unde sunt musulmancele mele?( 7)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
madelaine spune:
Hanen noi sintem musulmani suniti ...si atit. nu stiu , nu apartinem de nici o secta, tinem de Mahkamh Sunie Sharraieh. Dar sint multe secte si la suniti...Jamma Islamie, Habashie, Ahuwen el muslimini pe astia ii stiu dar de Coranisti, sincer nu am auzit. Cum se spune in lb. araba? poate asa sa fi auzit.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Krisztina spune:
Mama mama fetelor dar ce mult ati scris in ultimele zile!!!
Maryam si multumeswc inca o data pt carti.
Eu inca sint in faza de studiu si documnetare si deci nu am cum sa contribui la aceste discutii ca nu stiu multe...dar citind postarile voastre incerc sa ma lamuresc si eu...Acum nu am inteles o treaba..cum ramine deci cu convertirea????cum iti stabilesti apartenenta la suniti sau siiti sau ma rog la celelalte care mai exista...de la Aisha am inteles ca depinde de locul in care te convertesti..adica moschee sau tribunal....sau de martori????asa este?????si inca ceva.....casatoria trebuie obligatoriu sa se faca la moschee?????noi am facut in prezenta a 2 martori,cu toti membrii familiei lui,..matusi ,unchi....dar a venit sehul acasa .....adica nu la moschee......deci?????
Vapup,
aysha spune:
Nu ironizez pe absolut nimeni Irina. Insa cind esti luat de "plictisit" imi ies din smochine.
De la ultima postare am sunat si eu la Islam Hot Line in Emirate.
Doua tipe tare dragute mi-au spus ca ele nu au cunostinte si m-au transferat la un seic de la Awqaf.
Domnul foarte dragut mi-a spus ca dupa "umilele" sale cunostinte cei care studiaza Coranul cu mare dedicare si rabdare,te numesti un bun musulman si daca vrei neaparat si profesor.
AbdulMonim (Abdallah)Belah este o notorietate in lumea musulmana. Este seikh in studiile Coranului.
Intimplarea face sa stam usa-n usa.Daca nici el nu a auzit de coranisti apai ziceti-mi si mie la ce librarie gasesc o carte despre ei. Ca link-uri vad ca nu da nimeni.
Macar sa stiu si eu daca apartin de shiia sau suni.
Krisztina,nu exista casatorie in moschee.
Hannen nu dau cu nici un par. Am pus si eu o intrebare asa cum i-am multumit Irinei de informatia referitoare la neo-protestanti.
Cit priveste pensatul este intr-adevar pacat in momentul in care tii cu tot dinadinsul sa fii ca Marlyn Monroe.
Nici un imam sau sheikh nu-ti va spune nu te pensa de alea 5 fire care sint in plus ca vreau sa vad un Mircea Albulescu feminin.
Sa nu uitam ca lui Allah ii plac oamenii ingrijiti si curati.
Parerea mea....de sotie plictisita,ca vorba aia,ironia este distructiva.
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
madelaine spune:
Kristinuzta mama, stai linistita ca te-ai casatorit legal. Se cer doi martori si in prezenta sehului. Este legal. Noi ne-am casatorit tot cu doi martori la seih dar la Mahkameh Saraiah( un fel de Tribunal Islamic - sunit) unde se fac casatorii, divorturi, acte de deces, mosteniri etc. Cred ca apartenenta noastra la una din ramuri tine si de familia sotului ofcourse. Pentru ca noi ne casatorim acolo unde apartine sotul. La siiti este Mahkameh Jaafariah.
