Copilasi din 2002 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
light spune:
Roxana cred ca o sa ne luam de mana, si noi terminam acum antibioticul si nici eu nu ma pricep sa modific dimensiunile pozelor pentru a pune albumul pe site. Culmea e ca barbatul meu lucreaza in domeniu da nu apuca niciodata sa isi faca timp. Bine ca mi-a pus macar o singura poza.Hellen, nu am inceput sa umblu prin gradinite, in schimb am o prietena care are o fetita de 6 ani la o gradinita din apropiere. Vazand ca prietena mea e foarte incantata de conditii si de educatoare am rugat-o sa se intereseze daca pot sa il duc si eu pe Liviu cand se mai incalzeste afara si daca da, voi merge sa vorbesc cu educatoarea.Hellen, azi am umblat prin piata dupa tablita din aceea de desenat, dar nu am gasit decat unele mici si unele putin mai mari, adica portiunea desenabila de dimensiunea unui caiet mic. Te superi daca te rog sa masori tu diagonala tablitei tale ca sa stiu macar daca mai exista dimensiune mai mare decat ce am vazut eu?Referitor la olita, nu ai incercat sa il conditionezi putin pe Geroge ca sa o accepte?Bella bine ai venit! Sa iti traiasca fetitele si sa fie sanatoase.Iulia,eu i-am dat lapte de la alimentara intre 1 an si aproape 2 ani ca apoi nu a mai vrut in ruptul capului lapte simplu . Asa ca acum ii dau preparate lactate.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)
HelleneC spune:
Buna la toata lumea!
Lucia, tablita noastra e mare, a avut asa cum ai scris tu, de marimea unui caiet dar a stricat-o, aceasta are lungimea de 23 cm (partea pe care scrie efectiv) si marginea e ca un suport pentru ceea ce se cheama "creion" si cateva figurine geometrice tot magnetice. Vreau sa iti spun ca de cate ori George ajunge acasa se joaca mult cu ea si a invatat sa faca tot felul de chestii. Plus ca tine bine creionul in mana, chiar foarte corect (cu stanga e drept) si daca se concentreaza deseneaza cerculete aproape perfecte (el le spune oua) Chiar in oras la noi nu am mai vazut modelul asta, doar mici asa cum spui tu. Insa si alea sunt bune, important e sa ii ocupe timpul si sa invete cate ceva.
Iulia, pe George nu il pot dezvata de laptele de vaca, de la 1 an nu i-am mai dat formula (era si prea scump pentru noi), iar trecerea i-am facut-o cu lapte la cutie pasteurizat UHT (La Dorna) cu grasimi putine. Insa nu poate renunta la cerealele din biberon, si daca ii pun altceva in el refuza si face scandal. Dar laptele ii place si pentru ca a vazut "mecanismul" de mulgere a vacii si de fiecare data cand vine mama mea in casa cu laptele pentru el e o placere sa vada cum se strecoara, cum trage grasimea si tot ce se face cu el la tara. E f mandru cand ii dau laptele si spune ca e de la "vaca lui bica". Cand ii cumpar din magazin nu e aceeasi placere, e vizibila chestia!
Nu cred ca e vreo problema ca Dorian si Rashid nu vor lapte de vaca, important e ca beau si formula, asa cred eu! Poate dupa ce mai cresc vor intelege si prin alte metode si povesti Iar la biberon nu ma gandesc sa renunt inca, pentru ca mi-e teama ca dupa nu o sa mai bea suficient lapte. Biberonul e moftul copiilor si nu cred ca neaparat pentru ce le curge din sticla (de la o varsta desigur) ci pentru obiceiul acesta. Poate dupa ce il dau la gradi ne gandim sa renuntam, mai vedem!
Sanatate si numai bine!
Elena
Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze
Bella spune:
Buna!
