Salut,
citesc de foarte mult timp problemele voastre, Acum e momentul sa va spun si eu despre problema mea. Sunt in general o fiinta foarte sensibila si din cauza asta cred ca am devenit destul de ipohondra. De aproape un an de zile incerc sa scap de o candidoza care nu trece. Eu merg la un singur ginecolog de cand mi-am inceput viata sexuala (de 5 ani ) Nu pot spune ca am avut probleme majore genitale dar candidoza o am frecvent. Am facut fel de fel de tratamente cu Pimafucin Lomexin Flucovim Ginozol Clotrimazol ovule,de-a lungul timpului dar rezultate sunt destul de slabe . De fiecare data diagnosticul este acelasi candidoza -(in urma examenului de laborator la lama ) Apare sa zic la o saptamana -2 dupa ce termin tratamentul chiar daca nu am relatii sexuale intre timp.Este o secretie albicioasa care ma deranjeaza prin simpla ei prezenta -dupa tratament nu mai am simptome de macarimi sau arsuri sau usturimi. Mi-am facut analizele -ca sa vad daca nu sunt pasibila de diabet sau alte complicatii insa analizele au iesit bune Toaleta in zona respectiva nu este excesiva.Ce sa fac? E posibul sa fie de la alimentatie?Va rog dati-mi o sugestie.Va multumesc aniticipat
Buna,
Si eu ma confrunt de ceva timp cu o candidoza care se declanseaza in special in urma tratamentului cu antibiotice (desi luam antibioticul cu nistatin). Am incercat diverse tratamente (inclusiv cu ce ai incercat si tu) si ceea ce pot sa-ti spun este ca Nizoralul a fost cel care a dat rezultate si destul de rapid. Ovulele sunt f. eficace, simptomele pot disparea in 3 zile. Insa ceea ce este important este ca si sotul sa urmeze tratament in aceeasi perioada. Ultima data medicul mi-a recomandat Nizoral pastile si mi-a spus obligatoriu si sotul sa urmeze tratamentul.
Mult success,
LuluN
PS: Prudenta la nizoral daca ai probleme hepatice.