cine s-a tratat cu KLACID 500 CLARITROMICINA

cine s-a tratat cu KLACID 500 CLARITROMICINA | Autor: ionelaf

Link direct la acest mesaj

am facut tratament cu claritromicina *klacid* in primele 2-3 sapt.de sarcina se poate sa pun in pericol pe bebelal meu? ma poate ajuta cineva cu informatii? va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Tratmentul cu claritromicina nu este permis in timpul sarcinii. Daca spui ca ai facut tratamentul in primele 2-3 saptamani de sarcina, exista posibilitatea ca el sa se fi incheiat inainte ca embrionul sa se fixeze in uter, moment in care devine vulnerabil la substantele din curentul sanguin al mamei, pana atuci se hraneste din propiul invelis. Pe de alta parte, este foarte posibil ca medicamentul sa fi patruns si in lichidul tubar (din trompe) si de acolo in invelisul oului.
Oricum daca intr-adevar a fost afectat, avand in vedere varsta mica a sarcinii, malformatiile aparute ar fi atat de grave incat duc la avort spontan (legea totul sau nimic) sau la malformatii evidente ecografic in lunile mici.
Cel mai bine te poate sfatui ce sa faci medicul ginecolog, acesta poate efectua si examene ecografice care sa depisteze eventuale anomalii.
Succes!

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Buna si pe mine ma intereseaza daca a mai facut cineva tratament pentru ca si eu trebuie sa iau am ureaplasma sensibila la claritomicina si nu stiu inca ce sa fac sa iau altceva.Am fost si la al doilea medic si mi-a dat augumentin care nu-mi apare insa pe antibiograma. Ce parere aveti ce ar trbui sa iau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Am uitat sa spun ca sunt in saptamana 21 de sarcina

Mergi la inceput