Hellene, reactia Mariucai cand m-a vazut cu un bb in brate a fost destul de buna, eram la spital cand au adus-o in vizita, un inceput de plans si o mare mirare dar nici nu ma asteptam la mai mult, avea atunci doar un an si jumatate. O iubeste f. mult si o pupa si ii spune"puiu mami", o alinta, ii arata in reviste, o intreaba daca e buna papa si...o si impinge cat colo cand ii ia vreo jucarie! Sunt mereu cu ochii pe ele si nu e usor deloc si daca bb primeste un pup Maria se alege cu doi ca sa nu fie suparare. Ma bucur ca vor creste impreuna si sper sa fie f.apropiate. Dar ma bucur grozav si ca ma duc la mama peste o luna si ca voi avea si eu momente de respiro ca nu mai stiu ce sunt alea.
Cu olita acum. Incearca(daca nu deja ai facut asta pana acum) sa te joci cu el stand pe olita. Noi asa am reusit cu Maria si mama a fost cea care a petrecut ore in sir cu reviste in mana si cu tot felul de capace si periute de dinti si ce se mai gasea prin baie. Si daca la final erau doar doua picaturi de pipi(cat sa orbesti un soarece :), aplauzele erau furtunoase si bucuria ei pe masura. Maria a avut si inca mai are probleme mari cu constipatia(constipatie spastica-am pus eu diagnosticul dupa ce am citit zeci de materiale-ca niste cacareze de oaie- si poate asta este un motiv ca a demarat mai greu cu mersul la oilita. Noaptea tot ii punem pampers dar ziua o las fara el(si mai face si pe ea uneori-se duce in ultima clipa la baie). Sucul de prune este elixirul nostru acum iar eu respir usurata pt. ca mult am suferit alaturi de ea.
I-am dat lapte praf pana la 1 an si jumatate si apoi l-am combinat treptat, pana la eliminare, cu lapte de vaca si ne-a reusit atat de bine ca acum bea chiar prea mult spun eu, un litru/zi + sucuri naturale. Oare nu e prea mult? Bineinteles, cu biberonul bea desi stie sa bea din cana f. bine.
Problema mea cu ea este ca s-a nascut cu un dintisor care acum este galben si cariat si pare ca are si ceva la radacina lui, se vede prin gingie. N-am ajuns inca la stomatolog. Inchei brusc ca s-a trezit bb. Cu bine si pe curand,
Mihaela
Anina_n spune:
Aisha si vorbaretul Rashid, Bella si frumoasa Maria Cristina, bine ati venit in clubul nostru ! Sunteti si voi pe listuta, acum.
In legatura cu gradinita, noi a trebuit sa o inscriem pe Cristina cu 1 an inainte pt. a prinde un loc. Asadar, grabiti-va sa va inscrieti acolo unde va doriti !
Sa stiti ca daca nu plange in primele saptamani, este posibil sa planga mai incolo, cum am patit noi cu micuta noastra. Raspunsul la intrebarea, "Da' de ce plangi, Cristina?", este " P'ang, mami, tati, buni ".
In legatura cu biberonul de lapte ai dreptate, Elena ! Cristina nu mai bea lapte(de la 2 ani si 6luni) de cand i-am luat biberonul- pt. ca bea ~ 1l lapte de vaca/noapte, zice ca nu e bun. In schimb bea cateodata cacao cu lapte si mananca produse lactate.
In weekend am prins zapada multa la Toplita si ne-am dat cu sania. Daca ar fi fost dupa Cristina, numai la sanius ar fi stat.
Dimineata, cand am lasat-o la gradinita, tare greu s-a despartit de mine, era cu lacrimi in ochi. Inca nu si-a facut prieteni la gradinita, desi copiii trag la ea. Insa, fiind cea mai mica(intr-o grupa combinata) ea sta mai mult pe langa educatoare. Speram ca anul viitor sa se integreze si ea mai bine in grup.
Sanatate si pupici ! Pe curand !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
sinzi_ana spune:
Scriu si eu un pic.
Ap nostru este gata, inca nu am avut timp sa ne mutam ca am trecut prin niste momente mai grele si nu prea ne-a ars de mutat.
TAti si David au avut accident de masina, si s-au zguduit putin, nimic grav, dar ne-am speriat...eu cel putin cand m-a sunat sa imi spuna mi s-au taiat picioarele...
