teste de ovulatie-pot da erori?

Poate ma puteti lamuri voi, ca eu sunt in ceata definitiv.Am facut teste de ovulatie incepand din ziua 10 -negativ,ziua 11- negativ,ziua 12-se vedeau abele linii dar cea de test nu era la fel de rosie ca cea de control, ziua 13-la fel ca ziua 12,ziua 14 -nu se mai vedea decat linia de control, cea de test disparuse definitiv.Mentionez ca in ziua 13 am avut o durere destul de puternica in partea stinga , durere care a disparut a doua zi.Daca ma iau dupa prospect e clar ca nu am avut ovulatie .Ceea ce nu inteleg este de ce a aparut in ziua 12 si13 a doua dunga si de ce a disparut in ziua 14 daca ovulatia nu a avut loc?Durerea care am avut-o poate avea vreo legatura cu ovulatia? Poate ma lamuriti voi, v-as ruga mult.
Rucs.
Raspunsuri

mcbeal spune:
Nu inteleg de ce spui ca e clar ca n-ai avut ovulatie. Mie mi se pare foarte clar ca ai avut ovulatie, iar durerea de care vorbesti din ziua 13 o am si eu in fiecare luna la ovulatie. Nici nu mai trebuie sa-mi fac test, ca in felul asta stiu exact. Am inteles ca e normal sa ai un pic de dureri de burtica la ovulatie, e semn ca s-a rupt ovulul si a plecat la plimbare.

Tonnia spune:
Nici eu nu ma descurc cu testele astea! Nu le pot interpreta. Dar nu mi-a iesit nici unul doar cu o singura linie. Numai alea de sarcina imi ies asa.

Felicity spune:
rucsi, daca te uiti in prospect, e un grafic al hormonului LH, si are un palier de crestere abrupt, e foarte usor sa pierzi cresterea asta.
ai facut testul la amiaza? si dupa ce te-ai abtinut sa bei apa 3-4 ore? testele ar trebui facute zilnic la aceasi ora, de obicei dupa ora 12 la pranz. se zice ca LH apare in urina in timpul zilei. dar daca testele tale au fost cu doua liniutze si acum nu mai au decat una, e clar ca ai ovulat cand zici ca ai simtit durerea, insa nu ai surprins exact momentul de crestere. bafta multa, ar trebui prestat zilnic de cand ai un test asa slab pozitiv, o perioada destul de lunga.
in cazul in care testul iese pozitiv, ovulatia are loc la 24-72 de ore. deci pt un slab pozitiv (cum ai avut tu), presteaza de atunci, cam o saptamana (de siguranta) zilnic. bafta multa multa si un test pozitiv de sarcina iti urez!!!

rucsi spune:
mcbeal , spun ca nu am avut ovulatie pentru ca in prospect scrie ca testul este pozitiv doar daca cele doua linii sunt colorate cu aceeasi intensitate.
Tonnia, mie testele imi ies cam asa:
ziua 10,11 - negative,a doua linie nu se vede absolut deloc
ziua 12,13 - pozitive
ziua 14 -negativ, la fel ca in zilele 10, 11
Felicity, spui ca ar trebui sa prestam in fiecare zi incepand cu ziua cand testul apare chiar si slab pozitiv.Dar toata lume spune ca daca o faci in fiecare zi scad sansele deoarece nu are timp lichidul spermatic sa se refaca. Nu stiu ce sa mai cred.
Va pup mult .Rucs.

Felicity spune:
rucsi ce spui ar fi adevarat daca el are o spermograma nu prea grozava. daca spermograma lui e buna, nu vad de ce nu ati presta zilnic in perioada fertila. cu cat prestezi mai des, cu atat cresti sansele de reusita!! repet in cazul unei spermograme bune!! sunt multe site-uri care te sfatuiesc asa, nu e de la mine

rucsi spune:
Felicity, in primul rand vreau sa te felicit pentru sarcina, am aflat abia aseara de pe nu stiu ce subiect(stau prost cu memoria).Sa-ti dea Dumnezeu un copil sanatos, frumos, destept si nu in ultimul rand norocos iar tie o sarcina usoara , fara probleme si sa fii cea mai frumoasa si mandra mamica din lume.
Revenind la mine, ultima spermograma facuta a fost in ianuarie 2003 si avea pe atunci vreo 80 milioane de dar nu statea prea bine cu mobilitate.Nu a mai repetat-o pentru ca in februarie 2003 am ramas gravida si nu a mai fost nevoie.Din pacate copilul a murit la 11 zile si asa am ajuns si eu pe aici.Norocul meu este ca mai un baiat de 7 ani (impliniti pe 18 ianurie ) dar mai vreau neaparat un bebe si nu stiu ce sa mai fac.Dar nu te mai plictisesc cu ale mele
Te pup si sa ai grija de tine si de bebe ( sau poate bebici ) !!!!!

danangie spune:
Eu sunt azi in a 10-a zi de CM. Acum o ora mi-am facut un test de ovulatie si linea picului abia se vedea. Deci , dupa cum scrie aici inca nu a inceput perioada picului. La voi,cele care ati mai facut aceste teste asa s-a intamplat?Inainte de inceperea picului linea abia se vedea?
Si eu ar trebui sa prestez acum ca abia se vede linea picului sau ar fi bine sa astept sa se vada bine adica semn ca am la dispozitie de la 24 la 36 sau 72 ore pana la ovulatie?
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

elena.c spune:
Va salut pe toate si sunt alaturi de voi.
am si eu aceeasi problema nu ramin insarcinata.am facut analize (dozari hormonale ) , si mi-a iesit prolactina mare .mi s-a dat acid folic si brocriptin .am o intrebare ,daca imi poate raspunde cineva : testul de ovulatie il pot cumpara de la farmacie ?
ca nu ma pricep.
multumesc mult si mult succes.

danangie spune:
Bine ai venit printre noi.
Da, testele de ovulatie le poti cumpara din farmacii. Se cumpara si de pe internet dar e mai complicat in sensul ca-ti trebuie carte de credit,etc.
Mult noroc si D-ne ajuta sa ramai cat de curand!
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

AYSHA 2 spune:
Da, Elena c. testele de ovulatie le gasesti la marile farmacii din Bucuresti. Ti-as putea recomanda si firma producatoare si farmacia, dar sunt si eu nou-venita si nu stiu daca am voie.
Rucsi, si eu ma confrunt cu aceeasi probl. la liniutele de testele de ovulatie. Dr. mea mi-a spus ca este normal sa se intample asa si nu trebuie sa te iei neaparat dupa prospect. Daca vrei baiat, sa ai contact la 24 de ore de la ovulatie, daca vrei fata, la 36 de ore. Oricum, timp de 5 zile de pozitivare, prestare la greu, deoarece este posibil orice .AYSHA 2