Mamici de ianuarie - februarie (83)
Raspunsuri - Pagina 8
Alina Maria spune:
Buna fetelor , va scriu cu Mandy in brate , e asa de obosita ca plange si vrea doar in brate. Din fericire azi noapte a mancat pe la 23.00 , apoi la 4.00 si la 9.00 . Deci am dormit foarte bine .
Fetele care vor face cezariana , va spun sincer ca nu e asa de rau , mie nu mi-a convenit ca m-au lasat sa ma chinui prea mult insa in privinta operatiei nu ma pot plange . Mi-am reveit destul de repede , si acum dupa 2 saptamani sunt ca noua . Desigur ca ma mai doare la anumite miscari insa sunt suportabile .
Daca as avea situatia de a alege intre normal si cezariana cred ca as alege cezariana , poate spun asta acum ca am avut parte de durerii insuportabile , nu stiu sigur .
Va pupam si va uram mult succes !
Felicitarii noilor mamicute !
Viktoria de abia astept sa te felicit si pe tine , sunt atat de curioasa daca ne incuscrim sau nu .
Galaxy ce mai face Robert? cum este vremea la voi , anul trecut am fost la ski anu asta nu se poate , din pacate , sper sa aveti macar voi parte de zapada .
A adormit Mandy in bratele mele in timpul in care v-am scris asa ca ma duc sa o pun in patut , pe curand !
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
PatriciaArdeleanu spune:
Victoria, Lali, eu sper sa fie cit mai putin ca durata, ca deja nu mai avem rabdare. DEocamdata, doar senzatie de asteptat menstruatia, o jena usoara de burta+mijloc, nimic in plus.
Pe mine de obicei seara ma apuca contractiile, de cele mai multe ori nedureroase, dar cind se intareste burta si se face ca de piatra. Oricum, sintem pregatiti si nerabdatori sa va tinem la curent.
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 39
Amaya spune:
Lali, multumesc pentru raspuns...si eu inclin tot spre rahianestezie....nu stiu de ce, dar epidurala nu ma atrage deloc, iar anestezia generala nici atat...deja sunteti prea multe care ati facut cezariana si v-ati recuperat repede ca sa imi tot plang de mila...pana la urma, daca stau si ma gandesc bine, si epiziotomia este tot o operatie intr-o zona chiar mult mai delicata decat abdomenul...va multumesc mult la toate pentru incurajari si pentru experientele voastre...
asta nu inseamna ca nu o sa va mai bat la cap cu detalii...cu voia voastra, bineinteles 
Oana si comoara 38+ sapt
aurelursu@k.ro spune:
Amaya, sa nu iti fie frica de cezariana - iti spune una care a nascut normal. La mine a fost groaznica nasterea si cu taietura de "jos" mai am si acu probleme la aproape o luna dupa. Asa ca fa cezariana fara nici o frica, e mult mai putin traumatizanta decat nasterea normala. In sfarsit, nu vreau sa iasa controverse pe tema asta, da' io nu mai nasc normal niciodata.
Patricia, iti doresc nastere rapida si usoara.
Lali, a venit VAnia pentru masaj? Spune mi si mie te rog cum a fost.
Fetelor, voi o sa va dati bbii la inot?
Cat despre colici mie imi vine sa ma duc in ...padureeeee!!
Crinuta, tu il scoti pe Rayan afara?
pupici si bbi fara colici
crinuta spune:
Amaya, vad ca fetele ti-au explicat perfect ce inseamna rahi anestezia, cum e cu durerile de cap, cu refacerea.
Si eu ma bucur ca mi-au facut rahianestezie. A durat cateva minute, important a fost sa stau cu umerii jos, cu barbia in piept si cat mai linistita. Am simtit doar o intepatura, apoi m-am intins si imediat am simtit cum imi amortesc picioarele, burta pana nu am mai simtit nimic de la mojloc in jos.
Asistenta de anesitezie a fost o draguta, a stat in permanenta la capul meu, glumea cu mine, mi-a laudat verigheta, mi-a spus " totul e ok, operatia a inceput", la care eu spun mirata " da, cum de nu mi-am dat seama", si de asemenea ma ruga sa nu misc capul( eu il mai intorceam catre ea ca ma facea sa rad). De asemenea aveam perfuzie cu metoclopramid (sper ca am scris bine) importiva starilor de voma ( nici nu am avut), si ea ma intreba mereu ce simt, daca ma doare capul, daca imi vine sa vomit, iar eu eram ok.
Apoi, exact asa cum a spus Lali am vazut cu ochii mei. Cele cu nasteri naturale se miscau la fel ca noi, nu sesizai nici o diferenta, ba chiar aveau dureri de la epiziotomie si nu puteau sta jos. Tot taietura e si acolo, tot cusatura, ba mai mult, locul este mult mai sensibil si perceptia durerii este mai mare.
Cum spunea si Adita, taietura nici nu o simti, dar deloc. Tot ce simtit a doua zi e ca nu ai curajul sa te indrepti cand te ridici in picioare, parca te-ar tine ceva, si parca ti-e frica sa dormi pe o parte( asa a fost la mine cateva zile).
Dupa operatie vei simti niste contractii, dar sunt mai mult decat suportabile, la mine erau ca dureri medii de ciclu, iar dupa ce mi-au facut calmant cu nu stiu ce ( Lali poate iti amintesti tu cum se numea ca si tie ti-au facut la fel) nu mai simteam nimic.
Cand vei ajunge acasa iti va fi greu in prima saptaman sa te ridici si asezi in pat ( asta a fost la mine, deoarece nu mai aveam patul acela super din spital pe care il adaptam nevoilor doar apasand pe un buton), dar cand mergi si cand esti in picioare nu simti nimic, absolut nimic.
Eu luni ma duceam la primarie dupa certificat, si nu e la 2 pasi.
Deci, trust ur doctor, stie el ce spune. Intreaba-l inainte de anestezist, discuta despre tipul de anestezie pe care il preferi.
Crinuta si
Rayan
crinuta spune:
Gabiu, eu nu prea l-am scos pe Rayan afara, adica mai deloc.De cate ori imi propuneam se facea frig, ger, iar pe gerul si vatul din zilele precedenta nu il scot nici de frica.
Am sa il mai scot pe balcon, vad ca nu riposteaza deloc.
La inot l-as da incepand cu 6 luni.Tin foarte mult sa inceapa cat mai repede.]
Fetelor, voi cum le curatati nasul? Le puneti zilnic ser si folositi pompa? Reusiti sa scoateti cu pompa ceva?
Eu nu folosesc ser, ci apa de mare "Mar", iar cu pompa scot destul de greu, ma cam chinui si nu intotodeauna reusesc.
Cele care aveti pompite de nas, care e cel mai bun tip, ca eu am vreo 3.
Lali, cum s-a adaptat Dragos la noul lapte?
Crinuta si
Rayan
crinuta spune:
Am uitat sa va spun ca azi mi s-au oprit sangerarile, la exact 6 saptamani de la nastere.
Lali, am uitat sa te intreb daca Dragos mai suge de la san sau ii dai doar formula?
Crinuta si
Rayan
Amaya spune:
Gabiu, multumesc...nu-ti dai seama ce inseamna pentru mine experienta ta...imi arata ca si la nasterea naturala sunt minusuri mari si poate fi rau.
Crinuta, sunt doar 3 feluri de anestezie si dintre ele rahianestezia e detasat in topul meu fiindca are cele mai putine contraindicatii si imi permite sa si particip cat de cat la nastere...maine o sa discut si cu medicul meu....eu mi-am luat si Piafen fiole ca sa am pentru dureri, sper ca gasesc o asistenta sa imi faca o injectie la nevoie...
Altfel, fetele care ati nascut, voi cati pampersi ati avut la voi? si cam ce ati mai avut nevoie pentru bebe? ca geanta mea deja e mare si neincapatoare si in mare am mult mai multe lucruri pentru bebe decat pentru mine si ma gandesc ca poate nu am nevoie de tot ce-am pus eu acolo...
Oana si comoara 38+ sapt
Witchie spune:
Amaya,
Cezariana e ok atata vreme cat esti pregatita sufleteste pentru ce urmeaza. Eu ma dusesem sa nasc normal si m-am trezit ca in cateva minute am de ales intre forceps si bisturiu. Evident am ales bisturiul. Dar nu am mai avut vreme sa aleg tipul anesteziei. Desi aveam cateterul de epidurala in coloana, inainte de cezariana mi-au facut anestezie generala. Aia a fost marea mea problema, trezirea din anestezia generala mi s-a parut groaznica si am ratat si intrarea in societate a domnisoarei mele. Cand am deschis ochii eram deja in salon si habar nu aveam pe ce lume sunt, intrebam daca s-a terminat operatia. Nu regret cezariana, racnetele pe care le-am auzit cat am stat in salonul postoperator m-au facut sa ma consider norocoasa ca nu a trebuit sa trec prin asa ceva. Cred ca momentele alea in care uterul se contracta la loc sunt la fel de dureroase si dupa nasterea normala si dupa cezariana. Si acum, la 2 saptamani si o zi de la eveniment, intr-adevar nu am nici un fel de problema. Ma misc foarte bine, nu ma mai doare decat coloana din cand in cand (pentru ca nu totdeauna gasesc o pozitie confortabila pt alaptat si se mai intampla sa stau aiurea cate 20 de minute).
E bine sa discuti cu doctorul tau inainte tipul de anestezie. Eu cand am incercat deja tensiunea era foate mare si era cam tarziu ( copilul trebuia sa se fi nascut deja de cateva ore, dr fusese de garda toata noaptea si se intorsese in spital special pt mine, nu era nici el pregatit pt cezariana mea, asa ca atunci cand am intrebat de anestezie mi-a zis ca hotaraste anestezista. Pe care n-am mai identificat-o in sala de operatie pentru ca mi-au pus imediat masca pe fatza. Eu regret sincer ca nu mi-am vazut imediat copilul. Dar asta este singurul meu regret si pot trai cu el.
Succes, va tin pumnii si tie si Gabitei si Kitei.
Kita - am uitat sa iti spun in pm sa ai la tine tampoane dar si vata (2 pachete mari) apa plata (eu am consumat cam 3-4 sticlute mici - imediat dupa operatie nu ai voie decat ceai neindulcit pt care iti trebuie cana altfel nu capeti de la ei
)
si mai ales hartie igienica:) 2 suluri. Eu am avut unul singur si de fina ce era l-am terminat intr-o zi. In rest, toate brizbrizurile pe care le-am carat cu mine au fost complet inutile.
Anda, mama Irinei
Witchie spune:
Pentru bebe eu am avut in valiza: 20 de pampersi (am folosit mai putin de 10) doua body-uri (am folosit unul singur) o caciulita, Sanosan - ulei si gel de corp combinat cu sampon (le-am folosit pe amandoua) si evident hainutele si paturica pentru plecatul acasa.
A, si servetele umede - dar am primit si niste mostre din spital (pachete mici de 25 de bucati. Eu acum am o colectie intreaga de servetele umede - pampers, sanosan si libero - toate au dat iritatii. A, si am mai ramas si cu un bax de pampers newborn care mi s-a parut prea strans pe picioarele fetei si l-am schimbat cu libero.
Anda, mama Irinei