Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (16)
Raspunsuri - Pagina 13
bumbacel spune:
quote:
Originally posted by f.anomis
1. Cate kg ati reusit sa dati jos dupa nastere? Eu din 15 castigate, am pierdut doar 7, si ma uit cu disperare la cantar ca nu mai vrea sa scada nici un gram. Stiu ca pe perioada alaptarii nu prea slabesti...dar simt ca se sparge oglinda cand ma privesc. Vorbeati zilele trecute de dus la patinoar....Si eu m-as duce dar mi-e teama ca se sparge gheata cu mine!
2. Cat de tare va ajuta sotii de cand ati devenit mamici? Eu am fost o rasfatata pe perioada sarcinii, insa acum, bag de seama ca se cam fofileaza. Vrea sa mai "copilareasca". Ne mangaie, ne pupa si a terminat. El isi traieste viata. E groaznic de stangaci. Daca face ceva, parca o face cu greutate, din obligatie si nu cu placere. In tot cazul, nu are reactiile pe care le asteptam. Le trebuie oare mai mult timp barbatiilor sa se acomodeze cu noul rol? Au trecut totusi doua luni...am inceput sa-mi pierd rabdarea.
Simona si Olivia Maria (6.12.2004)
Simona, eu din 13 kg castigate in sarcina am dat jos 15kg...si ce daca, oricum nu ma incape nimic (din cauza bazinului si bustului).
Cat despre ajutorul pe care mi-l da sotul nu ma plang (ca poate ma aude si nu mai face nici atat )
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze
Ela2001 spune:
quote:
1. Cate kg ati reusit sa dati jos dupa nastere? Eu din 15 castigate, am pierdut doar 7, si ma uit cu disperare la cantar ca nu mai vrea sa scada nici un gram.
2. Cat de tare va ajuta sotii de cand ati devenit mamici? Simona si Olivia Maria (6.12.2004)
F.anomis si eu sint exact in aceeasi situatie la nr. de kg: 15kg luate, 7kg date jos imediat dupa nastere si apoi nimic desi au trecut 3luni si jumatate.Nu ma incape nici o haina de dinainte de nastere;nu prea mai am rabdare-as vrea sa tin regim ca sa slabesc, dar cit alaptez nu pot.
Referitor la cit de mult ma ajuta sotul, sa stii ca ma ajuta f mult. In prima luna e adevarat ca n-a facut nimic ca era mama la mine, dar apoi el a dormit o luna si ceva cu fata in camera ca eu nu puteam sa dorm cu ea(ca scotea o gramada de sunete si ma uitam tot timpul la ea si deci nu dormeam toata noaptea); o schimba, ii face baitza, sta cu ea daca e cazul.
Ela2001 - bebitzei Diana Andreea (22.10.2004)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
FELIS spune:
Gata... Am pus Ariciu in marsupiu (da tot a bazait) si am deschis subiect cu apa la parintii intreaba, parintii rasp!!!!!
Eu am luat in tp sarcinii 18 kg si mai am 4 din ele!... Curg apele de pe mine de zici ca fac dush!... Si pap bine!
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Povestea noastra!
try spune:
Felis, felicitari pentru progrese. Tine-o tot asa ca sa faceti cat mai repejor operatia. Dar dr. de ce ti-a zis ca trebuie sa ia in greutate mai mult? Ca Mihaita e prea slabut pt. grupa lui de varsta sau pentru ca e riscant sa operezi un bebe care nu are peste x kg?
Cu apa plata e asa: de preferat sa le dati apa de la robinet. Apa plata in Ro. este apa minerala degazeificata, deci contine minerale mai multe decat apa obisnuita. Consumul zilnic de apa minerala (carbo sau plata) nu e recomandat decat celor cu afectiuni. Apele minerale nu fac minuni decat celor cu probleme, in rest e de preferat sa evitati consumul lor zilnic, mai ales daca e vorba de o apa minerala puternic mineralizata (asta depinde de izvor sau de imbogatirile ulterioare facute de producator).
Daca insa tineti mortis sa le dati apa plata, macar cautati una slab nimeralizata. Din cunostintele mele, Izvorul minunilor, apa plata, este slab mineralizata si pe eticheta scrie ca e recomandata si in prepararea hranei sugarilor.
Dar raman la parerea mea ca apa de la robinet e mult mai buna. Si-apoi n-aveti pe ce da banii?
La noi nici macar nu esti sfatuit sa dai apa bebelusului. Hidratarea presupune sa bei lichide, nu neaparat apa. Laptele matern este si el tot un lichid care contine in mare parte apa.
Sau aici gasesti apa distilata pe care o poti da bebelusilor si e cea mai pura comparativ cu apa de la robinet si apa plata.
Eu cu scurgerile sunt la polul opus: inainte aveam de trebuia sa port tampoane zilnice, iar acum au disparut complet. Au disparut asa de bine ca am dificultati si cand - lu lubrefierea.
Bits, ce gasesti tu din cand in cand in coltul dinspre nas al lui Kenzo sunt urdorile. Nu-ti face probleme, au si ei dreptul sa produca asa ceva, nu numai oamenii mari . Lui Alex i s-au desfundat canalele lacrimale de la o luna, mi-aduc aminte ca la controlul de la o luna l-am intrebat pe doctor. Si de atunci cand plange mai tare i se umezesc ochisori isau ii curge cate o lacrima, dar cu lacrimi de crocodil (de-alea de se rostogolesc pe obraz si curg siroaie) vor plange mai tarziu.
