Mamici de Constanta (25)
Raspunsuri - Pagina 9
mav spune:
Neatza! Se pare ca am niste probleme destul de urate cu compu' (virusi). Sper sa rezolv zilele astea.....
Vreau sa va rog: mai postati inca o data listuta cu mamicile& copilasii, sa apuc si eu sa-mi notez sau s-o imprim! Si cel mai bine ar fi daca cine ar deschide noul capitol, ar incepe cu listuta si ar edita-o, ca sa poata fi modificata ulterior! Si propun sa scriem si datele noastre de nastere, pe langa cele ale copilasilor, sa ne bucuram impreuna atunci cand vom sarbatori aniversarile!
Ce ziceti?
mav=Vic(14.07.1978) & Sebi(04.02.2004)
mav spune:
Neatza! Vreti sa stiti ce aud/ vad copiii nostri la Cartoon Network? Eu am notat doar 2 replici pe care le-am auzit ieri, pe la ora 10,30, cand se uita la desene animate nepotica mea (care are 3 ani) si m-am ingrozit!
"Ingenunchiaza in fata mea, ca sunt barbat, veriga cea mai evoluata de la capatul lantului trofic!!!!!!!!"
"Vrei sa vezi cum mi se misca parul de pe piept cu incetinitorul?!?!?!"
Mie una, mi se pare SCANDALOS!!!!!!!
vic & sebi
dianamaria spune:
Buna,
v-am citit aproape zilnic, dar n-am avut noutati (oricum, as fi putut macar sa intru sa va salut, si pentru asta imi cer scuze). Sunteti/suntem din ce in ce mai multe. Bun venit celor noi, care sunt foarte active .
Cristina - multa sanatate Mariei tale; e o frumoasa si o dulce!
Tania - felicitari pentru permis. Nici nu ma indoiam de tine!
Mav - da mai multe detalii despre problemele cu calculatorul, poate te ajutam.
Roxa - ai mila de mine ca eu intru pe dc mai mult la birou si ma ia cate o foame..., dar am listat tot si sa vezi ce gospodina model voi ajunge :D
Pupici la toate si la toti !
Acum si cate ceva despre noi :
-pe Tibi l-am mutat din clasa "veche", evident din cauza profei de germana, pentru ca n-am vrut sa ajungem la cine stie ce altercatii cu ea. Acum este la o clasa de engleza, unde are si o invatatoare pe acre el o place f mult, iar profa de engleza e o tipa de 25-30 ani super de treaba.
Va pup,
Diana
narcisa spune:
Fetelor,
Aveti careva dintre voi cont in valuta la Banc Post? Sau alt fel de cont?
Pe ce perioada pot deschide contul si cit se plateste lunar?
Am nevoie de el pt. o tranzactie in valuta, banii sa fie ridicati in Constanta in euro. Oare cit poate fi comisionul?
Va multumesc fff. mult pt. orice parere, poate si de la alta banca, in general ofertele sint similare.
Am mare nevoie de aceasta informatie.
Stie cineva, ce si cum?
toate cele bune
narcisa
dadi_t spune:
Bine ai venit Cristina! M-a impresionat si induiosat tare mult povestea puiutului tau. In astfel de momente , ma intreb cu ce este de vina un suflet atat de mic si nevinovat ca sa treaca prin acest purgatoriu???Doamne-iarta-ma! Multa sanatate Mariucai si voua multa putere pt. ai fii alaturea indiferent de ce-i va rezerva viitorul. Sunt f. tulburata si nici nu stiu daca mesajul meu e coerent.
Narcisa sa-ti traiasca scumpica, sa fie sanatoasa si norocoasa!
!LA MULTI ANI VIVIEN! Cum se face vremea mai buna o sa iau mai multe informatii si te tin la curent.
Doamne ce-a tinut vremea cu mine....a fost o zi de adevarata primavara cand am avut examenul de conducere. Dupa suflet????
Diana, chiar ma gandeam ce mai faceti!Nu a fost traumatizant pt. Tibi sa schimbe invatatoarea si colegii? S-au n-am inteles eu bine?
Fetelor multumesc pt. felicitari si va doresc si voua multe impliniriri si bucurii in tot ce faceti.
Vichi, mult spor la treaba ! desi sunt f,. ocupata mi-ai inveselit zilele cu bancurile trimise.Super!
O sa intru ceva mai rar pe DC pt. ca am musafiri pana pe 12 ian. cand o sa luam si noi motzul lui Bibi!
Roxi, saru'mana si eu pt. ideile culinare! Miam-miam!!!Ce scump trebuie sa fie Voinicelul! Of... abia astept sa-l si sa te cunosc si eu in sfarsit. Sora mea e in sesiune si sta la mine toata perioada asta si sper sa ajung sa-mi fac niste analize la spital si cu ocazia asta( iar te amenintz!)speeeeer sa ajung si pe la voi. Ne mai primiti???? Oricum o sa te sun inainte.