Cateva vanatati si atat...dar am vandut masina...si suntem pedestrieni acum...
si Finuta mea care inca nu se nasucse, a murit in burtica la mamica ei, la 6 luni si o sapt...a fost un soc foarte mare, groanzic...suntem foarte tristi si suparati...
In rest, David e bine, i-au trecut bubitele de mult, vorbeste mai bine acum, raspunde la intrebari, face si propozitii simple, dar inverseaza rodinea in propozitii, de ex: buni vine, pe jos zapada...si cu engleza stam foarte bine, inca nu facem propozitii dar cunoaste multe cuvinte si le foloseste...
Vorbeste toata ziua, nu o lasa mai moale deloc, e asa alintat si vorbaret...cu mancarea avem probleme...e foarte sclifosit si nu mai stiu ce sa fac cu el...masa e un cosmar pentru mine!! Dupa ce ne mutam il asteapta infometarea, ne-am hotarat sa ii dam sa manance numai la cerere...sa vedem cat il mai tin fitzele...
La 2 ani are 93 cm si 12,100kg...mi se pare ca e putin...
In rest avem ceva victorii la activ cu wc, face la wc (nu olita) "ca tati" " ca andrei" ca anca" ca toata lumea numai sa stea pe wc, dar nu cere, daca il prind eu si ii spun sa se tina pana ii dau pampu jos si il pun pe wc...face,,,daca nu ....nu...
cam asta depsre noi...de abia astept sa avem si noi net, ca parca imi lipseste un organ...
salutari la copii si mamici
Sinzi si David
David la 1an si 11 luni Noi - noute
aysha spune:
Eu am incercat ieri sa-i dau putin lapte de vaca si a dat cu biberonul cit colo.
Azi am sa incerc sa-i dau cu paiul ca-i tare innebunit sa "traga" din paie!
Poate...poate!
HelleneC spune:
Buna seara!
Nina, saptamana viitoare musai ma duc sa il inscriu la camin langa mine. O sa mai caut si altceva intre timp, insa pentru orice eventualitate sa fie inscris. As vrea o gradinita, dar mi-e greu ca trebuie sa caut si bona sa il ia la pranz, eu ajung seara pe la 6 si sotul cand poate. O sa vedem care e varianta cea mai potrivita!
Bella, reactia Mariei a fost ok, adica in limitele normalului si ce face acum e la fel, pt. ca nu are cum sa priceapa prea multe. Ca sa iti urmez sfatul cu olita, George trebuie sa nu stie ca sta pe asa ceva, nu il intereseaza NIMIC cat sta pe olita, nimic nu ii place atunci. Oricum, operatiunea va debuta in forta cand imi iau concediu vreo 2 saptamani, atat cred ca imi trebuie pana il imprietensc cu ea, dupa continua bunica!
Aysha, Rashid a facut asa cum a crezut el mai bine, are personalitate nu gluma. Din cate am citit despre el, pe unde ai mai postat, m-am imprastiat de ras... mai ales la faza cu logopedul. Pacat ca pe DC nu avem acces la fazele "verbale" ale copilutilor, ca tare as vrea sa il aud cand iti argumenteaza el ce vrea pe limba lui.
Sanzi, chiar nu te-am vazut de mult si ma intrebam daca mai ai acces la net. Urata faza cu accidentul si cu finuta ta. Te cred prin ce ai trecut Cum a reactionat David atunci? Sper ca nu s-a speriat prea tare, poate uita repede!
Va pup si va doresc o saptamana buna!
Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze
aysha spune:
Na,ca nu vrea nici cum!
Nici cu paie,nici cu surcele si l-a mai si imprastiat pe toti peretii (pe aia pictati,evident)!
Am o intrebare: voi incalziti lapticul cind il dati?
Eu i l-am dat la temperatura camerei si fara adaos de miere.
Formula lui are acest adaos!
HEEEEEEEELLLLLLLLLP,plssss!
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43549" target="_blank">Copilasi din 2002 (7)
Irina,veve & croko
pozici