Mamici de mai-iunie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Andutzy, mai mult ca sigur doctorul/a ta va spune sa stai acasa in comncediu medical si asa vei face.
Mai ai un pic, de la saptamana 28 incolo, totul e bine daca bebe-le iese mai repede. Asta inseamna inca minim 4 saptamani. Odihna la pat si relaxare.
Nu tin minte cine, sorry,: imi place sa gatesc dar gospodaria, ca gospodarie, acuma, cand deja nu prea ma mai pot apleca, daca nu era sotul meu, pentru treburi ca : aspirat, carat, etc, vai de sufletul nostru, amandoi fiind un pic cam pretentiosi cu curatenia. In plus, asa de mult ii place de masinuta noastra de spalat (inginer, d-le) incat spala numai el.
Si la gatit folosesc shortcut-uri, ca si la calculator, pentru ca si timpul e important.

Andreea si Emma sau Thomas de 24 saptamani (26 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Si io, si io st impiedicata, imi scapa toate cele. Eu eram si inainte, dar acu se acutiza fenomenu:)))

Mihaela , Mara si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

speranta - multumesc de raspuns !

Maria esti haioasa cu uitatul copiilor la spital

Doro - incearca la CMU - acolo e dr.Iosup .

andutzy - incearca sa te calmezi . Autosugestia te poate ajuta destul de mult daca stii s-o manipulezi . Iti tin pumnii !

- eu plec din birou si ma opresc la jumatatea drumul sa-mi amintesc dupa ce am plecat , sau imi opresc colegii ,dupa care stau sa ma gandesc ce am vrut sa le spun

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Balan spune:

Buna felelor,

abia am reusit sa citesc tot ce ati scris de vineri (inclusiv) - adevarat roman!

Eu am fost prinsa cu niste treburi vineri si nu am apucat sa scriu. Am alergat juma' de zi si spre seara simteam niste dureri si imi era tare greu sa ma ridic de pe scaun si sa ma asez. M-am mai odihnit in we, dar azi parca iar simt niste dureri (nu prea mari, dar...).

Sambata dimineata am profitat de vremea frumoasa si am iesit putin - nu la plimbare in parc, ci la Mobexpert. Stiti povestea cu pomul laudat? Cam asta e cu reducerile de 50%. Ce era la reducere era ori f. scump, ori nefolositor. Oricum preturile de pe plian erau fara TVA (cred ca scria undeva despre asta, dar nu am vazut). Stie cineva unde se gaseste mobila pentru bb-i la preturi rezonabile?

Andutzy, ce inseamna Braxton Hicks?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Alina, si noi cautam mobila, dar nu pt bebe si am inteles ca prin Ghencea sunt niste depozite de mobila cu preturi ok. Acum nu stiu daca au si pt bebici....
Braxton Hicks sunt niste contractii normale, apar dupa saptamana 20-22, pregatesc uterul pentru nastere si sunt de luat in seama doar daca sunt mai multe de 4 pe ora.
eu am avut insa destul de multe in ultimile zile. E adevarat, nu sunt dureroase, dar merg maine la ginecolog sa vad ce mai e pe acolo( col, chestii de-astea).

Andutzy- UM 18.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka spune:

Salutare pt toate fetele si pt bb-ii lor!

Va mai aduceti aminte de mine?? M-as mira, ca nici eu nu-mi prea aduc aminte de mine.... Am aterizat si eu la munca dupa o saptamina de concediu de odihna, si a fost taaaare rau...

Sa va fac un rezumat: bb face tare bine, si-a pus o tinta mare pe vezica mea si o nimereste de fiecare data. Noroc ca toaleta este aproape. Eu am cam de toate, ca si voi: arsuri, mici contractii, colostru, carcei, dar nu ma pling.

Partea cea mai frumoasa este ca simbata am botezat un baietzel, si asa am prins un drag de el de nu mai pot... Mi-a fost cam frica la biserica si la mir la infasat, sa nu sugrum bietul copil, dar m-am descurcat binsor. Ce sa mai zic, e o senzatie tare adevarata sa-l tin in brate si sa hlizeasca la mine guritza aia stirba... Pai cind va fi al meu (a mea) nu stiu ce o sa fac... Stiti desenele alea animate cu Elmyra? Iubea animalele pina le sufoca de le ieseau ochii ca la broaste...

Ma bucur ca sunteti bine cu toate / toti, si promit sa fiu mai activa de acum.

Va pup!

DPN 15 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Fetelor, ne-am luat patutz!!! Nu aveam de gand sa incepem asa devreme pregatirile, dar am auzit de o superoferta si era pacat sa nu profitam de ea. Este vorba de patutz stil tarc, pliant (se strange intr-o geanta de voiaj) are etaj ptr. bb cand e mic, are masutza de infasat care se fixeaza pe el si... ptr. cand bb e mai mare, are fermoar lateral, ca o usita, sa poata iesi din tarc. E super si NUMAI 720.000!!! Ati citit bine, asta este pretul si sa stiti ca nu este cu nimic mai prejos calitativ fata de patuturile Cam sau Chicco (am studiat acest aspect)....si mai are si un fel de plasa care se poate fixa deasupra patutului cu elastic, impotriva insectelor. Pentru fetele din Constanta interesate, bauniesc ca au auzit de depozitele DOCE de la Halta Traian. La raionul mobila au mai multe tipuri de patuturi. Cand am ajuns acasa, tati l-a asamblat imediat, am facut poze si acum ne pregatim sa-l impachetam si sa-l instalam cand vine Alexandra. E asa dragutz...am pus o poza cu el in albumul meu :)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanarules/my_photos

Referitor la temeri, Androix, sa stii ca nu esti singura in aceeasi situatie. Am avut multe cosmaruri si nopti nedormite (mai ales dupa o costatare facuta de dr. Iosup la eco), dar incerc sa fiu optimista si sa ma gandesc ca mingiutza din burtica mea va creste mare si sanatoasa. Este vorba de destinul ficaruia, pe care noi nu putem sa-l influentam. Si oricum vor fi copii nostri, noi ii vom iubi si ii vom considera cei mai frumosi, cei mai destepti...cei mai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doro76 spune:

Mersi pentru recomandari de echo. O sa sun de dimineata , am mai auzit de dr Poiana si o sa incerc si la CMU la Iosup!

