Baiatul meu si capul lui!

Baiatul meu si capul lui! | Autor: Sasha.p

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu are cateodata probleme cu capul lui. Adica il loveste de perete, de dulap, usa.... Intrebarea "de ce ? "i-am pus-o si pediatrei care mi-a raspuns ca " Multi fac asa, o sa ii treaca, nu il bagati in seama cand face asa ceva. Aveti grija numai sa nu se traumatizeze prea tare".
Ca o sa ii treaca banuiesc si eu, intrebarea este cand si daca tot lovindu-se cu fruntea de ce apuca nu vor exista repercursiuni (de sanatate) mai tarziu. Sunt sigura ca nici un parinte nu ar suporta sa auda despre copilul sau ca are probleme neurologice sau de care ar putea aparea, datorita acestor lovituri din copilarie pe care nu le-am "bagat in seama".
Mai nou, se loveste in momentul cand ma vede ca intru pe usa cand ma intorc de la servici. Se bucura ca am venit sau e suparat ca am venit prea tarziu ?
Daca exista vreun raspuns la problema mea....please help.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Cred ca link-ul de mai jos iti ofera mai multe raspunsuri si te vei linistii.
Nu esti singura,asa ca BUN VENIT IN CLUBUL MAMICILOR DE BAIETEI NAZDRAVANI!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38874

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Uite ce iti citez din revista Mami luna aceasta:"Agresivitatea puiului tau poate fi o incercare extrema de a comunica, de a-si exprima teama, nemultumirea. Autoagresivitatea se manifesta prin actiuni izolate, care nu tradau nici o boala (referitor la un baiat cu aceleasi metode de autoagresivitate) psihica sau probleme de comportament. Era felul in care el isi cunostea corpul, simtea ca exista. A simti ca existi inauntrul propriului corp este esential pentru dezvoltare chiar daca prin aceasta copilul isi provoaca o suferinta minora. Aceste manifestari sunt normale pana la un anumit punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

sasha..cati ani are baietelul tau?Al meu are 2 ani si 2 luni.Pe la vreun an jumate una-doua,nu-i convenea ceva-pac trantit pe jos pe burta si dat din picioare.
Eu saream ca arsa..evident ca s-a prins pe loc ..dupa un timp,n-am mai sarit(cu eforturi mari)

La 2 ani,vazand ca nu-i mai merge trucul-episodul nr 2:trantit pe jos si dat cu capul de gresie.
Sa mor nu alta!!!De vreo doua ori am crezut ca.-l buseste sangele pe nas.Faza e ca e atat de rapid ca nici sa zbori n-ai timp sa.l prinzi.
Ok..am zis ca il las in pace de la inceput,nu l-am mai gadilat vai iubitul meu puiuc,ba chiar m-am stropsit la el sau l-am luat pur si simplu de jos si l-am pus in patul lui cu "poezia"vii la mine cand te linistesti!Sau l-am lasat acolo si i-am zis ca ma gaseste in bucatarie sau ca ma duc sa fumez o tigara pana ii trece.Eram disperata,te rog sa ma crezi,avea mai tot timpul o vanataie in frunte..unde mai pui ca si la culcare dadea cu freza sau cu dintii in marginea patului,ca deh,el nu vrea si pace!

Acum,2 luni mai tarziu..la nervi se tranteste jos si ia pozitia..adica isi lipeste usurel fruntea de podea si se uita cu coada ochiului..sar sau nusi oricum se intampla muuuult mai rar,de unde acum cateva luni era pe jos si de 10 ori pe zi,acum poate de vreo 2-3 ori/saptamana ia pozitia de santaj si poate o data se loveste,dar nu foarte tare..sper:)la culcare n-a mai testat rezistenta patului de luni de zile.

desi e greu de crezut,din experienta iti spun ca cu cat incerci sa.l linistesti,cu atat face mai mult teatru,daca nu te uiti la el(te faci ca) ramane intins pe jos,dar inceteaza si apoi poate ai bafta sa vina el la impacare.Si crede-ma ca eu sunt genul de mama foarte indulgenta care nu suporta sa isi auda copilul miorlaind,daramite plangand sau sa.l vad urland pe jos.Mi-a trebuit o jumatate de an sa prind secretul si il aplic cu cea mai mare strangere de inima.

