Buna ziua
Sunt mamica unui singur baietel de 5 ani de care sunt foarte mandra si pe care il iubim din tot sufletul!Dar avem o mare problema, de vreo 2 ani baietelul meu prefera sa se joace exclusiv cu fetite, spunand ca beietii sunt "rai", spune ca iubeste enorm fetitele si ca...el ar" vrea sa fie fetita". Are preferinte pentru culoarea roz, si mai toate jucariile lui sunt roz;a insistat sa-i cumparam chiar o papusa si am cedat cumparandui-o dar pe care l-am convins sa o dea in final la alti copii.Am mers in toamna trecuta cu el la o doamna psiholog care l-a examinat in cateva sedinte si ne-a spus ca are ceva tendinte feministe si spera ca problema se rezolva in timp, dar vad ca nu este deloc asa.
Merge la gradinita dar prefera compania fetelor; iubeste Fetitele Power Puff pe care cred ca le idolatrizeaza (de ccurand am scos acest canal de televiziune). Va rog din suflet ajutati-ma, nu stim cum sa procedam, cred ca a-i tolera inclinatiile nu e deloc o solutie...
La fel m-am gandit, a-i interzice ferm - nu agreez ideea deoarece cred ca este ca o dorinta inabusita care creste in intensitate si cred ca ar fi mai rau. Ideea e ca suntem coplesiti de disperare si eu si tatal lui si nu stim cum sa abordam problema.Vreau sa mentionez ca copilul a crescut in mediu feminin -adica eu, sora si mama mea, tatal fiind mai mult timp plecat (ocupat cu serviciul); dar cati copii nu cresc asa in ziua de azi? Nu stiu unde am gresit in educatia lui?
Acum il mutam la alta gradinita si speram ca mediul sa fie unul mai bun pentru el. Va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat ca nu stiu incotro sa ma indrept?
Cu multumiri
Giulia
Draga Giulia,
1. Bine-ai venit alaturi de noi la www.desprecopii.com.
2. Pentru ca la aceasta sectiune exista deja un subiect similar, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40067" target="_blank">baiat care se joaca cu papusile, am mutat si intrebarea ta acolo. Sper sa-ti fie de ajutor. Subiectul acesta se inchide.
Mutumesc,
Q