printre ingeri

printre ingeri | Autor: columbiana

Link direct la acest mesaj

"Claudiu mic nu mai este"....
vorbele imi rasuna de ceva vreme in urechi, imi ingreuna sufletul, imi umplu ochii de lacrimi si ma determina sa-mi tot string copilul in brate cu teama si sa ma intreb ' de ce, Doamne?";
atit a mai avut putere sa spuna la telefon tatal copilului, Claudiu-mare, de acolo, de la clinica din Italia unde batalia pentru viata fiului lui s-a terminat cu o infringere;
nu l-am cunoscut pe copil (numai pe tatal lui,o ruda din familia mamei)...dar imi imaginezi ochii mari plini de "de ce mami, de ce tati?" ce descopereau lumea povestilor, a muzicii si desenului animat, a topoganelor si a zimbetului...cum numai zimbetul de copil la sapte ani poate fi; minuta mica tinuta strins in mina puternica a mamei, a tatalui...pe care nu-i mai striga nimeni "tata. mama" ; mama, medicul care n-a reusit sa scoata din gheara mortii cel mai drag pacient: fiul ei;
vestea a cazut ca fulgerul in urma cu citeva luni: leucemie; si de atunci pentru cei doi parinti tineri, pentru bunici si pentru cei din jur a inceput lupta: cu adunatul fondurilor necesare, cu birocratia ticaloasa din Romania, cu clinicile care sa accepte copilul pentru transplant; primul transplant in Italia i-a facut sa spere din nou; al doilea insa...sufletul plapind n-a mai rezistat si s-a stins;
colectivul de la spitalul din Italia i-a ajutat pe parinti sa-si aduca copilul in tara, sa-l inmorminteze aproape de casa...atit le-a ramas;
soarta...birocratia ce-a lungit timpul de asteptare reducind sperantele...dezastrul din medicina romaneasca...Dumnezeu stie..cert e ca acesti parinti au pierdut batalia pentru viata copilului;

Dumnezeu sa te odihneasca, Claudiu-mic, iar pe parintii tai...sa-i ajute sa indure viata de acum incolo.

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."