Mamici de septembrie - octombrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Ioana nu iti face probleme ca nu ti-a masurat bebeul. L-am intrebat pe Tutunaru si difera de la ecograf la ecograf marimea normala pe saptamani.
Cert e ca ii batea inimioara si se vedeau manutele (mugurii) si capul. Avea forma unei boabe de fasole.
Mi-am intrebat doctora daca pot sa ma vopsesc si m-a sfatuit sa mai astept. Referitor la epilat am uitat sa o intreb.

Nicole 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Mi l-am facut acum vreo doi ani si dupa cate imi amintesc il am negativ, ca si sotul. Dar se poate sa il avem amandoi pozitiv. A fost doar o chestie de distractie, ni l-a facut o verisoara de-a sotului acre este laboranta. Voi afla oricum saptaman viitoare, cand imi fac toate anlizele.

Flavia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ce ma enerveaza astia de la servici... nu pot intra si eu cand vreau pe dc...si imi dau si treaba de facut...
Sa va raspund pe rand:
Flavia RH e ideal sa fie pozitiv, atunci nu mai exista nici o problema; daca nu, se rezolva, a scris foarte bine Ioana. Ma bucur ca n-ai marginalizat cateii, eram sigura ca se poate gasi si o cale de mijloc! (exact cum ai facut tu!) dar normal ca e necesara o prudenta. Cum ii cheama pe catei? Si ai mare dreptate, cu cat stim mai multe cu atat paranoia e mai in floare!!!
Alinam[green] tu ai facut eco la 6 saptamani si zic ca nu era decat sacul? pai eu ma duc peste cateva zile adica saptamana viitoare si o sa am aproape 7, inseamna ca n-o sa se vada nimic nici la mine? Eu am fost sapatamana trecuta si m-a chemat peste 2 din nou dar nu stiu de ce, poate s-o fi gandit nea doc. ca se vede mai bine? Habar n-am dar de-abia astept!
LiaMia[blue eu am facut analizele la spitalul de urgenta - eu acolo am o relatie, o doctorita la care ma duc de 2 ani (am ceva probleme cu inima, cu tensiunea, am fost si internata acolo), am sunat-o si mi-a zis ca pot veni si ma ajuta; dar stiu ca multe din analize (cu o reteta de la medicul de familie) se pot face gratuit; si in plus nu le-am facut pe toate, nici eu nu stiu de ce naiba mi-au luat 6 eprubete???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Am trimis mesajul din greseala fiindca a intrat sefu' si m-am speriat... LiaMia, ce am facut eu azi m-a costat 400000 lei + 100000 grup sangvin si RH. Si vor fi gata in vreo 2 zile. Pot sa-ti spun ce-am facut:hemograma si coagulograma complete, grup sangvin si RH, uree, creatinina, transaminaze, analize specifice de ficat (ceva gen TGO - TGP), glicemie, calcemie, proteinemie, sumar urina, urocultura si test TPHA (RBW, VDRL) - ultimul inseamna sifilis. Urmeaza sa ma duc la medicul meu sa-mi ia secretie vaginala si culturi din col. Atat mi-a dat medicul. Si stiu ca lipsesc unele f importante si-mi stau pe creier; o sa-l intreb cand ma duc si daca nu mi le da eu oricum o sa le fac: ma refer la toxoplasmoza, hepatita B si C (le-am facut cei drept astea 2 asta-vara si mi-au iesit bine), test HIV, test PapaNicolau, si mai e ceva cu rubeola, varicela; voi mai stiti si altele?

Mergi la inceput

Mihaela, am un ciobanesc german -Adolf si un maidanez-Lucky. Cel din urma chiar a fost norocos pentru ca l-am luat de pe drumuri inaintea nuntii noastre. Avea numai 4-5 saptamani, era speriat, batut si plin de purici. dar cu vizite la doctori s-a rezolvat totul.
Si sunt convinsa ca cei doi vor avea mare grija de bb, asa cum a avut si fostul meu caine cand eram micuta.

Flavia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

quote:
Originally posted by nicole74
Mi-am intrebat doctora daca pot sa ma vopsesc si m-a sfatuit sa mai astept. Referitor la epilat am uitat sa o intreb.
Nicole 9 saptamani

Eu am fost chiar aseara la epilat. Cosmeticiana mi-a zis ca sunt multe viitoare mamici care n-au probleme cu epilatul. Adevarul ca nu m-a durut deloc, in nici o parte: totul a fost ca de obicei.
Miflore - tot la Municipal ai si medicul care te va asista la nastere?
LiaMia

Mergi la inceput

Pentru ce se face tesul Papanicolau?

Flavia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Fetelor,am uitat sa va spun ce mi-a dat mie dr. pe reteta:gravibinon - 1/14 zileduphaston -2/zi Astea mi le-a scris dupa ce i-am zis ca am dureri de burta.Vreau sa va intreb daca mai ia cineva asa ceva?Norina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Miflore, pe langa toxoplasmoza si cele enumerate de tine mai sunt si listeria si citomegalovirus. Astea sunt importante, la fel ca si toxo si le faci la institutul cantacuzino. Am fost acolo in septembrie impreuna cu o colega de serviciu gravidutza ca sa ma caut in vederea conceperii unui bb. Nu mi-a placut, am stat 3 ore si ceva la coada (gravidele au prioritate dar colega mea fiind in a doua luna nu se vedea nimic si nici trimitere nu avea asa ca nu au lasat-o oamenii sa intre in fata). A fost destul de stresant pentru ea, in ziua aceea, cand ne-am intors de la analize (i-a luat si mult sange, a stat si la coada aia, era si cald) i-a fost foarte rau...Dar cu trimitere poti sa intri in fata celorlalti, ca doar acum ai statut special...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

quote:
Originally posted by miflore
Urmeaza sa ma duc la medicul meu sa-mi ia secretie vaginala si culturi din col. Atat mi-a dat medicul. Si stiu ca lipsesc unele f importante si-mi stau pe creier; o sa-l intreb cand ma duc si daca nu mi le da eu oricum o sa le fac: ma refer la toxoplasmoza, hepatita B si C (le-am facut cei drept astea 2 asta-vara si mi-au iesit bine), test HIV, test PapaNicolau, si mai e ceva cu rubeola, varicela; voi mai stiti si altele?

Daca ai facut transaminazele si TGO si TGP si au iesit bine, nu mai are sens sa mai faci markerii de B si C, vor iesi negativi (mai ales ca zici ca i-ai facut vara trecuta. Toxoplasmoza, HIV si anticorpii de rubeola sau varicela intra la analizele obligatorii si le poti face gratuit cu trimitere de la medicul de familie.
LiaMia

Mergi la inceput