stressul meu cel de toate zilele...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Si la asta m-am gandit, dar ai mei nu s-ar fi mutat din casa lor unde sunt profund inradacinati. Nici cand eram in Sighisoara nu ar fi acceptat sub nici o forma sa vanda si sa vina la noi in ideea de a ne stabili acolo.Stii cum sunt cei mai in varsta, sunt legati de glie, se gandesc sa fie inmormantati langa ai lor si asa mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pai atunci nu le spune tot din prima : "ex. gata, maine plecam peste mari si tari si nu ne mai intoarcem niciodata".
In fond, nici nu stii daca o sa fie asa.

Spune-la ca a aparut o oportunitate, ca o sa va duceti pe acolo, sa vedeti cum e, ca o sa ii tineti la curent (ceea ce chiar ar fi bine sa faceti ... iar peste citeva luni zugraviti-le totul in roz si intrebati-i ce cred ei, ar fi mai bine sa va intoarceti aici si sa fiti alaturi de ei si sa va chinuiti cu viata asta grea, sau sa fiti fericiti acolo si sa va vizitati des?

Ca orice parinti normali, o sa prefere binele copiilor.
Important e sa nu-i socati prea tare, si de la inceput.

Elise

Mergi la inceput

Multumesc mult, cam asa ne gandim si noi mai putin cu vizitatul care este aproape imposibil avand in vedere sumele si distantza. In rest sper sa fie bine in finalmama Lucia si Liviu minunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Lucia, ce ironie! Stii vorba aia cu "Fiecare vrea ce n-are"? Cam asa si cu noi doua (eu si cu tine)...La mine situatia e exact invers: ai mei ar da orice sa ne vada plecati in alta tara, emigrati si scapati de Romania si de tot ce inseamna ea...Iar pe mine, copil ascultator ce sunt, ma doare sufletul si nu pot sa le spulber visele, nu pot sa le zic ca eu imi doresc un copil acum..."Cum, chiar acum? dar mai asteptati un pic, sa plecati, sa va faceti un rost...Nu va dati seama ce inseamna un copil...Aveti timp, sunteti tineri..."
Cam asta ar fi raspunsul lor.
Asa ca sincer, nu stiu ce solutii ai putea gasi tu; dupa cum vezi, nu sunt buna la chestii din astea......
Ti-am povestit despre mine pentru ca am sesizat ironia situatiei...
Sper din suflet ca povestea voastra sa aiba un final fericit (cel pe care vi-l doriti voi)!

Mergi la inceput

mama Lucia si Liviu minunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Buna Lucia

Parerea mea coincide cu sfatul dat de Elise. Intradevar incercati din timp sa-i pregatiti cu gindul ca ar fi posibil intr-o buna zi sa plecati.

Sunt sigura ca o sa va inteleaga si in fine o sa accepte pentru a va sti fericiti.

_ _ _ _ _

http://photos.yahoo.com/valerbatcu/

4+ saptamini

Tot raul e inspre bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nic23 spune:

Aceeasi dilema ca a ta o are si prietenul meu, care e singur la parinti, iar tatal lui este acum in ultima faza de cancer. Mama lui( 67 de ani) nu stie sa fiarba nici un ou, iar prietenul meu( olandez) vrea sa mearga in Romania cand tatal lui nu va mai fi, dar nu indrazneste sa-i spuna mamei lui. Cand era tanar a avut ocazia sa plece cu o bursa la o universitate din America, dar la fel nu a indraznit sa-i spuna mamei lui. Acum ii pare tare rau ca nu a facut-o.

Si mama mea a fost foarte necajita cand am plecat eu si tot ma ruga sa ma intorc in Romania.
De cand a fost la mine in vizita e tocmai invers. Eu vreau sa-mi gasesc la mine la firma un contract de munca pentru Romania, iar ea imi spune sa nu fac asta pentru ca in Romania "nu mai e de trait". Si mai spune sa nu-mi stric "viitorul" aici, pentru ca ea si-a trait traiul si a mancat malaiul( desi a avut o viata foarte chinuita) si maine-poimaine n-o sa mai fie. Si ca decat sa-mi duca grija, mai bine imi duce dorul. Mie mi-e greu sa ma gandesc ca e batrana si bolnava, dar ma bucur ca mai e sora mea pe langa ea, iar eu pot sa o ajut financiar( operatii, sanatorii, statiuni etc.) Merg si de 3-4 ori pe an in Romania, mai vine si ea pe la mine si stam destul de des agatate la telefon. Deja ne-am obisnuit. Asta e.

Poate ajuta daca le arati imagini cat mai multe si mai frumoase din Australia si le povestesti despre sistemul social, adica le prezinti totul in super-roz?
Succes!

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru sfat, asa zice si mama cu traiul si malaiul dar inca nu a venit vorba de plecare. Vorba ta, daca nu o fac o sa regret toata viatza si oricum un pret trebuie platitmama Lucia si Liviu minunea

Mergi la inceput