Mansarda - sfaturi?

Mansarda - sfaturi? | Autor: irinuca

Link direct la acest mesaj

Buna!

Mi-am luat de curand un apartament de 3 camere intr-un bloc de 2 etaje in cartierul Rosu din Militari.E la etajul 2 si tarema bate gandul sa construiesc in viitor o mansarda.
Aveti cumva idee ce-mi trebuie sau poate chiar pe cineva care se ocupa de asta???
Va multumesc mult.

Irinuca & Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina Paraianu spune:

Iti trebuie...multe, in primul rand bani, energie, rabdare etc.
Noi tocmai am construit o mansarda intr-un pod vechi. Iti trebuie un arhitect (eu am gasit pe cineva f.bun recomandat de aici de pe forum) care sa iti faca proiectul cu care vei obtine autozizatie de constructie (dupa un lung sir de avize). Dupa ce treci de faza asta, care in cel mai bun caz tine vreo 3 luni, abia dupa aceea iti trebuie materiale, constructori etc. Daca ai nevoie de mai multe sfaturi te pot ajuta, poti sa imi scrii pe pm. Noi acum asteptam primavara ca sa facem interioarele, scara si fatada exterioara, pe care o refacem de sus pana jos.
Oricum succes si multa energie!
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acinorev spune:

fetelor, nu discutati pe pm pt ca ma intereseaza si pe mine subiectul. eu stau la etajul trei. deasupra mea nu mai este nimeni desi blocul are patru etaje. adik e construit in trepte. sper ca am explicat cat de cat inteligibil. eu am construit o sarpanta deja cu autorizatie si tot tacamul. acum ma gandeam ca era mai bine daca faceam inca vreo doua camere deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Fetelor ma bag si eu ca musca-n lapte. Cred ca mai intai de toate trebuie sa vorbiti cu vecinii si in cazul in care aveti raspunsul afirmativ sa obtineti in scris acordul lor. Si inca ceva eu stiu ca suprafata blocului e un bun comun al tuturor locatarilor si nu cred ca o puteti folosi numai voi chiar daca stati la ultimul etaj. sotul meu a incercat sa mansardeze un bloc si prin intelegere cu asociatia de proprietari a ajuns la 10 $ /mp. Deci atentie nu merita sa investiti timp, bani, nervi si apoi sa nu beneficiati de munca voastra.
La noi e o moda acum mansardarea blocurilor. se face initial un studiu autorizat prin care se vede clar daca fundatia blocului permite sau nu mansardarea. Apoi toti locatarii fara exceptie trebuie sa fie de acord. Plus ca sunt despagubiti daca pot spune asa cu o anumita suma de bani /ap sau se schimba toata insatlatia blocului, se zugraveste, etc. in contul sumei respective.
Adela

http://pg.photos.yahoo.com/ph/adela_petean/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Cum a zis Adela stiu si eu - ca ai nevoie de acordul tuturor vecinilor si apoi sunt necesare niste apobari si avize de la primarie. Abia pe urma se poate construi.
Daca am inteles eu bine - dosarul prezentat la primarie trebuie sa fie putin deosebit de cel al unei constrcutii oarecare pe un teren personal - pentru ca ai nevoie cumva de schita intregului bloc - de niste aprobari de la nu´s ce birou (urbanism cumva? - ceva legat de cum o sa arate constructia ta peste bloc - sa se incadreze cumva dpdpv estetic) - in fine - era destul de complicat - insa cred ca merita efortul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Multumesc mult de sfaturi.
Eu am dat cateva telefoane la firme care se ocupa atat cu obtinerea aprobarilor cat si cu constructia si m-am lamurit partial.
Evident ca in primul rand iti trebuie acordul notarial al tuturor proprietarilor(cred ca nu e f grau ca sunt doar 8).
Socrii mei vand o garsoniera in centru pe care spera sa ia 20.000 e si cu astia planuim sa facem toata constructia(ar trebui sa ajunga).
Probabil ca nu vom obtine aprobare sa construim strict deasupra apartamentului nostru asa ca vom face acoperis si pod pe toata suprafata scarii si mansarda locuibila deasupra noastra.
Daca mai aflati ceva sau daca aveti vreun arhitect va rog mult spuneti-mi ca nu-mi vine sa ma duc asa aiurea la o firma.

Irinuca & Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _claudiu_ spune:

bun, dar acel spatiu banuiesc ca nu poti sa-l incluzi in cadastru...
crezi ca e o idee buna? cum poti fi sigura ca nu vei avea probleme nefiind numai spatiul tau?

pt adela, dar in acei bani, raminea suprafata ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect postat de mt, 16/03/2005, 16:02:44

buna fetelor!

am nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste amenajarea unei mansarde. nu reusesc sa cad de acord cu sotul meu... hai sa va povestesc: am inceput sa ne amenajam mansarda: am pus ferestre velux, am izolat podeaua si urmeaza sa izolam si tavanul. mansarda arata in felul urmator: avem un perete inalt de 4m si si din asta coboara acoperisul pana la 1 metru si ceva. oare intelegeti ce vreau sa spun???

acum sa trec la mizul problemei: sotul meu vrea sa puna un tavan fals, sa nu avem mansarda inalta de 4m... spune ca pierdem multa caldura... caldura se depoziteaza sus si o sa ne coste multi bani chestia asta. eu ma opun: eu sunt de parere ca , caldura se repartizeaza uniform in tot podul... voi ce credeti?

as putea sa-mi fac un fel de foisor sus, unde sa pun patul..dar va veni o vreme cand voi fi batrana si cum ma catar eu in foisor???

spatiu destinat fetitei noastre este ok, nu ridica probleme... dar este vorba de camera noastra...

cred ca v-am zapacit... ar fi multe de spus si nu stiu cum... nu am timp si spatiu necesar...

astept sugestiile voastre,

teodora

raspuns postat de Relya, 17/03/2005, 12:39:18

Eu va sugerez ca la 2,85 - 3,00 sa puneti un tavan fals. D.p.d.v estetic ar fi bine. Mai ales ca diferenta intre un perete si altul e asa mare... Ar mai taia din unghiul ala ascutit care nu va este de nici un folos.

Patul nu e bine sa il pui la subpanta ( foisor ). Nu trebuie sa fii neaparat batrana ...dar e incomod. Inteleg ca puiutul vostru e mititel, si multa vreme vei( veti) face drumul intre patul vostru si patul copilului la diverse ore...

Este doar o parere, in final tot voi hotarati !

Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

quote:
Originally posted by Corina Paraianu

Iti trebuie...multe, in primul rand bani, energie, rabdare etc.
Noi tocmai am construit o mansarda intr-un pod vechi. Iti trebuie un arhitect (eu am gasit pe cineva f.bun recomandat de aici de pe forum) care sa iti faca proiectul cu care vei obtine autozizatie de constructie (dupa un lung sir de avize). Dupa ce treci de faza asta, care in cel mai bun caz tine vreo 3 luni, abia dupa aceea iti trebuie materiale, constructori etc. Daca ai nevoie de mai multe sfaturi te pot ajuta, poti sa imi scrii pe pm. Noi acum asteptam primavara ca sa facem interioarele, scara si fatada exterioara, pe care o refacem de sus pana jos.
Oricum succes si multa energie!
Corina

Corina, si noi urmeaza sa ne facem mansarda dintr-un pod vechi. Te rog frumos poti sa detaliezi un pic ce ati facut, daca a trebuit sa dati jos acoperisul si cam cit v-a costat? Te rog muuult!

Mergi la inceput