Pe vremea profetului existau doar musulmani, nu erau ramura siita si ramura sunita. Acum stiu ca suniti sint ramura care urmeaza sunna profetului (Saws), siitii pe cine urmeaza? Stiam dar am uitat , asa ca o sa intreb si revin cu raspunsul.
madelaine spune:
Am spus despre pensat ca e haram, pentru ca asa mi s-a spus si mie, iar eu am observat ca sint femei care nu se penseaza. Poti sa le aranjezi putin cu o forfecuta si sa pensezi intre sprincene, ca sa nu arati ca Mircea Albulescu... si eu ma pensez,desi am incredere in prietena mea care mi-a spus ca nu e bine, cred ca vorbea de un Hadis de la profet (sawa) , chiar o sa-l caut . dar am vrut sa impart cu voi ceea ce am auzit.
aysha spune:
Khrisztina,daca tu,sotul tau ,sheick-ul si martorii ati semnat caontractul de casatorie atunci,conform traditiei musulmane,esti casatorita.
Locatia nu conteaza. Ca-i Parcul Libertatii,DisneyLand sau casa cuiva este aceeasi chestie.
In moschee nu se oficiaza nici o casatorie.
Hannen,hanifi ( ca si zaidi,maaliki,shafii,hanbalii) apartin de suni.
M-am dus si la o librarie islamica si tot nu am gasit nimic referitor la coranism.Astept o trimitere catre un link sau o carte de la cine cunoaste sa ma lamuresc si eu cum e cu plictiseala aia.
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
madelaine spune:
Aysha vad ca ti-ai pus in cap sa gasesti ce-i cu coranismul asta. Sincera sa fiu eu nu am auzit de asa ceva, dar daca gasesti anunta-ne si pe noi.
maryam spune:
quote:
Originally posted by aysha
Khrisztina,daca tu,sotul tau ,sheick-ul si martorii ati semnat caontractul de casatorie atunci,conform traditiei musulmane,esti casatorita.
Locatia nu conteaza. Ca-i Parcul Libertatii,DisneyLand sau casa cuiva este aceeasi chestie.
In moschee nu se oficiaza nici o casatorie.
Hannen,hanifi ( ca si zaidi,maaliki,shafii,hanbalii) apartin de suni.
M-am dus si la o librarie islamica si tot nu am gasit nimic referitor la coranism.Astept o trimitere catre un link sau o carte de la cine cunoaste sa ma lamuresc si eu cum e cu plictiseala aia.
Cu sinceritate,Aisha.
Adica suntem in stand by...se cauta,se cauta...
Ce crezi ca-i chiar asa simplu?
Dca afli tu,sa postezi si aici ca la mine lumea e inculta rau,nimeni nu stie nimic,zau.
Auzi, si nu mai deranja vecinii cu curiozitatile tale!
![](bis.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](zzzz.gif)
![](pupic.gif)
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
aysha spune:
Eu am cautat pe gogu pe ione si pe arabu lu' vista.
Nu am gasit nika. Si ala de la Awqaf (Islamic affairs) imi zice cu un zimbet mustacit dar foarte subtil ca de ce bat cimpii.
Se pare ca si pe aici e lumea taaaaare inculta.Si foarte slab informati intr-ale islamului.
Ca Awqaf citeste Gazeta Sportului nu Coranul,Sunna sicarti ale scolarilor musulmani.
Poate o fi vreo noua ramura? Si se face inregistrare doar pe baza de recomandare?
Aia de la biblioteca mi-au cerut sa si scriu cuvintul ca nu erau siguri daca-l pronunt corect.
De ce Maryam? Si tu faci parte din cei care nu se vor plictisiti?
Cu sinceritate,Aisha.
amoodia spune:
mai da ce activitate pe aici, se recupereaza din ultimele zile.
da cine spunea ca ne certam_ gulshan nu ne certam, cel putin nu din partea mea. eu chiar ieri am pierdut o noapte sa stiu ce e cu shiaa.eu stiu un caz: o femeie s-a convertit la islam si din pacate pentru ea se convertise shia si abia cand a vazut ce obiceiuri au, a spus ca islamul nu e de ea. voiam sa spun mai multe dar nu vreau sa-mi cada caramizi in cap asa ca...
si eu caut pe net de coranism si nu gasesc nikaa.
ma duc sa ma mai citesc ca acum am si eu qoran in limba romana si pot sa inteleg si eu mai clar anumite chestii.
Cu respect, Teo