Mamici de martie-aprilie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
irina.c. spune:
Buna dragelor,ma scuzati ca intervin!Eu sunt o mamica de 2004,am o fetita nascuta pe 26 aprilie anul trecut,si am intrat un pic la voi sa imi reamintesc de sarcina(nu ca mi-ar fi dor
).Am citit ce ati scris pe aici si,referitor la bagajul pentru maternitate,v-as sugera sa aveti la voi o burtiera(eu n-am avut si as fi vrut sa fi stiut) si o crema antihemoroidala daca nasteti normal.Va doresc nasteri usoare si nu va temeti,o sa scapati repede,cu ajutorul lui Dumnezeu!Bucurati-va de lunile acestea,pana nasteti,caci dupa aceea viata voastra o sa fie cu totul alta,iar primele luni sunt un pic cam obositoare.Pupici tuturor!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
adrianafedorca spune:
mai mai mai ce de burtici noi , bine ati venit la mamici de martie aprilie, eu una ma bucur mult ca ne inmultim,
si la mine loveste bebelinul toata ziua, cateodata ma si sperie, ca face prea tare, am inteles ca de acum tot asa o s-o tina, mai fetelor da' nu se odihneste si el deloc? ca pe mine m-a zapacit de tot cate suturi imi da, la inceput avea program dimineata si seara cand ma bagam in pat , acum face tot timpul sa zic ca face o pauza de vreo 2-3 ore pe zi , azi i-am cantat si am vorbit cu el si l-am mangaiat de ma luase pe mine somnul, si s-a potolit vreo 10 minute , dupa care iar a inceput, tare as vrea sa vad ce face el acolo....
despre epilat ce sa va zic ...daca nu ma fac o luna e durere mare, prefer sa ma fac lunar ca sa fie durerea mai mica, n-o sa ma mai fac pe burtica, cu toate ca pe burtica nu ma doare deloc, si nu e nici chiar asa mult par dar sunt eu obsedata ca am par, de fapt am pielea foarte alba si parul negru si se cam vede
zicea cineva de ca s-a patat de la epilat mie una nu mi s-a intamplat pana acum,ai grija sa nu fie altceva, dar nu cred, probabil a luat si putina piele
si eu iae aproape zilnic la plimbare ...tot singurica,ca nu vrea nimeni sa se plimbe cu mine, cateodata il mai pacalesc pe sot....dar am observat ca ma simt foarte bine dupa plimbarica
cam atat pt azi, pupici la burtici, si sa mai scrieti
mey da' ce s-a intamplat cu coral? chiar nu stie nimeni nimik? dar lorelai? mai are cineva noutati?
Pupici
Adriana si bebelinul 27+
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
teodora racz spune:
Roxanadr.mi-a spus sa maresc doza de Utrogestan(3/zi)si daca mai am dureri sa iau Scobutil;astazi am fost foarte cuminte,am stat mai mult in pat;am mai avut contractii dar nedureroase si au fost ore in care n-am avut nici una!nu vreau sa nasc acum si cred ca totul va fi bine;clasicele dureri de coaste le am si eu si mai nou ma doare pielea din jurul buricului;este semn ca va iesi afara?
s-a miscat toata ziua;sotul meu spune ca am avut acele probleme pt.ca stau mult in fata calculatorului;ce crezi?
Teodora si bb28+
an-k spune:
multam pentru raspunsuri, deci asta era... stiam ca mititca s-a intors, dar la treaba cu ficatul marit nu ma gandisem, si eu mai tin mainile in sus din reflex cand ma doare, sau pun mana pe locul dureros si imping sanul in sus, am impresia ca e mai bine...
