Help me please !!!
Am nevoie de ajutor! Situatia sta in felul urmator: am sotie dar am si o amanta si a fost diagnosticata cu condilomatoza si ne-am adresat medicului dar mi se pare ca foloseste metode empirice si vreau sa stiu daca si altor persoane li s-a intamplat acelasi lucru. Sotia nu are probleme,eu de asemeni nu am nici o simptoma. Ce sa cred,ce sa fac ??
Raspunsuri
delsim spune:
Adica cum metode empirice?
Din ce stiu eu, condilomatoza se poate trata cu podofilina, cu crioterapie, cauterizare etc.Daca ai facut sex neprotejat cu ea e posibil la sa fi contactat si tu virusul. Du-te si tu la doctor (dermatolog).Si trimite-ti si nevasta la un control ginecologic.
dorubro spune:
Pt. delsim- metode empirice -i-a spus ca e nevoie de ardere cu flacara si cam o luna o sa aibe probleme. Eu ma duc cu ea la urmatorul consult pt. a vedea ce-i de facut,iar nevasta merge si ea in aceeasi zi dar speram sa se poata face ceva cu medicatie, fara durere. Mersi pt. sfaturi !
delsim spune:
Ardere cu flacara?!? Doamne fereste! Poate asta este termenul folosit pentru electrocoagulare sau electrocauterizare, care foloseste un electrocauter si se face sub anestezie.
Tratamentul este in functie de localizarea si marimea leziunilor.
Puteti consulta si alt ginecolog , daca acesta la care ati fost nu v-a inspirat incredere.
DARAEL spune:
Daca formatiunile tumorale – condiloame – sunt numai pe mucoasa genitala, este domeniul ginecologiei. In schimb, daca sunt extinse si la nivelul anusului, pot intra in sfera dermatologiei.
Oricum, este indicat ca doamna sa treaca prima data pe la un ginecolog.
Fara sa folosesc „pietre”, trebuie sa adaug aici ca poate acesta este un avertisment ca sa renuntati la relatii sexuale neprotejate in afara casatoriei... si ma gandesc aici ca acest virus ce detrmina condilomatoza este doar o gluma fata de alte boli cu transmitere sexuala: virusul hepatitic B sau C, ca sa nu mai amintim de HIV !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
delsim spune:
Se poate ocupa foarte bine si un dermatolog, insa e bine ca doamnele sa faca si colposcopie si examen Papanicolau , asa ca trebuie sa ajunga si la ginecolog oricum.
dorubro spune:
Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute si ca sa ma edific pe deplin va rog sa-mi mai dati o informatie: ce urmeaza dupa tratament? Ma refer la eventuale recidive sau riscuri.
dorubro spune:
Ptr Darael- condiloamele sunt f. mici,de fapt la controlul ginecologic din Decembrie nu exista nici un semn de infectie si sunt localizate la intrarea in vagin. Metoda DARAEL se poate folosi la o anumita locatie sau oriunde (ma refer la cabinet).