O sa postez lista reactualizata si cine deschide o noua pag. daca da reply o poate copia de la mine.
1. Anomis (Simona) –Andreea – 23.01.2000
2. Cali –Mennan - 27.09.2004
3. Caty – Dinu - 15.10.2003
4. Cornelia –Maria - 2.07.2003
5. Crixia (Cristina)– Alexia - 22.07.2003
6. Dady68 (Tania)Andreea 14.09.1996 si Bianca + 14.02.2004
7. DanaP – aspiranta
8. Dianamaria –Tiberiu-Andrei – 07.07.1997
9. Galarina (Cristina)– Stefan
10. Gen68 –1.apr.1968Marius - 4 ani?
11. Ione (Ionela)– Maria & Elena - 26.05.2003
12. July (Julide)– Teodora – 15.10.2002
13. Larular (Raluca)– Andra - 24.11.2003
14. Laura111 (Laura Tatiana)– Vlad –15.02.2000
15. Layla (Carmen)– Daniel-Alexandru - 29.12.2003
16. Liris( Simona) – aspiranta
17. Lizuca (Gabi)– Alisia - 05.09.2002
18. Marlen_b –Andreas-?
19. Narcisa –Patrick 29.02.2002 si Vivien 27.01.2004
20. Nicoleta-Carmen –Rares – 01.12.2003
21. Oana (Ioana Corina)– Paul- 03.07.2002
22. Roxanaz –Patrick-Philip – 29.07.2004
23. Sinzi_ana –David – 04.02.2003
24. Tanja –Stefan -?
25. Tatianas -Delia-Bianca – 05.07.2004
26. Tweety –Cosmina – 26.03.2003
27. Norris(Cristina)-Norris-29.05.2004 + Eric-4,5 ani?
28. Mav(Victoria) - Andrei-Sebastian - 04.02.2004
29.Gegea(Giani)-cu puiutz de om
30. Mygirls(Oana)(9ian1978)-gravidutza dpn-15mai
31. Ematutui(Emilia)-bb.de mart.apr2004?
32. Adinutza- Bogdan - 17.04.2000 si
Andrada - o1.12.2003
33. Magdala(Magda)- Raphaela data?
34. BB23(Alina)-dpn?
35. Crig(Cristina)-Maria-Teodora- sept.2002
Tania cu Anduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)
...poze DECEMBRIE!
crig72 spune:
Am reusit sper cu pozele!!!!!Dar mai am multe de invatat....
Pupici de la noi.
Cristina si Mariuca
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">Povestea
nasterii
Poze pentru voi http://community.webshots.com/user/crig72
narcisa spune:
Roxi, n-am uitat de retete si de obicei ma tin de cuvint; da Patrick a rupt bara de la perdea la ei in camera azi de dimi. si mi-a cam dat programul peste cap. Si e aproape prinz si nici n-am facut de mincare. Sper sa reusesc pina diseara sa postez 2-3 retete.
toate cele bune
narcisa
CRIXIA spune:
In sfarsit a venit iarna!
Am iesit de dimineata afara, ne-a batut viscolul, apoi ca niste nebuni am plecat la Selgros si de acolo in vizita in cartierul Corneliei.
Afara am fost la garaj si am dat zapada din fata garajului, am facut si cateva poze, dar acum nu am cum sa le pun, caci am uitat pozaru'(aparatul foto) in garaj.
La Selgros credeam ca-i inchis, aproape nimeni nu era, iar in cartierul Conrneliei am ramas in zapada, dar am impins si intr-un final am ajuns acasa.
Alexia a adormit pe la 16.30, destul de tarziu, dar sper sa doarma si la noapte.
Ieri am avut un examen si... nu-l iau, sunt sigura ca iau o nota sub 4. Asta e, deja am pus cursul in raftul "restante"!
Cam atat despre noi!
Rox, mi-ai facut pofta! Aaa si despre Alexia, tot cu lingurita papa, kiar si cu furculita uneori! Pe mine nu prea ma lasa sa o ajut, doar pe Buni, dar unoeri!
Racushoarele Cristina& Alexia
roxanaz spune:
pupicei dragutzelor.
Vic, no problem, daca mai ai nevoide de ceva da un semnal. sper sa te ajute.
Tatiana, te-am sunat de vreo 245 de ori ieri din selgros....ai avut telefonul inchis? humana de 900g este 453.000. asa ca....ramine pe data viitoare!
Diana, hihihihi, nu e vina mea.... Vic m-a provocat!
Tania, eu inca cred in amenintarile tale...asteptam telefonul!!!!
