szeged

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns steliana04 spune:

Buna seara fetelor!
Si eu fac FIV in Ungaria, la Clinica Kaali Intezet, dar in Debreten. De fapt incep procedura pt al doilea FIV, primul fiind nereusit in luna mai 05.
Celor care ati fost la Szeget, v-a prescris medicul anticonceptionale in luna anterioara inceperii procedurii FIV? Daca da, ce anume?
Intradevar cei din Ungaria sunt foarte amabili, si medicii si asistentele.
Va doresc tuturor sa ne dati doar vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Steliana eu nu te pot ajuta pt ca eu am facut doar tratament pt inseminare si nu pt FIV. (nu am luat nimic anticonceptionale inainte de inseminare)

Offf, sunt agitata. L-am sunat pe dr si a fost toata ziua in operatii si nu a reusit sa ia rezultatele de la analiza asa ca mi le trimite abia maine pe mail . Nu mai am rabdare. Se pare ca am intrat iar in stres. Oricum de la spermocultura ni le da abia saptamana viitoare, dar eu sper ca daca la ultima analiza nu a fost infectie sa nu fie nici acum. In functie de rezultate hotaram ce facem ...

Dr lucreaza la Szegedi Tudomanyegyetem Szuleszeties Nogyogyaszati Klinica (sa nu ma intrebati ce inseamna) si pt cele interesate o spermograma a fost 9.405 forinti si spermocultura a fost 3.150 forinti. Acum cateva luni bune a fost mai scump, parca vreo 15.000 spermograma si vreo 8.000 spermocultura. Poate le-a facut reducere ca deja ii aveau in baza de date (pe sotul si inca pe cineva).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns internet spune:

Bună dimineața fetelor
Steliana 04 - eu am făcut tratament la Szeget la aceeași clinică la care faci și tu, am luat cu o lună înainte de FIV anticoncepționale (Lindynete). Eu am început tratamentul în 27 octombrie, în 7 noiembrie a fost puncția și în 12 ET,am reusit de prima data la Szeget, pe 19 sunt programată la control. La Timisoara am făcut de 5 ori, din care 4 au fost nereusite.
Vă doresc la toate fetele care incercați multă bafta .
Vă pup pe toate și vă doresc mulți. Ceau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

fetele!
Steliana, mie mi-a prescris dr. la Szeged anticonceptionalele FEMODEN.

Flavia ramona, ma bucur ce esti alaturi de noi. Si eu iti doresc tie un cadou de Mos Craciun.

leliutza,eu am dus pentru sotul meu numai spermogramele (care erau mai multe), HIV -ul si mi-a spus dr. Zadori ca pentru data viitoare sa-si faca hepatitele si spermocultura. Spermograma a zis sa o facem la Szeged, sa vada el cum se misca , insa de analizele hormonale, clamidia si examenul urologic nu mi-a spus nimic si nici pe hartia aia cu anlizele necesare ce mi-a dat-o nu erau analizele hormonale. Sau clamidia se vede din spermocultura?
Mie dr. zadori mi-a dat sa iau Duphaston 10 zile (2 pastile pe zi)ca sa-mi vina CM - zicea ca imi va veni in a 4 sau a 5 zi de la terminarea lor- iar apoi, in a treia zi sa-mi repet analizele si sa iau anticonceptionalele. Bineinteles ca a calculat totul de la ultimul CM pe care l-am avut.

Rh , ce faci scumpa?

Va pup pe toate!
Stai linistita, ca nici eu nu am CM regulat si sigur se face FIV si la cele asemenea noua.

Mi-ka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babi spune:

Nu vreau sa va dezamagesc, dar pentru mine vizita la Szeged (in aprilie-aug 2005)nu a fost reusita.

Am avut mai multe ovule recoltate, din acestea s-au obtinut multi embrioni care au fost congelati toti.Nu am facut ET pe loc din cauza suprastimularii, dar in lunile urmatoare am facut 3 ET fara nici un rezultat.

La noi sotul este OK, iar la mine trompele au permeabilitate buna, analizele homonale OK, poate uterul este prea mic, dar nu mi s-a spus ca ar fi vre-o problema.

