FSN(Fara sa Stie Nevasta)
Raspunsuri - Pagina 2
Mihaela R spune:
Mai fetelor, eu acu aud de asa ceva. Cind am vazut titlul subiectului, m-am gindit ca e vorba de alte treburi care se petrec fara stirea nevestei.
La noi banii sint in comun - ceva de genul atitia bani sint in casa. Daca are vreunul dintre noi ceva de cumparat, cumpara si gata! Nu l-am oprit niciodata sa isi ia ceva- desi intotdeauna imi cere parerea. Pt ca eu cistig mai putin, eu am avut o initiativa de genul acesta, sa punem la comun cheltuielile, si de ceea ce ramine in plus sa dispuna fiecare cum vrea- normal ca lui ii raminea mai mult, si mi s-a parut corect sa faca ce vrea cu banii aceia. S-a suparat foc, de nu mai stiam cum sa o intorc si cum sa-l impac, si nici nu a vrut sa auda de asa ceva, si a zis ca nu concepe asa casnicia.
flori76 spune:
La noi in casa nu exista FSN si nici FSB
Toti banii sunt la comun si pt orice cheltuiala ne consultam...Nu este o chestiune impusa,efectiv asa ne-am obisnuit.Si inainte de a fi casatoriti(am fost prieteni 8 ani,dar nu am locuit impreuna),daca plecam undeva,in vacanta,puneam banii la comun(bani dati,pe vremea aceea,de parinti) si cheltuiam amandoi...
Oricum,daca acest "fond" este in scopuri laudabile(gen cadouri pt sotie,sot,copil) mi se pare chiar un gest dragut.
Flori
noi
iselin spune:
Dar nu este vorba de bani ascunsi, cel putin nu in cazul meu. Este restul de la benzina, de la market, valorificarea cutiilor goale, vreun comision. Deci bani pe care-i faceai si cand erai scolarita la generala. Si-i punem acolo si fiecare face ce vrea cu ei. dar banii casei sunt in comun, in cont, si de acolo cumparam in limita bunului simt tot ce avem nevoie.
Amalia spune:
Si la noi exista un asemenea fond...daca se poate numi asa. Nu tinem o evidenta stricta a banilor intrati in buzunarul fiecaruia la salariu, dar fiecare stie bine ce facturi are de platit si pentru ce trebuie sa mai pastreze bani. In plus, pastram amandoi pentru diverse evenimente la care mergem (de ex o nunta, un botez, o onomastica) sau pentru ceva dragut de luat la copil ori pentru ceva de imbracat...sau pentru calculator (in cazul lui). Asa am fost mereu si nu mi se pare nimic iesit din comun. Cred ca totul tine de obisnuinta (...avem deja 7 ani de cand suntem impreuna).
Sanatate maxima!
narcisa spune:
In afara faptului daca ar fi sau nu o problema, chiar nu stiu, pt. ca n-am avut ocazia, si la noi e idem.
toate cele bune
narcisa
quote:
Originally posted by timea
La noi nu este asa ceva... avem cateva conturi in care punem bani cu destinatie speciala: masina, excursii, etc... cum el se ocupa de finante eu nu prea stiu ce pune acolo, numai ca am acces la astea oricand... eu zic ca-i o problema cand nu stii de banii aia:)
Bic spune:
la noi e transparenta totala...
si cum eu ma ocupt de finante, stiu intotdeauna cit a costat cadoul pentru mine...
Dar mai nou barbata-miu a inceput sa ascunda bani de mina mea sparta, ca a vazut ca eu singura nu sint in stare sa economisesc. Noroc cu el.
val77 spune:
la noi este cam asa: eu din salariul meu platesc intretinerea, lumina, telefonul meu si o rata facuta pentru centrala
el din salariul lui plateste mancarea si o rata
concluzie fiecare cu banii lui
Loma spune:
Nici la noi nu exista FSN nici FSB, noi tot ce cumparam ne consultam si nu prea avem motive sa ne punem bani deoparte, dar sincer nici nu ne-am gandit la asta, exceptii cadourile, alea sunt surprize, dar si alea sunt cumparate din venitul comun.
Cand se fac cheltuieli, fiecare stie cat costa pentru ca de obicei mergem impreuna.
Daca si-ar pune bani deoparte cred ca totusi m-ar deranja, pentru ca oricum daca isi doreste nu are restrictii.
Smerenia este regina virtutilor.
MirelaV spune:
la noi banii sunt la comun. vrem ceva...ne cumparam. ca acum daca vad ceva in oras...doar nu il sun sa-l intreb..
din pct meu de vedere, n-are sens sa ne ascundem...si fsn-ul...tot in casa ajunge daca suntem realiste..
MirelaV
pupicei pe burticei
Lucia_B spune:
Salut fetelor.
Noi nu avem asa ceva si nici nu cred ca am avea nevoie. Cind vrem sa ne facem cadou ne spunem: stii as vrea sa-ti eau .... sau ...., si ne ducem frumusel si alegem ce imi plece sau ce ii place. Asta ne ajuta sa evitam cadourile "nedorite" sau "neplacute".
http://photos.yahoo.com/valerbatcu/
_ _ _ _ _ _ _ _
Tot raul e inspre bine.