Narcisa, nu am cont la bancpost. dar tu il vrei ca sa il folseasca si altcineva de aici pentru retragere de numerar? nu mai bine trimiti bani prin western union sau alta firma de acest gen? eu am folosit serviciile lor si a fost bine, cu comision mic, banii ajung in 24 de ore...., acum cred ca si mai devreme! stai linistita cu reteta ca oricum nu am avut timp de nimik zilele astea. pupicei voua!
Crix chiar ca ati facut o expeditie, nu gluma!!!!! acum nu mai bate vintula sa...dar oricum e tare frumos cu ninsoarea asta, am socs si grasu mik cu nasul afara pina la masina...a fost simpatic!
Cristina, am vazut pozlee, tare dragutza pitica ta!!!
ma duc ca sa chitzaie de somn. va pupez si va doresc o seara linistita!
narcisa spune:
Tort cu mere
250g Faina
100g Unt sau Margarina(eu am folosit de obicei margarina)
un ou
o lingurita de praf de copt
1 Kg mere, din acelea care nu sint asa de dulci
1/2 litru suc de mere( se gaseste la cutii de cumparat, fara acid)
2 pachete budinca(praf) cu gust de vanilie
1/2 litru vin alb demisec
1 Pachetel de Zahar vanilinat
250 g Frisca
100 ml. lichior de oua
grasime pt. uns forma(unt sau margarina)
o punguta de plastic, din cele folosite pt. congelat
Mod de preparare:
1. Faina se amesteca cu praful de copt cel mai bine cu un tel de batut), apoi Grasime(margarina sau unt), Oul, 75g Zahar si 2 Linguri apa rece, se amesteca mai intii cu mixerul si apoi cu mina si se framanta un aluat care, acoperit se da 30 minute la frigider.
2. Merele se curata de coaja, se taie in patru, se taie particica cu casuta si samanta, iar pe cealalta parte se fac 2-3 taieturi ff. usor cu cutitul pe lungime. Aluatul se intinde intr-un cerc cu diametrul de cca. 38 cm si se intinde pe o forma unsa(rotunda de tort cu fund detasabil) de 28 cm. diametru. Aluatul se va impinge usor pe peretii formei. Se pun in forma merele cu taietura usoara(mai sus facuta) in sus.
3. 4 linguri de suc de mere se amesteca intr-un vas cu praful de budinca cu gust de vanilie. Restul de suc de mere, vinul, restul de zahar si zaharul vanilinat se pun intr-un vas pe foc, se amesteca cu telul sa nu se lipeasca. Cind incep sa fiarba, se ia de pe foc si amestecind cu telul se pune praful de budinca si se mai lasa 1 min. sa fiarba. Apoi, asa fierbinte se pune in forma peste mere si se introduce in cuptor dinainte incalzit la 175 grade pt. cca. o ora. Cel mai bine se face seara si se lasa peste noapte in forma sa se raceasca. A doua zi se pune pe o farfurie.
4. Se bate frisca cu mixerul si se intinde deasupra in forma de norisori(asa presat ff. putin cu o lingura), iar lichiorul de oua pus in pungulita si strins la un capat, care se taie un pic, si se orneaza in forma de ##### (romburi, ca semnele aratate mai inainte)
Tortul se poate prepara si fara vin, in loc de 1/2 l vin se pune suc de mere la cutie fara acid. Iar deasupra in loc de lichior de oua, glazura de cacao sau ciocolata de menaj.
Sper sa fi fost destul de explicita.
Reteta am facut-o de multe ori si iese garantat si nu e prea grea.
Promit sa mai scriu si miine o reteta.
Ca scriu aici de cel putin o ora, da la mine e ca la gara, ba sa bagam copii in pat, ba sa caut una sau alta, fiecare 5 minute vrea cineva ceva de la mine.
P.S.
Roxi, ce ai vazut tu in poza e fff. similar cu reteta de mai sus, modalitatea fara vin, evident.
Tortul facut de mine pt. Vivi a fost la pachet din comert, cum se gasesc si in RO in supermarketuri de la DR Oetcker pt. chec parca am vazut. Da cum ti-am scris e aproape la fel, acelasi gen de aluat si jeleul tot la fel mi s-a parut la gust, doar ca merele sint taiate bucati mai mici, ceea ce poti face si la reteta de mai sus; nu le asezi in forma, cind ai facut jeleul(se incheaga ca un jeleu de la praful de budinca) pui merele taiate mai mici(dintr-un sfert de bucata tai cam 3-4 in functie de marimea marului) in vasul respectiv si amesteci si pe urma le pui in forma, nivelezi uniform si gata.
Sper sa ajungi sa incerci reteta si sa va placa.
Da si cu vin e ff. bun si deosebit, gustul de vin nu-l simti datorita zaharului.
toate cele bune
narcisa