La Szeged (d-na dr. Kriszan Maria)mi-a recomandat stimulare cu Gonal si decapeptyl din ziua 3 pana in ziua 8(cred).Teoria mea este ca au sanse mai mari de reusita cuplurile care au probleme cu mobilitatea spermatozoizilor, iar femeia este "fertila".

Ce as vrea eu sa aflu este cu ce afectiuni a fost diagnosticat cuplul(sterilitate din cauza "ei" sau a "lui", pentru ca FIV-ulsa fie reusit.

Dar la Cluj stie cineva de reusite? La care medic? Parca este mai aproape.Si nu trebuie Carte Verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Sper sa va bucurati alaturi e mine, ca nu imi incap in piele de fericita ... am primit in sfarsit rezultatele:
2,5 ml
29,8 milioane/ml
89% mobili din care: 44 % progresie rapida, 20 % progresie lenta, 25 % pe loc si 11 % omobili.
Diagnostic normozoospermie.

Deci, din cunostintele mele adunate pana acum e de bine nu? E posibil sa avem sanse la un bb pe cale naturala? Va rog sa-mi spuneti daca stiti, ca eu am cautat pe net si in romana nu am gasit nimic, doar in germana si in franceza despre normozoospermie si din cate am inteles e de bine. S-ar putea si mai bine, dar e un mare progres pt noi de la: 12,2 mil/ml, 18% progresie rapida, 11% progresie lenta, etc. Si cred ca datorita operatiei de varicocel avem rezultatele astea pt ca stresul e mult mai mare decat in perioada in care am facut ultima spermograma la Szeged.

Va doresc la toate sa aveti parte de o minune cat de mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabela11 spune:

Ceau fetelor!
Leliutza : Am primit rezultatul spermogramei de la dr.Zadori.Rezultatul nu este bun, dar avem sanse pentru FIV.Noua ne era teama pentru ca pe langa nr.de foarte mic ( 4 milioane), aveam o morfologie normala foarte scazuta( la Bioclinica) si de fapt asta a vrut dr.Zadori sa verifice la Szeged.
Am primit din partea lui Ok-ul sa incepem procedura FIV si suntem linistiti acum.
Deci din a doua zi a ciclului o sa incep sa iau anticonceptionale
( din pacate nu mi-a recomandat unul anume, a zis doar sa iau unul de "calitate"???)si daca am inteles eu bine, cam in a 10-12 zi a ciclului o sa ne vedem din nou pentru ecografie .Dupa prima luna de anticonceptionale, o sa inceapa stimularea , etc.

Mi-ka : Recomandarea pentru FIV a venit dupa 5 ani de asteptare, dar in care am crezut ca se va intampla "minunea".
La mine, analizele hormonale ok, trompe permeabile, ciclu regulat ca ceasul, anatomie ok,.... dar probleme la sotul meu cum ar fi spermograma proasta, o operatie de varicocel in antecedent.
Avem o inseminare in timi, dar din cauza spermogramei f.proaste, am primit ca unica sansa FIV.Recomandarea ginecologului meu a fost din start pentru Szeged.

Fetelor, care ati luat anticonceptionale, va rog sa-mi spuneti ce reactii adverse sunt posibile, eu nu am luat in viata mea pilule si recunosc ca imi este teama de efecte.Astea nu se prescriu in functie de profilul hormonal al fiecareia?
Am citit ca si suprastimularea poate sa creeze probleme.

Rh, iti doresc numai bine!!
Doua randuri din partea ta sa vedem ca esti in continuare alaturi de noi.

va pup pe toate

Mirabela 11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Mirabela 11, si mie imi este frica de spermograma sotului, mai precis de morfologie. Acum pe ultima suta de metri l-am obligat sa ia capsule de branca ursului, pana la sfarsitul lui ianuarie cand probabil voi face punctia si ET si sper sa se vada ceva rezultate. Ti-am mai zis ca noi ne laudam cu doar 1.500.000 . Mie frica si de mine ca nu o sa raspund la tratament si nu o sa fac ovule, mai ales ca mi-a spus dr. ca din cauza LH ridicat am ovulatie o data sau de doua ori pe an. Naspa rau.

Apropo de LH, stie cineva cum pot sa-l readuc in limitele normale? Dr. mi-a prescris bromocriptina sa scad prolactina, dar oare scad si LH?

