intrebare legata de divort

intrebare legata de divort | Autor: lilib72

Link direct la acest mesaj

Verisoara mea vrea sa divorteze insa sotul ei i-a zis ca nu va fi de acord , au impreuna o fata de 13 ani, daca el nu vrea, nu se va putea desface casatoria? Multumesc.
liliB

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ba se poate, dar va "beneficia" de sicane pe care nici macar nu si le poate imagina. Printre ele: termene peste termene, toate caile de judecata (judecatorie, tribunal, curte de apel), adica ani de zile. In fiecare va incerca sa probeze ca-i curva, mama rea, lenesa. Va incerca sa obtina custodia copilului, asa, de sanchi, ca oricum nu-i trebuie o grija in plus (cred ca la varsta asta are si copilul un cuvant de spus). Asta dpdv juridic. In tot acest timp, comportamentul lui va fi...cum va fi. Ar fi ideala o despartire in fapt, pentru linistea tuturor. Dar in final, va obtine ce va dori. Nu m-am referit la partaj...
Curaj, greutatile nu trebuie s-o opreasca, daca nu se mai poate face nimic.
PS: acestea sunt simple supozitii.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Da se poate,
Daca ea introduce cererea de divort trebuie sa probeze ca sotul este de vina, (asta in care el nu este de acord cu divortul) daca ea este vinovata este inadmisibila.
Proba o poate face cu martori, hartii, documente etc...
Fetita avand 13 ani este audiata separat de sala de judecata, in camera de consiliu si intrebata cu cine doreste sa stea, cu mama sau tata. Cel caruia i se incredinteaza copilul poate cere celuilalt parinte sa plateasca pensie alimentara copilului pana la majorat.

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxy Trixy spune:

Stai linistita ca nu dureaza ani si ani...
Nu mai e ca pe vremea comunismului, si chiar atunci cand una din parti nu era de acord ci divortul... tot se desfacea casatoria intr-un final.
Daca el nu vrea, se va amana sentinta cu 1-2 maxim 3 termene(1termen=aprox 3 saptamani).
Important e sa aiba un avocat descurcaret, si sa gaseasca 2 martori.

Roxana & Bianca micuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Multumesc fetelor,

vina este a lui, parasirea domiciliului 3 ani de zile, nu a trimis niciodata bani fetei si foarte rar a sunat acasa, cred ca este un motiv destul de solid.

Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

da este un motiv foarte intemeiat, parasirea domiciliului conjugal, neparticiparea la activitatile comune, cheltuieli comune de intretinere a casei, cresterea si educarea copilului, banuiesc ca si fetita nu tine cu el tot cu mama, verisoara ta are castig de cauza.
Succes

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

se poate divorta chiar daca unul dintre soti nu este de acord,cei in cauzatrebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si sa se astepte la ce e mai rau in urma unei satfel de experiente iti dai seama pana unde pot decade unii.

Mergi la inceput