cenia si mie mi-a zis kinezista sa fac acele exercitii pt ca la noi in romania cand te coase am inteles ca te face ca noua, aici coase exact ce s-a taiat sau s-a rupt, si pt refacere exercitii cum spui tu, doar ca mie mi-a recomandat inainte de nastere asa
- intinsa in pat strang(asa cum ai explicat tu
) incordand in acelasi timp si burtica(tot de la 1 la 10 secunde), apoi relaxes burta, muschi vaginali ,tot lasand senzatia ca las sa se elimine ceva, deschid vaginul,
iar dupa nastere
- din prima zi in spital sa fac exercitii doar de strangere, de cate ori am ocazia(cu cat mai multe cu atat mai bine), iar cand ies din spital trebuie sa mai trec pe la ea sa-mi controleze muschii si sa mai exersam, o sa va zic atunci ce exercitii imi mai da
irina multumim de interventie, si eu vreau centura dar aici nu se gasesc speciale si nici nu se recomanda, se gasesc doar normale cu chilot. Ce ziceti fetelor? pot sa port asa? dupa cat timp de la nastere? eu am auzit ca pt reafirmarea sanilor si a burticii se pot folosi comprese cu gheata, stiti ceva?
eu mai am o problema de vreo aprox 1saptamana am inceput sa urinez ca in primul trimestru(mai rau), am contractii Braxton si o data cu contractia vine si senzatia de-a urina, chiar daca deabia am venit de la toaleta, iar noaptea cam de 5ori ma trezesc sa fac o vizita la wc.Voi cum stati cu urinatul?
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
ninocikap spune:
buna
an-k si eu merg foarte des la baie la cel mult 2 ore tot ma duc, nu ca nu as simti nevoia sa ma duc mai des. de multe ori ma duc chiar degeaba. mie doctora mi-a zis acum o saptamana si ceva ca bebe sta cu capul pe vezica mea si e normal.
sincer eu nu prea stiu exact ce e cu contractiile astea Braxton, poate ma lamuriti voi totusi.
pentru toate
si multi 
Nicoleta
si
36 saptamani
an-k spune:
ninocikap, contractiile Braxton sunt contractii pregatitoare(face uterul exercitii pt nastere), sunt nedureroase, neregulate si sunt normale, doar ca eu de la ele sau de la bebelina care sta cu capul pe vezica, nu stiu exact am asa o senzatie de a urina cred ca senzatia e non-stop dar eu ma duc la wc cu bun simt
, cam tot la 2h
bun venit noilor mamici
, va astept sa mai scrieti sa impartasim experiente
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
ninocikap spune:
an-k intelesesem ca este vorba de un fel de pregatire inainte de nastere acest tip de contractii, dar daca sunt nedureroase cum iti dai seama de ele? eu asta nu am inteles inca pentru a-mi da seama daca le am si eu sau nu.
Nicoleta
mamacita spune:

Ce ati mai scris si ce ne mai inmultim(de data asta ma refer la membrele de pe forum,nu la bebelusii nostri dragi
).Bine ati venit,mamicilor,de aproape sau de departe si sarcini usoare!
Multumesc pentru sfaturile in legatura cu pompele de san si cu formatoarele de mameloane.