Va pup pe toate si sa auzim numai de bine!

babi, imi pare sincer rau ca nu ti-a reusit FIV-ul. Dar nu trebuie sa te dai batuta, trebuie sa-ti aduni fortele sa ai incredere in D-zeu si sa mergi inainte.
Eu as zice sa incerci si a doua oara la Szeged, nu la Cluj,pentru ca am auzit numai lucruri rele despre clinica din Cluj de la fetele care au incercat aici( s-au purtat foarte urat si au tipat la ele, le-au incurcat analizele etc), dar tu sa faci cum crezi de cuviinta.

Mi-ka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rh spune:

Salut fetelor,

sa nu credeti ca v-am parasit. Nu am putut sa va scriu saptamana aceasta pentru ca am fost foarte aglomerata, un drum la Szeged plus incheiere de luna. Eu ma simt relativ bine daca nu ar fi greturile de pe tot parcursul zilei. La Szeged mi-a facut ecografie, totul este ok, si am stabilit ce mai am de facut pe parcurs. Acolo nu mai trebuie sa ma duc, in schimb mi-am facut programare in Timisoara la dr. Budau pentru ecografie morfofetala in 23.12.

Mirabela, si eu am luat anticonceptionale inainte de stimulare recomandate de dr. Krizsan. Se numesc Marvelon, costa in jur de 150.000 lei cutia si sunt 21 de comprimate care se iau din prima zi a CM. Mie mi-a zis sa le iau din a 2-a zi a CM. Dupa ce am terminat anticonceptionalele in 17 zile am avut ET-ul.

Mi-Ka, nu-ti mai fa griji pentru spermograma, in definitiv unul singur este de ajuns . Ma bucur ca esti multumita de cadrele de la Szeged. O sa le privesti cu si mai mult drag cand te vei duce pentru ultima ecografie: cea de sarcina.

Cu drag,
Rh 9+

ATENTIE !!!

Poze cu bebe nostru: http://community.webshots.com/album/516403325NBJCUp

Poze din Szeged (pentru incepatoare): http://community.webshots.com/album/516403262lguShI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leliutza spune:

salutare fetelor!
fie ca Mos Nicolae sa va puna in ghetute tot ce va doriti voi mai mult (in cazul meu ceva alb cu doua linii rosii, sunt subtila nu ?! ).
n-am mai scris ca nu am apucat, dar am citit tot-tot ce ati scris voi.
Mirabela 11 - spermograma voastra e ca si a noastra - 4 mil de chestiute, oricum noi am facut 5 pina acuma si de la prima care a iesit cu zeroooooooooo spermatozoizi am trecut prin toate fazele, disperare, furie, ciuda, teama, etc.... asa ca 4 mil mi se pare o suma frumoasa, poate unul dintre ei ma va ajuta sa ramin. he! he! am glume in program, dar azi am avut o zi haotica, am alergat non-stop si simt ca o iau un pic la vale .

MI-KA - de unde cumperi tu brinca ursului? la noi in Resita am intrebat la farmacie si s-a uitat crucis, mai ca nu m-a trimis la veterinar, am fost si la magazinul naturist si mi-a zis ca nu are. nu te stresa in legatura cu ovulatia, eu sunt sigura ca o sa fie ok, si eu imi faceam inainte de a merge la Szeged o mie de griji, daca nu suport injectiile, oare cum o sa mi le fac, oare ... oare... Dar uite ca acum in 12 dec ma duc din nou si nici nu stiu daca o sa inceapa sa imi faca ceva pt. FIV, am intrebat daca am vreo sansa si doctorita mi-a zis ca he!he!, pina sa ajung acolo mai am mult .... deci, bucura-te ca ai inceput, mie mi-e teama ca o sa fac laparo si nu stiu cind voi putea incepe FIV-ul.
asta e, acuma vreau sa ma bucur, ca e seara de Mos Nicolae, o sa imi pun in geam toate instalatiile, toate luminitele si o sa fiu vesela, cine stie, poate Mosul o sa vada si casa mea (cam greu, ca stau intre blocuri, dar cine stie ?!).
va pup dulce, sa fiti cuminti si sa primit muuuuuulte cadouri.
leliutza

Mergi la inceput