Chitul de la faianta?

Chitul de la faianta? | Autor: cristinan

Link direct la acest mesaj

Am chituit faianta cu un chit albastru deschis si acum l-as vrea mai inchis. Stie cineva daca exista vreo vopsea sau ceva pentru a schimba culoarea? Sau o merge sa dau cu un strat subtire de chit pe deasupra?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

din ce stiu trebuie sa scoti chitul vechi (prin zgreptanare cu o andrea) ca altfel chitul nou pe care vrei sa-l pui nu are aderenta. Oricum atentie, am o prietena care are faianta alba si a vrut chit bleumarin (ca gresia e bleumarin), a avut surpriza "placuta" ca, nu se stie din ce motiv, culoarea din chit a difuzat in faianta, acum are chit bleumarin si faianta patata cu bleu. Concluzia este ca la aplicarea chitului colorat trebuie sa fie un secret, o chichita, pe care mesterul ei nu l-a stiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Daca finisajul la faianta este mat, e posibil sa intre chit inspre margini si sa iasa patat. Eu am curatat cu detartrant petele si am scos super-fain gresia galben pai si chitul maro-ciocolata.

Cred ca numai daca dai chitul jos se poate. Vezi insa ca e foarte greu de gasit chit albastru inchis, noi am luat pana la urma un chit de exterior foarte scumpca sa ne facem damblaua.

bafta!

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2

Mergi la inceput

nu, faianta era superlucioasa dar, nu se stie din ce cauza culoarea din chit a difuzat in faianta pe la muchia laterala a faiantei (cum s-ar spune: pe sub faianta), in fine, poate ca defecta a fost faianta ca poate nu avea si laturile smaltuite, dar sincer, cine se uita la muchia faiantei cand cumpara faianta?! ulterior pentru cealalta baie prietena mea a cumparat alta marca de chit, tot bleumarin si nu a avut aceeasi problema.. iar faianta patata fiint patata pe sub smalt nu a mai putut sa o curete, vorba aia: alesbules!
deci sfatul meu este: fa o proba inainte

Mergi la inceput

chitul de exterior este intr-adevar foarte bun, se cheama si chit elastic, eu am pus alb la gresia din dus pentru ca am facut o lucrare de hidroizolatie in dus astfel incat fac dus direct pe podea, nu am deloc cadita! la chitul de exterior trebuie sa stergi surplusul imediat dupa aplicare (ca eu am frecat la greu mai tarziu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcris spune:

Cand chitul se va murdari (ca e alb si la un moment sigur va arata ca naiba) ce o sa fac? Acum parca imi pare rau ca am pus chit alb. La unul colorat se observa mai greu murdaria.

Mergi la inceput

pai tot eu raspund ca am avut aceeasi situatie in bucatarie, peste tot am schimbat si gresie si faianta, in bai, pe hol, ca erau rau ciobite, dar in bucatarie am pastrat faianta ca era frumoasa si intacta si am schimbat doar gresia

so, bineinteles chitul era gri inchis saracul (dupa 15 ani de la punerea faiantei este explicabil!) am luat o perie aspra cu perii de plastic si am frecat fiecare cant dintre placi, s-a luat stratul superficial si a fost suficient. Daca se murdareste din nou o sa aplic metoda cu andreaua..

Mergi la inceput