FIV 29
Raspunsuri - Pagina 15
VIOI74 spune:
Adelia,
Imi pare tare tare rau. Noi traim fiecare nereusita de aici si-ti dai seama ca nu am cuvinte.
Nu trebuie decat sa-ti aduni puterile si sa o iei de la capat.
I
ramonav23 spune:
Flavia, nu fi nebuna, cum sa-ti schimbi sotul......
Iti doresc multa bafta, si sa va ajute Dumnezeu.
Kariris spune:
Monica Elena, sunt foarte ingrijorata pentru tine... as vrea sa stiu daca esti ok dupa cerclaj...
vali02 spune:
quote:
Originally posted by ramonav23
Fetele, cine stie cat costa ET cu embrionii congelati, la Giulesti?
ET cu embrioni congelati proprii costa 300 $. Daca se face cu embrioni donati, nu stiu, e posibil sa se adauge cheltuiala pentru conservarea lor (care e de 150 $ pe an), pentru ca donarea ca atare e gratuita (asa scrie pe protocolul de donare). Cel mai bine intreba-i pe ei, nr. de tel. de la departamentul de reproducere asistata este 021/2215863.
ardit spune:
ariela am observat doua tipuri de atitudini ale fetelor care fac FIV: una dintre ele (prezenta mai ales la cele care fac fiv prima oara) este de a fi convinse ca vor reusii din prima, chiar cunorcand procente de reusita, riscuri, etc(eu m-am numarat printre cele care au avut aceasta convingere..), a doua categorie sunt cele care constientizeaza fenomenul, se intereseaza de variante, riscuri, detalii, si cantaresc foarte bine ce pasi fac, cu cine/unde fac fiv etc
in ceea ce priveste procentul de reusita statisticile nu sunt neaparat sincere 100%, majoritatea clinicilor, particulare sau de stat, din tara sau din "afara", publica procente optimiste, pentru a atrage clientii. Personal mi s-a spus un procent de 30-38%, ulterior am aflat procente mult mai mici din documentatii, in jur de 13-15%. Asta insa nu inseamna nimic, poti sa nu fii in acel procent si sa ai impresia nu numai ca ai aruncat banii pe fereastra, poti sa fii norocoasa si sa faci bebe cu fiv.
chiar aici am incercat impreuna sa facem un sondaj si sa determinam un procent de reusita, in afara de faptul ca eu personal am ramas cu impresia ca reusitele sunt mai ales toamna, cautarea a fost ingreunata de faptul ca multe aspirante nu mai intra pe forum, multe dintre cele la care nu a reusit fiv-ul sunt deprimate si nu mai vor sa discute despre subiect..
Cred ca momentele hotaratoare sunt fecundarea (eu m-am trezit ca mi se spune ca unii dintre embrioni "nu sunt straluciti") si cele de dupa ET cand embrionul/embrionashii sunt lasati liberi in uter, si se prind singuri de acea zona unica magica din uter pe care se va forma placenta. Bineinteles mai sunt si alti factori: am citit/auzit discutii despre medii de cultura, viteza de centrifugare a embrionilor (ca sa li se dea un start bun ca la saritura in lungime, hi hi), despre zona din uter unde se "lasa" embrionashul, despre materialul din care este facut cateterul (!) cu care se face ET-ul etc etc etc etc
sfatul meu este sa te informezi si daca faci fiv sa speri, numai asa vei reusii, iti doresc cat mai curand un bebe!
Tia spune:
quote:
Initial creeata de pacienta
Este cineva careia i-a reusit FIV-ul Daca da ar putea sa imi scrie despre eventuale probleme de care s-a lovit inainte de FIV?
Eu sint noua pe site si tocmai am incercat un FIV fara succes.
16+
flavia ramona spune:
Ramona, doamne fereste, imi iubesc sotul la nebunie, glumeam cand am zis de schimbat. Nu stiu ce am facut sa merit un sot asa de bun. Noi gandim asa, facem FIV 1, 2, etc., adica depinde daca reusim sau nu si de cat ne va tine buzunarul, iar daca nu ne gandim sa infiem un bebe, asa ca solutii sunt. Avem chiar in familie pe cineva care a infiat un baietel si e minunat.
http://community.webshots.com/user/flaviaramona![]()
ramonav23 spune:
Vali 02, nu am inteles prea bine cum vine asta cu donarea este gratuita.......?
In cazul meu, care nu am ovare, maintereseaza donare de ovocite, dar.....nu as crede ca nu ma costa nimic sa le iau. daca ar fi asa....
Flavia, mi-am dat seama ca glumeai, ce naiba?
anis spune:
Fetele,Monica-Elena e bine, sta cumintica la pat .Cerclajul i-a reusit,n-au fost probleme.E la mama ei si din cauza asta nu poate intra pe forum.
Va transmite salutari!
AniS 
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."