Nasterea in strainatate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns benphina spune:

Draga Beatrice,eu sunt stabilita in Danemarca si-ti pot oferi informatii concrete despre ceea ce te intereseaza,eu fiind insarcinata
in 35 de saptamani,deci mai am foarte putin.Este adevarat ca numai moasa se ocupa de tine,dar ele sunt foarte specialiste si stiu tot.Ecografie nu se face decat daca cred ei ca ai avea vreo problema,iar conditiile in spitale sunt excelente.Mie la inceput mi-a confirmat un doctor generalist sarcina,iar dupa aceea m-a luat in evidenta moasa.Nu trebuie sa-ti fie frica,ci trebuie sa intrebi orice nelamurire ai avea.Eu n-am inteles prea bine daca tu esti deja in Danemarca sau urmeaza sa vii.Aici nu se incurajeaza operatiile de cezariana,iar daca bineinteles ai complicatii iti fac cezariana imediat.Pot sa-ti spun ca eu am dioptrii maricele si le-am spus ca-n Romania,cel putin asa stiam eu,daca ai dioptrii este bine sa ti se faca cezariana,dar mi-au spus ca astea-s superstitii care tin doar de Romania si asa mai departe....
M-am simtit aiurea si am abandonat subiectul.Asa ca urmeaza sa nasc natural,mi-au zis ca pot sa nasc in apa,asta e in voga aici,iar daca am dureri f mari ei au tot felul de calmante-acum asta e,trebuie sa-i cred pe cuvant.Mie mi-au facut ecograf cand aveam 4 luni,doar pe considerentul ca mama mea a mai avut un frate geaman,deci exista posibilitatea de a avea gemeni-dar doctorul dupa ce mi-a zis ca totul e ok n-a vrut sa-mi spuna sexul copilului,cica sa fie surpriza,am ramas si eu masca-asta e....in fine ar mai fi o groaza de spus,daca vrei informatii mai multe spune-mi si-ti raspund cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta Nicolae spune:

Draga mea,nu ai de ce sa-ti faci griji!Mai rau ca in Romania iti garantez din proprie experienta ca nu va fi!Am doi copii,baietel nascut in Romania-Bucuresti la Municipal si fetita nascuta in Austria-Viena.Este diferenta de la cer la pamant!
La Stefan a fost groaznic(asta s-a inamplat pe 3 mai 1998),a trebuit ca in timpul travaliului eu sa ma concentrez asupra tuturor "problemelor",durata contractiilor,spaga cui si cat trebuie,pt ca nu i s-a permis sotului sa fie langa mine.Am ajuns la spital pt ca pierdusem dopul gelatinos si m-au internat cu dilatatie 2 cm la 6 dim.M-au bagat intr-un salon cu vreo 7 sau 8 paturi,nu mai stiu exact si m-au lasat acolo printre celeleate gravide care tipau care mai de care mai tare.Venea din cand in cand o asistenta adica interval de vreo 3-4 ore si-mi verifica dilatatia.In sfarsit am nascut cu ajutorul Lui Dumnezeu un baiat sanatos la ora 16 adica la 10 ore!Cum se naste in Romania cred ca sti destul de bine,asa ca nu-ti mai dau detalii!
Hai sa-ti povestesc cum am nascut si cum a decurs sarcina aici in Austria.
Am ramas insarcinate,am facut testul,pozitiv.Pasul urmator am fost la ginecolog mi-a facut ecografie,inima lui bebe batea,fat viu,asa ca am primit carnetul mamei si copilului.Am primit si o adeverinta pentru firma unde lucrez si am dat-o sefului(din acest moment nu are dreptul sa te dea afara de la serviciu pana in momentul cand te intorci din postnatal care dureaza 2 ani si inca 4 luni dupa aceea).
Mai departe am facut controale si ecografi aproape la fiecare luna,asa sunt aici foarte precauti.Doctorul a fost foarte atent cu mine si nu a trebuit sa-i dau nimic,asa e mentalitatea.Interesul pacientului este aici ordinea de zi!Pentru nastere m-am inscris la un spital mai aproape de casa,mi-au aratat "unde" "ce" si "cum",si mi-au spus ca atunci cand cred ca mi-a venit sorocul sa dau fuguta la spital.Cand s-a intamplat acest lucru pe 14 oct.2004,m-a dus sora mea la spital pt ca sotul lucra si fiind doar de 2 sapt in firma nu-si putea lua liber,asa ca am "obligat-o" pe sora-mea sa doarma la mine.Ce sa-ti spun!M-au internat pe la ora 2 noaptea si m-a luat o moasa in grija care s-a ocupat numai de mine pana la 7 dim cand a iesit din tura,a fost numai a mea,am avut moasa personala.Cand s-a schimbat tura nu a venit una,ci doua in locul ei.Plus ca doctora venea din jumatate in jumatate de ora sa vada cum sunt.Am nascut la ora 15:12,pe Maira de 3 556 g si 51 cm.Mi-au pus-o imediat pe piept pt cateva minute si am putut sa-mi admir frumusetea de fata,dupa aceea a venit o asistenta de bebelusi si mi-a luat-o,cantarit,masurat,spalat si mi-au imbracat-o intr-un costumas roz!
Serviciile in majoritatea spitalelor di occident sunt ca la hotel,curatenie luna,mancare foarte buna cu oportunitatea de a-ti alege meniul,ceaiuri,cafea,fructe,apa minerala si sucuri la discretie.Televizor in camera,lenjerie schimbata la 2 zile,tampoane,camasi de noapte,prosoape puse la baie,te poti schimba de 5 ori pe zi daca vrei.Mi-e nu mi-a trebuit decat articolele de cosmetica(papuci,periuta,pasta,creme,sampon,dusgel),in rest nimic.Pt bebe aceeasi poveste,nu mi-au trebuit decat hainutele cu care sa o iau acasa.Mi-au schimbat-o si spalat-o pe fiecare zi dimineata inainte de vizita,am avut in camera noptiera speciala de infasat cu toate necesare,crema pt popou,pampers,pudra cu antibiotic pt buric,servetele umede,tot tot ce am avut nevoie.
Si facand o comparatie am ajuns la condcluzia ca aici esti respectat in primul rand ca om si nu in ultimul rand ca mama,cea care cu ajutorul Domnului da viata.
TE ROG SA NU-TI FACI GRIJI!
Vis-a-vis de anestezie,nu merita,e bine sa simti cum dai viata si crede-ma doare dar nimic nu-i mai frumos decat sa vezi implinirea suferintei tale,copilul,minunea pe care o porti in pantece si sunt sigura ca esti foarte nerabdatoare sa o ti in brate.Ai incredere in medici si in moase ei stiu daca ai nevoie de cezariana sau anestezie. Iti doresc naste usoara si un bebelus frumos si sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare fetelor!

Nu am mai scris demult pentru ca am asteptat sa ne punem internet in noua casa, ceea ce a mai durat nitel.
Benphina, am asteptat sa imi scrii sa imi spui cand o sa nasti sau poate ai nascut deja...
Dupa cum stii sunt deja in Danemarca si incerc sa ma acomodez. Ne-am mutat, mi-au venit lucrurile din Romania, le-am aranjat si acum incerc sa-mi fac noi prieteni. Pe saptamana viitoare o sa am prima mea vizita la medic, pentru ca deabia atunci intra in vigoare asigurarile medicale. Apropo stie cineva cum poti sa obtii ceva de munca? Pentru acasa... Ca tehnoredactare sau redactare de lucrari... Ca si sotul meu am permis de munca, diferenta este ca el deja lucreaza, eu stau acasa si am grija de bebe care creste in burtica lui mami.
Te-ai interesat de nasterea in apa cum este? sau stie cineva cum decurge? a nascut cineva asa?
pupicei

beatrice rotaru

Mergi la inceput