Mamici de ianuarie - februarie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 2
Leta spune:
Intrebare - cind scoatem bebeii afara (in carut sau in marsupiu)? Noi pina acum am scos-o doar pe balcon...
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Lali spune:
He, he, Leta, daca ii citesc sotului meu "epopeea obtinerii a 1,8 milioane ... " sigur nu mai misca nici un deget ! Uraste drumurile la autoritati si formularele, mai bine renunta la bani.
In alta ordine de idei e o adevarata dezbatere despre apa de la robinet fiarta si racita sau apa plata nefiarta, din doua rele l-am ales si eu pe unul...
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
corneliaa spune:
Crinuta cred ca sfatul tau e bun dar ce sa fac daca sunt o superfricoasa din fire si apoi mai spunea cineva pe-aici , nici eu n-am stat in spital nici o zi. oricum multumesc de uraru si de sfat!
Oanasaru'mana, sper sa scap repede sa nu te "mostenesc" si la chunul indurat!
gabi, da imi va face provocare, mai ales pentru ca nu mai suport eu...da, eu am presiunea aia si dureri jos insuportabile de vreo 2 saptamani.Ma duc la baie din ora in ora inclusiv noaptea, si mai am inca nu stiu cate alte simptome care prevestesc "momentul" dar care ...uite ca nu mai vine.
Leta,la ce draci aveam pe el acum vreo 2 zile cand nu dadeam de el, era cat pe-aci sa-i dau eu ...Pai cred ca totusi n-o sa ma chinuie prea mult mai ales ca stie ca sunt dusa cu pluta, adica sunt instare sa fac urat daca nu se termina repede.Si oricum e cezariana..deci...
va multumesc din suflet pentru urari, si sper sa ne auzim cu bine cat mai curand.
(41 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
oana cretu spune:
Ora mesei...
Am sunat la maternitate sa le spun ca trebuie sa trec iar sa repete analiza si au zis sa stau linistita, ca nu le-a ajuns sangele, asta e problema. Sper sa fie asa.
Va multumesc ca imi sunteti alaturi mereu in toate aceste incercari de care nu mai scapam! Apropos, Seb se vindeca de bronchiolita ca prin minune.
Cornelia, nu o sa suferi ca mine, am sa ma rog eu!
Asteptam vesti de la Ubi, care simt ca a nascut ieri.
Anda, ti-am zis eu ca tzatza mea e suzeta bine?:)) Dar s-a terminat! Ii dau sa suga dupa ceas, il ridic sa ragaie, ca sa scoata gazele si dupa aceea prefer sa il legan pana se potoleste din plans un pic, dupa care sa-i bag suzeta (ma chinui daca e nevoie) in gurita, si il mai tin asa, in brate pana pica in somnul adanc. Vreau sa-l obisnuiesc cu suzeta neaparat din cauza asta. Si uite ca a mers si de data asta. Plus Clayderman pe calculator. Sper ca, cand il pun in pat acum, sa stea. Il mai tin un pic.
Va pup!
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore
oana cretu spune:
Crinuta, nu te mai speria cu lohiile, ca si mie mi-au spus la maternitate ca revin. Eu nu am avut mai deloc zece zile, dupa care au venit de foloseam un pachet plin pe zi de Always. Acum mi-a trecut iar, dar daca revin, nu ma speri.
Shinutza, cum o cheama pe fetita ta?
Am reusit, l-am pus in patut acum zece minute si a mers! Evrika! Traiasca Clayderman si suzeta!
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore
Shobo spune:
Oana, cind ai tu timp te rugam frumos (eu+tati) sa ne schimbi si noua numele din lista cu CODRIN STEFAN. Se pare ca ne-am hotarit. primul e ales de mine
si al 2-lea de tati ![]()
daca ne mai schmibam cumva iti spunem doar dupa ce se naste Bibisor (noi asa l-am alintat toata sarcina pt. ca tati e alintat cu Bibi
)
multumim frumos 
Eu si bibisor sapt. 38
Dr. Tutunaru - ELIAS
BESTUTZA spune:
Oana mama nu te stresa prea tare! Sa stii ca Domane Doamne ne da asa de multe lucruri bune numai sa cerem ajutor!
Uite ti-a spus si Kita ca de trecut trece omul prin multe dar important e sa astepti cu calm si liniste in suflet, constient fiind ca EXISTA O CALE BUNA! Si sigur vei stii atunci cand trebuie sa alegi! De fapt nici nu stii daca alegi sau mergi pe ea ca in sufletul tau asa simti!
Eu stiu ca lacrimi au curs si la mine garla si nu numai lacrimi ci si frica , panica, dar am zis ca sunt doar incercari si trebuie sa gasesc calea!
Si asa a fost!
A sa ne treci si pe noi cu bb TUDOR CONSTANTIN ca mai avem putin... si sa nu ramanem anonimi!![]()
![]()
![]()
Nu stiu ce sa fac! Iar simt ca explodez!
Eu nu stiu ce sa mai fac sa opresc "exodul" superstitiilor!
Acum am aflat- de la mama ce e drept- ca mai trebuie cica sa pregatesc si sacosa moasei cu nu stiu ce faina si alte alea!
Pe urma bunica sotului nu se lasa cu tava pentru ursitoare!
Pe urma cu prima baie facuta de moasa cu nu stiu ce prin apa! Domane, cred ca cedez nervos! Am intrebat daca nu cumvas prma baie se face la spital, asa sa vad daca scap de povestea de acas! !!! Nu !!!! Doamne fereste .....se face dupa ce i cade buricul copillului si nu stiu ce se mai face si cu buricul!'
Nu, ca eu cred ca ma refugiez undeva pana cand trece zapaceala asta!
Maine merg la biserica si vreau sa vorbesc cu parintele sa vina sa faca sfestanie si trebuie sa-l rog sa explice ceva! poate exista o slujba care se face copilului si mamei in afara de acea molifta de 40 de zile! ![]()
![]()
![]()
Aaaa, ca trebuie sa imi pun ceva pe cap si in piciore tot timpul ca iar nu stiu ce e , ca trebuie sa ma stranga dupa nastere ca sa nu ma deformez...OFFFFF!![]()
![]()
Nu stiu daca si voi aveti parte de asemenea tratament , dar vad ca pe masura ce se apropie timpul apar noi si noi scheme de utilizare a timpului si nervilor nostri!
Aseara am intraat pe internet si sotul meu incerca sa ma linisteasca aratandu-mi cate obiceiuri sunt prin nordul Moldovei ! Atataa am ras de credeaam ca vine bb pe un hohot mai prelungit! Era ceva si un dans pe care trebuia sa-l joace nasa si ne amuzam gandindu-ne la nasii nostri ! Si erau o multime de chesii imposibil de facut!
Asa-s de obosita si terminata ca nu mai am vlaga nici sa protestez prea taare!
Hai pupicei si poate vede cineva o salvare diplomatica pentru ca eu se pare ca nu reusesc sa mai gasesc ceva!
Alina Maria spune:
Buna la toate mamicile si burticile , astazi ne-am trezit si noi mai tarziu , ne-a lasat tati sa dormim mai mult . Mandy se prezinta bine , deocamdata , doarme , manaca si in rest nimic deosebit .
As dori sa intreb mamicile de fetite cum se face baita acolo jos , nu se face nimic sau se spala usor desfacand buzele ?
E o intrebare delicata ca habar n-am daca e indicata spalare partilor genitale . Mama mi-a spus ca trebuie spalat dar nu sunt sigura .
Viktoria tu cum mai esti , totul bine cu Doris , mai spunene ce mai face ca sa pot sa-mi imaginez zilele ce vor sa vie .
Astept cu nerabdare vestile noilor mamici , povestile lor sper sa fie cat mai normale , eu nu am curajul inca sa va povestesc cum a decurs nasterea mea , poate intr-o buna zi voi putea .
Un weekend placut la toate si am sa revin !
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
tigabita spune:
Bestutza, te inteleg perfect. La mine nu e chiar atat de rau, insa motivul este ca eu am lasat diplomatia de ceva vreme.
Problemele mele sunt cu neamurile sotului, care sunt obisnuite ca la sat. Iar discutiile noastre au inceput acum un an, cand am inceput sa pregatim nunta si m-au luat cu obiceiurile lor: nu am acceptat decat mersul pana la biserica pe jos (cinci minute a durat), in rest le-am spus ca nu ma casatoresc decat sa am lautari sau mai stiu eu ce alte chestii.
Insarcinata am ramas in prima zi a lunii de miere, asa ca la scurt timp dupa intoarcerea din cele doua saptamani de voiaj am aflat ca minunea s-a intamplat si am luat-o de la capat cu discutiile referitoare la ce trebuie sa fac si ce nu. Tot ce am acceptat, cu greu, a fost sa nu cumpar nimic - am cumparat totusi patul si hainute pt spital - in rest le-am spus ca este copilul meu si il cresc cum vreau. Fara diversele chestii pt moasa, fara prima baita facuta de nu stiu cine....
Deci, lasa diplomatia deoparte si explica-le ca te streseaza subiectul si ca ii faci rau copilului. Si sus capul!
In rest eu sunt binisor, au inceput sa se umfle picioarele si mainile, abia mai pot sa-l car pe Andrei in burtica, nu mai dorm mai mult de doua ore, si numar orele pana vineri cand sper sa-mi faca declansare.
E incredibil cum un copil care trebuia sa iasa de pe la sapte luni, ajunge la termen acum. Se pare ca Dumnezeu considera ca am fost cuminte in sarcina asta si ca Andrei este un luptator.
Va pupic pe toti,
Gabi si Andrei 40s
Leta spune:
Bestutza, bebelul tau va face prima baie la Elias (cu tot cu buric). Asa ca ai scapat de tava
Iar cu sfestania...am fost si noi la biserica inainte sa nasc si am cerut sa vina cineva acasa sa ne sfinteasca casa si ne-au zis ca preotul tre' sa citeasca o slujba la 8 zile dupa ce il aducem acasa pe bebe.
Cind s-au implinit 8 zile de la sosirea acasa, a venit un preot care a facut sfestanie in casa si mi-a citit si mie ceva.
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...