Iar ca li se mai inrosesc si lor ochisorii, e normal: alex la fiecare baita e asa, iar cand se freaca la ochisori i se inroseste toata zona din jurul ochilor. Si cand plange se inroseste, e ca mine, sensibil la ochisori.
Mamaluidavid, ca sa scapi de bubitele si iritatia aparute pe obrajori da-i mereu cu o crema hidratanta pt. bebelusi care nu contine parfum (deci fara miros). Ai grija cu fiecare noua aplicatie sa ii cureti bine pielea cu apa simpla si calduta (cu un colt de prosopel moale).
Sabina, mi se parea mie aiurea regula aia cu dublatul greutatii la 3 luni. Pai trebuie sa te nasti cu cel mult 3 kg, 3kg si un pic ca sa ai sanse reale sa-ti dublezi greutatea la 3 luni. Ce fac beeblusii nascuti peste 3,5kg. Da' unu' nascut la 4 kg, ce-ar trebui? Sa aiba 8 kg la 3 luni...Doamne fereste!
Cristina, Damiana ta e leat (he, he, he, asa se zicea la tzara) cu Alex al meu. Eu zic sa mai astepti cu diversificarea, e cam devreme. Si pe mine ma manaca palmele, de-abia astept sa papam si altceva, asta pt. ca sunt curioasa si as vrea sa vad cum reactioneaza, insa sunt contienta ca e mult prea devreme.
f.anomis, imi regasesc si eu jumatatea in descrierea ta, punct cu punct. In timpul sarcinii era la fel, ma proteja foarte mult, acum se asteapta sa le fac pe toate numai pt. ca stau acasa (desi nu recunoaste ca gandeste asa, nici batut). Cred ca e vreun sentiment frate cu invidia ca el merge la servici si eu stau acasa cu bebe . Una peste alta, si eu m-am asteptat la mai mult ajutor din partea lui, si nu ma refer la tinut bebe in brate, mu-mu-mu si pu-pu-pu, ci la schimbat, imbracat, baita, iesit afara (de unul singur, nu cu mine). Stiam ca-i neindemanatic la treburile astea, dar nici nu vad prea multa dorinta interioara in a invata si initiativa. Ehhh, le au si ei pe-ale lor cum le-avem si noi pe-ale noastre, dar cateodata mi-e ciuda pe neindemanarea lui. Sper ca si-o va recapata in timp.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
quote:
Originally posted by FELIS
Yo chiar am vrut asta dda ca si acu am o rama in bratze!
rama = ceva care se zvarcoleste
Pozele noastre!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Povestea noastra!
Te si vedeam cu o rama de tablou in brate
MadalinaP spune:
Buna fetele! Multumiri pentru primire, sfaturi si urari! Cam tarziu dar am ramas 2 zile fara net.
1. Cate kg ati reusit sa dati jos dupa nastere? Eu din 15 castigate, am pierdut doar 7, si ma uit cu disperare la cantar ca nu mai vrea sa scada nici un gram.
2. Cat de tare va ajuta sotii de cand ati devenit mamici?
Se pare ca numai eu o duc prost la capitolul greutate ... Din 20 kg luate in sarcina mai am de pierdut 10 kg.
Madalina si bb Edis (01.12.2004)
mikimi spune:
F.anomis stai linistita ca nu esti singura..din 20 puse in timpul sarcinii am dat jos dupa 2 luni aproape 12.
Ref sot..ehe...noi suntem exact invers.In timpul sarcinii m-a "ignrat" total...nici macar un mic masagel.
Dar acum si-a luat revansa.Noaptea el schimba bebeul, el sta cu el cat merg la cumparaturi, el il plimba in w-end prin parc.E adevarat ca gaseste pana la ora 20-21 de trimis "un ultim mail" la servici..asta e.
Noua ni se intampla ceva ciudat in ultimele zile.Cand e obosit si vrea sa doarma nu mai are rabdare sa stea la mine in brate.Drept pentru care l-am pus pe burtica si a adormit in 2 secunde.Sa vedem cat o sa-l tina ca e minunat asa!!!
Miki si Alexander (12.12.04)
FELIS spune:
quote:
Originally posted by tryquote:
Yo chiar am vrut asta dda ca si acu am o rama in bratze!
rama = ceva care se zvarcoleste
Pozele noastre!
Te si vedeam cu o rama de tablou in brate
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Pozele noastre!
miria_cristina spune:
Mai fetelor!!!
Nu mai vorbiti de kilograme, va rog!!
Sunt cea mai hidoasa de pe planeta!
Este adevarat ca de la 78kg am ajuns la 58kg. Si ce, insa. Am o conformatie, modificata acum si de sarcina, de inchid ochii cand trec prin dreptul oglinzii. De haine nu mai vorbim, sunt inca in cele de la inceputul sarcinii. Macar atunci ma mandream! Acum arat ca o mamaie!
Cat despre sot...
Este innebunit de fata lui. Care ii si seamana leit. ... Si-i face poze... atat!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
ad_rianna spune:
quote:
AD_RIANA pt puii tai ca sunt bebei mari (3 luni)!
Pozele noastre!
Multumesc mult de tot draga mea.
Sanatate multa!
gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004
pozele noastre