cat despre "intampinarea" pe care ti-o face..ce sa zic..depinde foarte mult si de ce varsta are,cred eu.Eu cred ca se bucura,dar face un pic de teatru sa fie bagat in seama.tot de la fi-meu experienta..daca este cu fundu' in sus si ceva nu-i convine si NU ma vede nu-i bai,sau stiu eu,se loveste la degetel..dar cand da cu okii de mine e musai sa faca o figura sau sa racneasca..imi baga degetul in gura sa.l pup..ce mai tragedie

cam astea sunt sfaturile pe care ti le pot da..plus,evident..multa rabdare!!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Pe la 1 an si jumatate si copilul meu isi manifesta frustrarea prin auto-agresivitate (se dadea cu capul de obiecte tari, se lovea cu palma peste cap, se musca de deget!!!). Eram disperata, la cea mai mica observatie pe care i-o faceam se pedepsea sau mai degraba ma pedepsea in felul asta. Cand ceva nu era pe placul lui, asa facea. De multe ori nici nu mai apucam sa-i explic de ce nu-i dadeam voie sa faca ce-si dorea (si dorea lucruri imposibile!!!). La inceput i-am atras atentia - dar mai rau facea cu urmatoarea ocazie. Apoi i-am ignorat gesturile (aveam doar grija sa nu se loveasca prea tare) si, cu timpul, si-a dat seama ca nu impresioneaza reactionand asa si ca oricum nu obtine ce vrea. Rezultatul a fosr ca aceste iesiri s-au rarit. De la 1 an si 10 luni a inceput sa vorbeasca bine si multe conflicte s-au rezolvat. Tot atunci a incetat sa se mai loveasca. Deci la noi perioada asta a tinut cam 4 luni. Acum are 2 ani si o luna si, cand e teribil de nervos urla, bate din picioare si repeta la infinit ce nu-i convine - in cele din urma se calmeaza. Asta-i toata criza.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Cristina,te intreb ceva care nu are legatura cu subiectul...in ce limba vorbeste Robert?
Marc are 2 ani si 2 luni si nu spune multe,dar oricum,cam corceala romano-germanaoricum se face clar inteles.
In schimb intelege perfect ambele limbi..si e explozie de cuvinte in gurita lui acum,nu mai dureaza mult pana discutam

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La noi in casa se vorbeste numai romaneste (cu accent moldovenesc pe alocuri) - sotul e tot roman. In ultimul timp am inceput sa-i dau lui Robert "lectii" de germana (ii vorbesc, ii citesc, ii pun filmulete, cantecele, am facut rost de materiale pentru invatarea limbii speciale pentru copii) si e foarte receptiv. Il incurajez sa vorbeasca si uneori o face (dar spune doar cuvinte si face enunturi foarte scurte - spre deosebire de romana in care face propozitii foarte lungi, chiar si fraze). In conditiile astea, e clar ca romana e limba dominanta. Adevaratul contact cu vorbitorii de germana nativi il va avea de-abia la toamna, la gradinita. Dar nu ma lasa inima sa nu-l invat nimic pana atunci, ar fi pacat, mai ales ca-i si place.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, m-am mai linistit ca nu e numai al meu asa agresiv.
Mamica dulce, Sasha are acum 1 an si 5 luni, dar problemele astea au aparut pe la 1 an cand se lovea atat de des incat avea mereu o vanataie in frunte(traiasca crema cu arnica - fara ea nu cred ca ii treceau), l-au mai lasat, si are din nou astfel de manifestari de vreo 3 saptamani, dar e adevarat ca nu la fel de dese ca la 1 an.
Lucia Mirela, ma duc acum sa cumpar revista, ca n-am mai luat-o de mult si vad ca nu am facut bine.
Aisha, multumesc pentru urari, e mai greu la inceput sa te descarci de probleme on line, dar cred ca ma voi obisnui repede.

[url=http://www.tickercentral.com][img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Mamica dulce - multumesc ! Mi-ai mai dat o speranta...la noi, 1 an si 10 luni, e nenorocire cu trantitul pe jos si parca din ce in ce mai rau, a inceput sa se repete f des si in oras, la magazine,oriunde si insotit de urlete groaznice... Sper sa fie ca la voi si sa nu mai dureze mult, ca incepusem sa innebunesc...

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Fetelor, s-ar putea sa fi scapat ...
Acum cateva zile, fiind in vizita la strabunici, baiatul meu imi face o criza cand incercam sa il imbrac de plecare si da cu capul de...mozaic ( sau cum s-o numi chestia aia ). Si s-a dat atat de tare (precizare - toata casa mea = mocheta groasa sa nu se loveasca puisorul!!!) incat si-a cam spart pielea pe frunte. Si s-a pus pe un urlat....
De atunci cand se enerveaza se face ca da, se uita cu coada ochiului sa vada daca mai sar sa il "salvez" si daca nu il bag in seama se potoleste.
Sa dea Dumnezeu sa il tina chestia asta.

Apropo de lovit la cap, aseara, in pielea goala, s-a avantat spre baie, ca era ora, si s-a dus pe gresie.... direct pe spate. S-a lovit la cap bineinteles, de data asta la spate, normal, dar vad ca nu a facut nici macar cucui.

De ale baietilor nazdravanii.....

Anca si BB Sasha

Mergi la inceput