Bebelusi de iulie-august 2004 (35)
Raspunsuri - Pagina 13
papadie spune:
baby boom plodutza mea nu a acceptat mere, morcovi (sucuri nici acum nu bea) asa ca am diversificat-o direct cu supa. trei zile cu zeama de la legume si apoi si cu zeama de la carne. rade bibele cu supa chioara. si p-orma incet incet i-am bagat piure din legumele si carnea cu care-i faceam supa.
azi, spre exemplu a baut 200 de ml lapte (la 7.30) pe la 10 a mincat 120g de iaurt cu piersici, banana si gris, acum la prinz n-a vrut citez di pä borcanel "Spaghetti milaneze" ca atare a mai ras un bibe de lapte :-) Spaghetele le-o minca ea mai tarziu daca nu bagam mar cu brinza, biscuiti si ou.
succese! :-)
roller025 spune:
Buna ziua de la cei uitati si lipsa.
Va rog io sa nu ma aruncati de pe liste, dar cred ca de intrat pe site o sa mai pot in concediu De cand am inceput serviciul m-au luat astia de proaspata, grasa si frumoasa si ma muncesc ca pe hotii de cai... Mi-au marit responsabilitatile, ca deh, si cupilu m-a maturizat Asa ca am reinceput sa cer acces in casa la orele la care ajung acasa (kiar si 12 noaptea, denaturara de mine). De citit va citesc intr-o mare fuga si pe tangentiala, ca diagonala am pierdut-o de mult, dar ma mai informeaza bona, aka tati...
Despre Vic, acuma, ca doar el e principalul subiect in toate conversatiile mele: a intrat in grupul celor care fac bunjee-jumping din pat. Se taraste cu spor, pedaleaza in 4 labe pentru o f scurta perioada de timp, dar in schimb se ridica in picioare daca sta in fund si gaseste ceva de sprijin.
Aseara citeam cam cat mananca puii vostri si m-am luat cu mainile de cap. Victor are in meniu cam asa: un mar+o banana medie+branza(ocazional) dimineata din care mananca dupa toane tot sau jumate; la 12 lapte - intre 60 si 120 ml, mai mult nici cu bomba nu inghite; la 3 legume cu carne sau ou preparate in casa - la fel ca la fructe rade un borcanel de 200 g sau scuipa tot dupa 5 lingurite; in functie de toane pe la 5 lapte, la fel intre 60 si 120 ml. Seara intre 7 si 8, depinde de ora la care ajung io acasa , papa cereale. Ca si gramaj maximum a fost cu baza de 150 ml apa pt preparat laptele. In rest e vesel, rade tot timpul, protesteaza cand lipsesti mai mult de 5 minute de langa el vorbeste pe limba lui si se amuza teribil cand maica-sa vrea sa il faca sa spuna ceva de genul ma-ma sau ta-ta.
La baie ii place teribil de mult, daca s-ar putea de cate 3 ori pe zi.. cred ca e neam de broasca...
Sperand ca nu v-am plictisit prea mult, aceeasi
Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici mai vechi si mai noi
philip spune:
Multumesc fetelor ce mi-au raspuns. LAura, ce varsta are copilasul tau, ca vad ca deja papa carnita. Aici (Utah) n-am vazut zapada decat de Craciun, da putem trage cate o raita in munti (cam 30 minute), daca ne e dor.
Da, e posibil Roberta sa te stiu de la tv, nu stiu. Si eu am fcut Jurnalistica, dar am lucrat foarte putin.
va pupicesc si o dupa-amiaza placuta
philip&andreea
Adema spune:
Fetelor, eu nu ma pot tine dupa voi nici la citit, dar la scris! Pai cum aveti atata timp liber?! Inseamna ca aveti copii mult mai cuminti!
La noi e maraiala mare.Deja la gingiuta se simte ceva zimtat.Nu s-au ridicat inca dintisorii dar sper sa nu mai dureze mult. Seara e stiut: adoarme bustean, il pun in patut, dupa 15 minute urla.Il iau, il adorm, dupa 10-15 minute iar urla.Dupa ce adoarme, e liniste pana dimineata la 7-7.30.Ce-o fi programul asta nu stiu.
Dar , ca parte buna, azi la pranz a adormit in carut.Maaaaare minune!Sa vedem cat o tine!
