Mamici de mai-iunie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 9
carolinah spune:
Crissi, eu la 19 saptamani luasem 2.1 Kg. Si bebele era super OK si in norme (si incapeam in hainele normale). Asa ca nu cred ca, conteaza cat iei tu. Acum insa, la 24+ saptamani ma apropii de 6 Kg. Adevarul este ca am si mancat mai mult de sarbatori si de ziua mea w/e-ul trecut. Si tot mai incap in haine de negravida, dar masura 40 nu 36-38 (masura europeana) cat am eu de obicei.
Abia astept sa merg si eu la Iosup pe 9.02 sa vad ce mai fac bebe si colul!
Si evident ca si eu citesc la mamici mai avansate. Si eu ma gandesc la momentul final, desi am mai trecut inca o data prin asta si voi face ca si atunci: nastere naturala cu epidurala, evident daca nu exista vreun impediment de ordin medical.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)
carolinah spune:
Ma uitam in lista si am vazut ca eu sunt singura cu
. Chiar toate vreti sa stiti ce aveti (fata/baiat)?
lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)
andutzy spune:
Buna, fetele.
Iata-ma si pe mine pe aici, azi destul de imbufnata, pe medica de fam, de data asta. Desi la farmacie ma intreaba cand cumpar No Spa de ce nu mi-l da gratuit sau compensat de la med. de familie, cele mai multe fete de pe aici si-l iau gratuit, eu trebuie sa dau 90.000 la o spatamana sa mi-l iau pentru ca nesuferita asta zice ca nu incalca legea doar ca sa mi-l dea mie compensat. Cica odar somerele beneficiaza de el compensat/gratuit! Oricum, sunt hotarata zilele astea sa prospectez piata medicilor de familie si poate imi gasesc pe cineva si acolo, la mine in zona, ca pentru a ajunge la asta strabat jumatate de oras! In schimb a zis ca dupa ultimile reglementari, putem sa ne luam concediul prenatal pana la 84 zile inainte de nastere, dar e bine sa astept cam pana la 70 pentru a nu se schimba data nasterii si sa trebuiasca sa stau mai multe zile dupa nastere pe 85% decat e cazul..
Cat despre col, am vazut discutia voastra si de curiozitate m-am uitat si eu pe eco de la iosup. Eu il am de 36.8mm, dar mie nu mi-a zis nimic de el, mi-a zis doar de placenta ca nu e asezata jos cum credeam eu. V-am zis, mie situatia colului mi-o comunica doctorita mea dupa consultul pe masa. Nu masuratori, dar daca ea il simte lung si inchis, asta conteaza, ma las pe mana ei....
Hai ca am vb cam mult, va pupicesc,
Andutzy- UM 18.08.2004
crissu spune:
Andra ti-am promis ca te ajut eu cu No-spa-ul...sa stii ca nu te-am uitat. Saptamana trecuta a fost dimineata medicul meu de familie poate saptamana asta am noroc sa-l prind intr-o seara..........nu te-am uitat oricum si incerc sincer sa te ajut.
Vedeti colul meu este intr-adevar scurt....nu am mai auzit pe nimeni cu un col asa de scurt. OFFFFFFFffffffff.
Criss si 
Cloreta spune:
Andutzy, mie dr ginecolog imi da toate medicamentele gratuit! Eu nici nu mai sunt la vreun medic de familie de cand m-am mutat de la mama si slava cerului ca nu am fost bolnava.
Am mai auzit de faze d-astea cu meicamentele, sunt niste mincinosi ordinari. Ei iau aceste pastile in contul tau. Mi-a povestit cneva care da meditatii la matematica: i-a venit un baiat de nu stiu ce mare tatic are .........si avea o traista de vitamine. Tipa a intreabat cat il costa alea, trebuie sa fie scumpe. Pustiul a zis ca le ia gratis ca are pe nu stiu cine medic de familie. Asa ca vezi cum isi bat joc de oameni unii medici. Contabila noastra mi-a spus de faptul ca ei se folosesc de datele tale si iau retete gratuite.
http://img.photobucket.com/albums/v148/cloreta/0033.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v148/cloreta/baiatmarepg2.jpg
sperantza nu moare spune:
andutzy, hai ca ma 'nervez din nou pe medica ta de familie; tocmai ca lucrezi si platesti asigurari - esti asigurat in sistemul de sanatate - beneficiezi de anumite facilitati: medicamente compensate/ gratuite (daca se incadreaza in aceasta categorie), spitalizare gratuita, o serie de analize gratuite. grabeste-te in a o schimba, e vorba de principiu: ei, ca medici de familie pot da retete compensate unui pacient in limita unei sume lunar, personal cred ca se foloseste de fisele pacientilor si face cine stie ce invarteli cu medicamentele compensate. eu personal i-as face si o reclamatie sa ma pomeneasca (n-are un sef policlinica aia, un director, ceva?)
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005
simonaeus spune:
si eu am auzit ca unii medici se folosesc de datele pacientilor pentru a lua medicamente gratuite sau compensate.
mie NoSpa imi da dr. gineco, dar si dr. de fam mi-a dat fierul gratuit.
de fapt il avea chiar in cabinet si mi-a spus ca se distribuie gratuit prin medicul de fam, tuturor gravidelor peste 5 luni luate in evidenta de medicul de fam.
Simona si bebe Anna
at andreea spune:
Ieri am cumparat 2 lucruri care se asorteaza cu noul meu look de burta mare... sper ca maine daca tati nu uita -va pun pe net niste poze.
Adika am cumparat un sutien de maternitate care e super-de la Jolidon. si 2-am cumparat un termometru digital pentru copii-cu Baloo si Mogwli pe el.
Am fost asa de fericita, mai ales de achizitia nr. 2 si l-am molipsit si pe tati si ne-am luat si noi temperatura si ne-am prostit ca niste copii mici ce suntem.
Cred ca am intrat in sezonul schimbarii centrului de greutate, pentru ca am inceput sa ma cam impedic. Adica, ieri m-am impiedicat de cabluri la serviciu si m-am oprit intr-un dulap, bine ca nu cu burta. Apoi azi, am alunecat pe zapada buna de schiat de pe dealul meu si era sa cad in fund, dar cu ultima sfortare m-am agatat de o Dacie (saraca, sper ca mai are tabla) si m-am ridicat intr-o mana, cealalta mana era pe burta.
Consumul de lichide-beau un litru de lapte pe zi si cel putin 3 litri de apa plata.
Andreea si Emma sau Thomas de 24 saptamani (26 de la UM)
Cloreta spune:
Cum dupa 5 luni? Ca eu am luat Nospa si Ultrogestan de la 10 saptamani si grtuit a fost. Doar acid folic am cumparat dar ala costa 10000 lei.
Si oricum cred ca pentru gravide sunt mai multe facilitati!
http://img.photobucket.com/albums/v148/cloreta/0033.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v148/cloreta/baiatmarepg2.jpg
mariamunteanu spune:
De 3 ii simt doar f. rar si slab pe bbi, cam o data /zi. Inainte erau mai vioi. Voi cum ii simtiti ?
Maria 23 sapt. +