Betilina,este mult de vorbit despre complicatiile anesteziei generale in cezariana,complicatii datorita carora se considera peste tot in anestezia moderna ca mortalitatea datorata anesteziei generale la cezariana este de 15-16 ori mai ridicata decat in caz de anestezie loco-regionala (adica rahianestezie sau epidurala).Iti voi enumera cateva:regurgitarea continutului gastric acid(mai pe romaneste varsatura in starea de inconstienta indusa la anestezia generala)urmata de aspirarea sa in trahee si plamani,avand ca si consecinta o pneumonie deosebit de severa ce poate duce la decesul mamei in urmatoarele zile,cunoscuta sub numele de sindrom Mendelson;esecul intubarii si stop cardiac(la aceasta anestezie generala se introduc intravenos niste substante medicamentoase care opresc artificial respiratia spontana,dupa care se introduce un tub in trahee-manevra numita intubatie,mult mai dificila la femeile gravide-tub menit sa controleze caile respiratorii si ventilatia,adica respiratia se face cu un balon sau un ventilator mecanic);alergie si soc anafilactic la medicamente(intr-o anestezie generala se introduc minim 7-8 droguri,spre deosebire de minim unul in rahianestezie sau epidurala,deci riscul unei alergii creste proportional,plus ca anumite medicamente folosite in generala sunt derivati sintetici de morfina care deprima respiratia si inima bebelusului);embolie pulmonara etc.Sper ca am dat explicatii suficient de clare fara a folosi prea multi termeni medicali pe care sa nu-i intelegeti.Pe de alta parte,sigur ca si la anesteziile loco-regionale sunt complicatii,dar ele sunt infinit mai benigne.Cat despre ideea de "injectie in coloana" de care sunt speriate cele mai multe paciente,cu un ac subtire durerea este mai mica decat la o injectie de Penicilina,sa zicem,in fund;pe deasupra,acul nu se introduce in coloana,deci osos,ci intre vertebre(oasele care formeaza coloana),prin ligamente si tesut moale,deci nicidecum nu este atat de groaznic pe cat pare povestit,mai ales din guri neavizate si filtrat prin experienta personala a fiecaruia in ce priveste durerea si cum o percepe respectivul.Of,hai ca am obosit si nici nu am atins 1/10 din subiect,dar am considerat ca trebuie sa va lamuresc putinel,pentru ca vad ca site-urile romanesti sunt foarte sarace in informatii despre anestezie adresate gravidelor,ba chiar si profesionistilor,ceea ce nu e cazul la site-urile in engleza pentru profesionisti ori simpli pacienti.
Irina,multumim de sfat.Cand spui burtiera,te referi la centura(cum este cea prenatala)sau la brau postnatal sau la chilot intarit?
Adriana,si la mine s-a intetit mult activitatea.Sunt incantata,inseamna ca bebe este ok,de multe ori ma distreaza de rad singura ca nebunii.In loc de plimbare(adevarul este ca toata viata am fost cam sedentara
)bag bicileta eliptica,asa cum v-am mai povestit.Mi-am dublat doza zilnica de lapte si am mai scapat de crampe.N-am baut atatia litri de lapte toata viata!
Cu Coral cred ca este ceva oarecum in neregula,cat despre Lorelei cred ca nu-si vede capul de treaba intre cele doua printese
Teodora,Roxana ti-a dat sfaturi excelente:repaus si contact strans cu doctorul.Daca azi nu te-a durut nu inseamna ca nu trebuie sa-l mai "deranjezi".Iti tin pumnii;mai stai putin sa se coaca bebe!
Problema lichida=urinatul des:este normal in trimestrul trei.Nu va abtineti,pentru ca riscati o infectie urinara,dealtfel nu uitati sa mai faceti urocultura cand va spune doctorul(sau intrebati voi,mai ales daca va ustura la urinare).
Contractiile Braxton-Hicks se resimt ca o intarire 1-3 minute a abdomenului;daca va palpati suprapubian,se si simte foarte dur,apoi cedeaza.Lamurit?

gia22 spune:
Bun venit noilor mamici sper sa va simtiti bine printre noi.mamacita multumesc pt raspunsurile despre trusa epidurala acum stiu ce trebuie sa contina,in privinta pompei pt sani o sa-ti urmez sfatul si o sa astept sa nasc si atunci o sa o cumpar.As vrea sa te mai intreb ceva:duminica am avut niste ameteli care mi-au trecut dupa ce am baut o ceasca de cafea am presupus ca mi-a scazut tensiunea, pe 25 ianuarie o aveam 12 cu 7 dr mi-a spus ca este buna, tu ce crezi din cauza asta am avut ameteli?
Gia si
Nicolas 33sapt.

an-k spune:
ninocikap la mine cand am contractii se incordeaza muschii abdominali, dar fara voia mea simti ca si cum te-ar strange ceva, dar nu te doare, sper sa ma intelegi... ca nu stiu exact cum sa le exprim, a si abdomenul devine f tare la atingere
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA