Cat dau nasii la nunta?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

quote:
Originally posted by sibip

kriss, la chisinau este mai importanta cununia civila pentru ca acolo nu se fac cununii religioase simbata (este impotriva traditiei). deci cununia religioasa se face de obicei a doua zi, duminica. probabil de aceea au ales prietenii tai s-o faca in iasi. ca sa fiu sincera, din punctul de vedere al ceremoniei este chiar mai simpla la noi decit cea in rit ortodox "vechi".
cred ca 300 eur e ok, pentru rep. moldova. "preturile" sint undeva la jumatate decit la noi, deci 300 e onorabil. bineinteles depinde si de portofelul fiecaruia, si de asteptari, si de cit de cu pretentii este nunta. dar asta e valabil peste tot! deci mergi pe ceea ce crezi tu ca nu ai cum sa gresesti.

quote:
Originally posted by kriss79

salut
Noi vom cununa un prieten de-al sotului la Chisinau pe 18 august. Stiti ce preturi se practica pe acolo?
Ei fac numai cununia civila si petrecere(100-120 invitati).Noi deja le-am spus ca nu prea avem posibilitatea acum, economiile noastre merg in alta directie anul acesta si ne-au spus ca nu e nici o problema, ca ei isi fac singuri nunta si vor sa se distreze nu sa stranga bani. Bine,bine, dar nici nu vreau sa fim cei mai zgarciti..Noi ne-am gandit la 300 E, sper sa fie ok, ca mai mult nu avem oricat am vrea noi.

POZE
Cristina S.

Mersic de raspuns..Intre timp s-au mai schimbat lucrurile..se pare ca vor face si cun religioasa, la o biserica de rit nou, dar preotul nu le-a dat inca un raspuns final..a zis ca se mai gandeste daca ii cununa, ca e post...
Ne-au rugat sa le spunem daca aducem si noi invitati..pai cine vrea sa vina pana acolo? Chestia asta e obligatorie??

POZE
Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

am scris gresit..nu daca aducem si noi invitati..ci cati invitati avem...sa ne dea invitatii si pentru ei...

POZE
Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasicu spune:

Fetelor imi vine sa mor cand cand va aud!La noi in Ardeal esti de rasu'lumii daca esti nas si nu dai cel putin 600-700 euro.Noi atat am dat si asa se da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Si daca n-ai atat? Refuzi sa cununi niste oameni la care tii pentru ca nu poti fi "in rand cu lumea"???

Mergi la inceput

Ai idee cam cat ii costa pe miri nunta?Numai formatia e 25 milioane,decorul 15milioane,meniul cel putin un milion de pers.Si toate astea la un local normal,fara pretentii deosebite.

Mergi la inceput

Trebuie sa va ganditi ca mirii vor sa-si ia dupa nunta o casuta ceva,ar trebui sa faca macar de un avans.Cine crezi ca face nunta doar pentru distractie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Nu spun ca nu-s astea preturile, numai ca, daca e asa cum zici tu, nasii sunt o sursa de bani si atat. Cum ramane cu vorba aia cu "parintii spirituali" atunci? Totul se reduce la bani si atat? Dispare notiunea de prietenie? Ca zau, la ce sume spui, nu stiu cine isi permite sa naseasca. Stiu doar ca eu am preferat sa am langa mine, ca nasi, niste prieteni, si cat ne-au dat darul chiar n-a contat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

nasicu ma bucur ca iti permiti sa dai 700euro ca nasa la nunta...bravo tie...si la mai mare

Mergi la inceput

Nu fiti rele fetelor!Eu va spun cum e pe la noi.Un simplu nuntas da 5 milioane,pe bune.Daca nasii dau putin trag cinstea in jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Nasii au o gramada de cheltuieli pe langa darul care se da la masa...
Si daca stai sa le aduni ajungi la o suma destul de mare...
Pe noi ne-a "costat" sa fim nasi cu totul 30 de mil. din care doar 10 au fost darul la masa ... Daca ne-am fi permis sa le dam mai mult, o faceam cu cea mai mare placere... Dar atat ne-am permis, atat le-am dat. Si nu cred ca finii au avut de ce sa se supere ca stiu foarte bine ce cheltuieli ai ca nas si ca nu totul se rezuma la cat dai la masa...
Pe langa cei 10 mil. a mai fost cadoul de cununie, lumanarile, biserica si alte maruntisuri. Plus bani dati de nas la diverse obiceiuri, lautari etc. (decat astea adunate au fost vreo 4 mil.)
Si astea fara hainele noastre, pe care nu ni le-am fi luat daca nu eram nasi... ca rochie de mers la o nunta oarecare aveam... dar nu puteam sa ma imbrac totusi si acum cand am fost nasa...

Una peste alta, noi am facut cu multa placere si nu am stat sa ma gandesc la banutii cheltuiti... insa am dat atat cat ne-am permis... Tinand cont ca ne-am indeplinit toate obligatiile legat de biserica si de obiceiuri... le-am facut si cadou de cununie care sa le foloseasca... iar meniurile le-am acoperit si le-au mai ramas si niste banutii din aia... eu zic ca a fost ok.

Parerea mea... fiecare da cat poate... Poate unii dintre invitatii si-au permis sa dea la nunta respectiva mai mult ca nasii, dar pt. ei poate asta a fost singura cheltuiala...

Daca finii v-au ales sa le fiti nasi nu cred ca au facut-o gandinu-se cati bani or sa le dati...

www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput