunteti doar atat cat va convine si cum va convine.
4.daca tot esti gata sa inchizi ochii la ce s-a discutat mai devreme, pai o s-o tinem tot asa; tu nu intelegi ca atacurile fetelor nu au fost la practicile din timpul Ashura, ci acele practici au fost date drept exemplu/dovada ca ie-te nene cum sunt shiitii astia de "rai, gelosi si invidiosi", ca sa citez si eu pe cineva in a carei intelepciune aveam incredere - a se citi "Maryam". Dar serios, eu imi pierd timpul, ca cine nu vrea sa vada, nu va vedea. Si in plus, mai cauta si nod in papura.
5. si toooot continui pe aceeasi placa: practicile shiia blah-blah -blah.. draga mea : care shiia? ca sunt ts-inspe ramuri din cate ne explica atotstiutoarea Aysha ( care, by the way, habar n-are ca daca imparti o ramura in 2 subramuri, asta nu da total 3, ci 2, dar sa nu intram in aritmetici atat de avansate, ca nu-s de "inteligentu" ei).
6. cum iti permiti deci sa ma judeci si sa imi scrii, cand nu esti in stare sa vezi ceea ce esti?
7. stiu ca prietenul meu nu participa la Ashura, pentru ca mi-a zis mie o pasarica la geam ( intrebare mai inteligenta ca asta nu mi se pusese pana acum, asa ca dadui si eu un raspuns pe masura); nu participa, pentru ca, cum ti-am spus, nu toti shiia au pastrat aceasta traditie, dar deja ne repetam si e plictisitor.
8. draga mea, tu confunzi traditiile cu stalpii islamului??!! Nu? Atunci de ce faci comparatii nelalocul lor?
Rusinica sa-ti fie.
9. cand vei fi gata sa si interpretezi Coranul, deci sa treci de statutul de papagal, anunta-ma si mai vorbim. Eu recunosc ca nu l-am citi pe tot, dar atat cat am citit, am avut grija sa si inteleg.
10. eu nu ma contrazic in postarile mele, dar voi va contraziceti si in ideile voastre.
11. daca n-ai fi atat de selectiva in ceea ce citesti pe site, ai sti ca deja m-am convertit; dar poate nu sunt persoana destul de interesanta ca sa stii si ce mai postam si eu candva...
12. ca Mut'ah este recomandata, ie-te ca mi-a scapat sa-l intreb pe prietenul meu de-o fi adevarat; eu asta am citit pe site-ul mai sus mentionat, dar poate fi doar o dezinformare ( ca sa nu ma exprim altfel), ca doar ala era un site sunnit. Si totusi, chiar daca e recomandata, sunt convinsa ca exista situatii de tot felul si interpretari cu miile, si fiecare pana la urma isi ghideaza actiunile si in functie de alte aspecte; a recomanda nu inseamna a fortza, cum lasi tu sa se intzteleaga.
Asa ca mai gandeste-te odata daca merita sa postezi asemenea mesaje sau nu, si urmeaza-ti prietenele, dand ignore si plecand cu coada intre picioare, cand vad ca nu mai au argumente ( ar fi si hilar sa mai gaseasca) cu care sa sfideze logica.
hannen spune:
Da si cum ziceai cu lupul moralist?
Mai tu nu vezi pe ce ton vorbesti?
sincer nu ti-am citit toate postarile pt ca prezinta interes pt mine una.
Adica,mai clar te rog la punctul 6.in opinia ta,cam ce as fi eu?
parca tu erai aia care vroia sa stie daca in islam e permis sa ai iubite fara sa te casatoresti cu ele.asta cine ti-a zis-o?tot pasarica cea zglubie,sau viitorul tau sot?
eu cred ca te bagi in ceva despre care n-ai habar.vezi sa nu dai cu inteligentupeste vreo ceva timp.
du-te tu si poarta discutii inteligente ca sincer mai mare rautate ca tine n-am avut "placerea" sa citesc pe aici.Sa nu cumva sa intri in concurenta cu prietena ta
Printesele mamii