Androix,iti tin pumnii miine ...Eu zic sa te calmezi, eu am avut dureri de burtica si contractii saptamini intregi, mai am si acum citeodata.

Daca stau mai mult in picioare incepe durerea aia sub burtica de care pomenesti tu!!

In legatura cu echo la 27 de saptamani, am auzit si eu ca e obligatorie de la o prietena care e medic si care a nascut de curind. Daca stiti voi ca nu e asa..., mi-ar face bine si nu m-as mai panica atit ca n-am unde sa o fac

Doro si BB EVA 21 saptamini +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Eu pot sa spun ca sint tare: nu sint cu nervi sau cu mintea pe alte meleaguri, dorm de rup noaptea (ma mai trezeste citeodata sforaitul sotiorului)...ce mai, sint de parca nici n-as fi insarcinata. Cu nervii stau f. bine, spre diferenta de prima sarcina cind, cred, ca mai aveam un pic si ajungea sotul meu la divort, saracul:)).

Eu am facut triplul test la ambele sarcini si mi-a iesit negativ. Si aici e optional, dar eu am vrut sa il fac ca sa stau linistita.

Miine merg la dr la control sa vedem ce zice. Oricum, sper ca totul sa fie OK. Va trebui sa iau printesa mare cu noi, dar cred ca, din pacate, tati va sta cu ea pe hol ca nu ai trai bun cu ea. Data trecuta a stat cu noi in cabinet si a inceput sa scrie pe toate scaunele si sa traga de toate dulapurile. Nu mi-a zis nimeni nimic, insa intram sub masa de rusine. Nu am cu cine sa o las in alta parte, asa ca va merge cu noi. Din nefericire, din cauza asta tati nu va avea sansa sa ii auda inimioara celei mici, dar poate sta Emma cuminte si reusim..

Eu nu stiu ce sa ma fac. Imi sta mintea numai la mincare, cu toate ca stiu ca nu ar trebui sa maninc mult...deh, fructul oprit. Deschid frigiderul de nu stiu cite ori pe zi...poate-poate gasesc ceva bun de infulecat:(. Ma simt plina de energie de parca nici nu as fi insarcinata.

Nici eu nu am auzit de echo obligatorie la 28 de spatamini, cu toate ca la prima sarcina am facut una la 28 sapt, dar asta pentru ca am avut probleme si pentru ca am fost tinuta sub supraveghere. Deci, nu stiu ce sa spun, oi mai vedea si acum cum sta treaba.

poze 1,poze 2,poze 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

buna seara la toata lumea! de fapt buna dimineatza deh unii nu au somn la ora asta. de fapt m-am lasat prinsa de subiectele de pe forum si asta am facut azi cam toata ziua.
noi avem 19 saptamani (um 15.09 si dpn 22.06) si vrem si noi pe lista mamicilor de mai - iunie numai ca abia am bagat nasucul pe aici si nu stim cum sa ajungem
oricum mi-a facut bine ca am citit de toate astazi pt ca eram destul de ingrijorata si aveam o tona de semne de intrebare.... dureri, contractii, greturi, varsaturi, arsuri etc. stiti si voi. iar la medic ajungi cel mult o data pe luna iar la tel nu iti da prea multe informatii.
ce-i drept acum m-am mai linistit
nu pot decat sa multumesc tututor mamicilor de pe forum si multi
deocamdata nu stim ce o sa fie bb si asteptam o confirmare de la dr Pop pentru saptamanile care urmeaza. adica suntem trecutzi pe un biletzel si vedem daca se iveshte un locshor si pentru noi. dar pe bb l-am vazut la 14 saptamani cu tati impreuna, care era sa lesine cand a vazut ca isi ducea manutza la guritza, i s-a facut rau si a zis ca "alien-ul" ala nu poate sa fie al lui.
abia astept sa vad din nou ce se intampla in burta mea. inca imi este greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca acolo creste un omuletz in miniatura care deja sughitza si da din picioare.
eu sunt la prima sarcina si sunt destul de speriata :(
dar cred ca v-ati saturat de citit atat. mai am o singura nelamurire ..... cum stiti ca misca bb?!? adica cum misca el acolo? eu cred ca simt ceva activitate in burtica dar nu imi dau seama daca este bb... desi acum ar cam trebui sa-l simt. este un fel de falfaiala de 1 sec care pot sa o simt si o data la 2 zile sau de 2,3 ori pe zi. cateodata ma intreb chiar daca nu mi se pare doar pt ca imi doresc f mult sa-l simt pe bb. este normal sa-l simt asa de rar? cand o sa se simta ca lumea?
he he he .... prima zapada!!! deja s-a asternut cativa cm. ninge zdravan :)pana va treziti voi cred ca or fie nameti in toata regula
somn usor

elly & bb +19

Mergi la inceput