Help!!! Fontanela adancita
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Da, io vin in club. Noi aveam o rata de 2 x pe saptamana, dar numai si numai cand Giulia avea la bord macar 150 lapte si numai si numai pe mine, daca se putea din cap pana in picioare si dup`aia radeaaa, da` stii cum, cu gura pana la urechi ![]()
![]()
A reusit de m-a vomitat si in fata si pe spate cand ragaia, nu-ti zic ... deja aveam teroare si fug din calea ei si o apuca rasu`
Si cand tac`su` o ridica si o invarte si o pune pe burta si tot asa o plimba prin casa nu face nimikaaaaaa ... 

Incearca si tu metoda asta, la noi merge. Iar daca doki a zis ca e ok cu fontanela, eventual noteaza-ti cate lichide consuma sa-ti faci o idee pentru orice eventualitate. Eu ii dau bucati de poto in saculet si le mai roade in timpul zilei si se bucura si pentru gingii, ca alte lichide inafara de lapte, zero.
Pupici la gagici !!!
Leoaicele Daria &
Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099
Elena-Teodora spune:
Fontanela adancita este din cauza deshidratarii. Deci da-i sa bea lichide... o zi poate fi normala, in alta, nu. Eu asa am citit in carti si, in plus, acelasi lucru mi l-a spus si medicul pediatru in care am mare incredere. Poate diferi de la o zi la alta, eu ma uit zi de zi la fontanela fetitei mele si, intr-adevar, uneori e mai lasata si atunci ii dau mai multe lichide: lapte, ceai si apa mult, sucuri... Fontanela adanzita nu are o legatura cu altceva!
georgiana
cristalina spune:
Papa, acu vazui subectu'.
Nenea doctorul nostru e mai de la tzara, dar io-tzi zic ce-mi zise mie. Ca intr-adevar fontanela e adancita la deshidratare, dar de obicei bebelusul deshidratat se vede si dupa piele...e pergament si se cunoaste la pipait...
Zicea el sa nu o caut asa mult la fontanela ca se mai schimba si dupa pozitie, daca sta in picioare sau in fundulet e mai adancita...Chiar facea misto de mine "ia tineti-o de picioare cu capul in jos sa vedetzi ce i se bombeaza"...
Buburuza are ditamai fontanela si doctorul i-a dat sa ia cate 5 picaturi de Vigantol pe zi...Mi-a zis ca d'aia mi se pare ca e si mai adancita, ca e mare...
Raportam si noi doua mese urmate de jeturi cu bolta pe saptamana...Asta dupa mesele solide...Laptele nu-l da afara.
Sanatate multa !
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze si pozici
GabrielaG spune:
Fontanela se poate inchide si aproape de 2 ani. Asa am patit cu mateiul meu (are acum 2,5 ani). Avea ditamai fontanela, si dupa tot felul de scheme, Vigantol, D3 injectabil, etc...S-a inchis asa pe la 2 ani. Daca de la luna la luna ramen constanta, dar circumferinta craniului creste, logic, inseamna ca tot se inchide ea cumva, nu? Asa ca nu disperati, se inchide ea pana la 2 ani.
Despre adancitura, cum ziceau si fetele mai sus, din cultura mea de mamica a 2 baieti caposi, tot ceva cu deshidratarea era.
Va pup si multa sanatate,
Gabriela si baietii
novac elena spune:
fontanela mare ,se inchide la 18 luni ,dar nui obligatoriu depinde ,prietena mea gabi are fetita ,de 1 an si 3 luni ,si are fontanela inchisa .
se zice ca daca vomota in jet si de mai multe ori e o pb.sau mai vomita din cauza ca maninca prea lacom .
multa sanatate
elena
vilma spune:
Desi subiectul e despre fontanela, vreau sa-l inscriu si eu pe tudor in clubul de vomitaciosi, daca se mai poate....
Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)