Pupici tuturor, mamici si bebici!
Adema&Codrut
http://community.webshots.com/user/eoncioiuro
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41021
Catinca spune:
noi cum e vremea nu prea stim, din casa pare cald si bine ca e soare mult, dar cind deschizi usa ramii intepenit de frig.
cu diversificarea dpdv al gustului nu avem probleme, adica Stefanel maninca dimineata lapte matern, urmatoarea masa 1 mar cu 2 lgt cereale, apoi lapte, apoi supa crema din morcov, cartof si telina, apoi 50 ml cereale, apoi lapte si asa s-a terminat ziua.
acum vine problema, cind ii dau sa manince totul de mai sus se constipa rau de tot, nu stiu ce sa elimin, cred ca supa, voi aveti asa o problema, sau ati continuat cu meniul la fel pina s-a obisnuit organismul?
Catinca si Stefanel 5 luni si jumatate
Laura _Oprescu spune:
Adema,same here! il culc ,apoi mai are cateva partide se sculat/adormit la loc pana intra in somnul de noapte!
Philip, baiatul meu a facut sase luni pe 27(ieri).Daca-mi dai adresa , o sa iti pun pozici cu el... Carnita ii dau de vreo saptamana .M-am sucit,rasucit...ce sa aleg meniul romanesc sau cel american..prin urmare am facut un mixaj...eu mai am un baiat crescut dupa metoda romaneasca si te asigur e perfect valabil...Asa de tare m-am bramburit la al doilea ..cu alimentatia US ca am decis sa mixez..DR a zis sa imi ascult intuitia intr-un final... nu ii dau mereu carnita in schimb si in general la dinner...si din borcanel ca sa fiu sigura de dozaj...in alta ordine de idei, pe borcanelul cu chicken rice scrie ca e stage II(deci 6-9 luni)!
se cam bat si la ei cap in cap multe informatii....inca nu i-am introdus ou si i-l voi introduce mai tarziu...azi as vrea sa ii dau peas rice ...Apropo, pe borcanelelecu fructe scrie ca sunt stage III...o brambureala..cred ca important e sa urmaresti sa nu fie alergic si sa ii dai treptat...
pana sa testeze tot am aruncat cateva bucati bune de borcane...acum cam stiu ce merge...
Philip, ma uitai pe albumul tau si in poza in care scrie cu mami a mea esti tu?????? p[are o fetita acolo? ce creme folosesti?:)))
mitzura spune:
Roxi, am glumit, ca de aia am pus emoticonurile alea zambarete....sper ca nu te-ai suparat. Am vrut sa fac si eu o gluma.... Imi pare rau daca s-a inteles altceva...
mitzura cu bebe Tudor Codrin
philip spune:
Multumesc mult Laura pt compliment, cred ca e cea mai frumoasa chestie pe care mi-a spus-o cineva in ultima vreme. Nu folosesc creme, asa am eu moaca, drept ca de poza aia is si eu mandra
Am inteles ce-mi spui cu alimentatia. Eu merg dupa modelul american, pentru ca traiesc aici si e primul copil, n-as vre sa fac ceva si sa-mi spuna dr ca e vina mea, pentru ca i-am dat mai nu stiu ce. Noua ne-a dat dr liber ieri la vaccin la trei mese pe zi, da inca n-as introduce carnita. Mai asteptam un pic. El accepta foarte bine solidele, da face mofturi la formula acum. Cica sa nu-mi fac griji, atat timp cat se dezvolta normal.
philip&andreea
baby-boom spune:
Papadie draga, ce fel de iaurt papa??? ca e tare posibil ca si a mea sa doreasca lactate( cu toate ca nu stiu ce fel de diversificare e asta de la lapte la iaurt....da' daca contine fructe e alta treaba, ca asa de la la mama lor natura nu le vrea....
Abia astept sa vad cum va reactiona la supa...ca de nu papa nici asta nu stiu zau ce-oi face!!!
mitzura spune:
baby-boom, daca nu papa supa, nu te necaji, incerci si a doua zi, si a treia, si daca tot nu vrea, si refuzul e categoric, incearca direct cu piureul de legume. Si nu e bine sa-i introduci mai mult de un aliment nou pe zi.
mitzura cu bebe Tudor Codrin