Despre Ca si Fe

Despre Ca si Fe | Autor: mihaellaa

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit! Ma bucur tare mult pentru ca v-am descoprerit! Eu sint insarcinata in 6 luni si sint in Japonia, ceea ce imi ingreuneaza putin situatia de viitoare mamica deoarece medicii de aici considera ca nu trebuie sa iei nici un fel de pastile pe timpul sarcinii. Nimic de zis...in conditii normale as fi fost intrutotul de acord cu ei, dar acum, cind trebuie sa am grija si de micutul care creste in pintecul meu, e mai greu. De aceea va rog sa-mi spuneti care este aportul zilnic necesar de Ca si Fe pentru ca micutul sa se poata dezvolta artmonios, aport pe care voi incerca sa-l calculez singura pe baza a ceea ce scrie pe ambalaje. Cu drag, Mihaela!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Pai, cred ca niste prenatale ar rezolva problema fara sa te complici cu calcule.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria

http://community.webshots.com/user/lastusedpixel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Draga Mihaela,
Doza zilnica de Ca este de cca 800 mg. Il iei din: grau, ovaz, nuca, aluna, migdale(almonds-in engleza), morcov, varza, spanac, telina, cartof, ceapa si, bineinteles in lapte, branzeturi si polen. Nu uita ca acestea trebuiesc sa fie consumate de preferinta crude pentru ca sub fierbere si coacere toate vitaminele/mineralele se distrug.
Asimilarea calciului depinde de starea noastra fizica. Vitamina D, siliciul, soarele sunt foarte importante in absorbtia intestinala. Daca avem deficiente in asimilarea lui, suplimentele n-or sa faca mare lucru. Din nefericire... Calciul excesiv in loc sa ajute, provoaca decalcificare!

Fe se gaseste in nuci (migdale, alune), grau, ovaz, secara, morcov, spanac(eu de obicei pe cel foarte tanar il mananc in salate), ceapa, varza, patrunjel, leguminoase si polen. Zilnic avem nevoie de aproximativ 10-18 grame. In general, ce luam din hrana este suficient pentru corpul nostru, utilizarea fierului este legata de prezenta cuprului care se gaseste in fructele si legumele proaspete.
Vitamina C, de asemenea favorizeaza absorbtia fierului...
Deci, daca zilnic ai o dieta variata cu cat mai multe cruditati, esti asigurata nu numai de calciu si fier ci si de celelalte vitamine. Personal, din toate materialele citite pana acum, am ajuns la concluzia ca suplimentele de vitamine luate sub forma de pastile nu sunt primul stop la care trebuie sa ne oprim. In afara de faptul ca sunt doar combinatii chimice, de multe ori suntem predispusi la supra-vitaminizare. Atunci nu numai ca am contribuit la umplerea buzunarului companiilor farmaceutice dar ne mai supunem corpul si la o munca extra de a curata organismul de un surplus.
Daca etichetele promit ca sunt extrase din nu mai stiu eu ce plante... atunci e ca si cum cineva ne-ar taia mana si ar incerca sa faca lucruri pe care numai atunci cand e atasata corpului nostru le-ar putea face...

Mergi la inceput